Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου!

Βρίσκεται 250 χιλιόμετρα βόρεια του αρκτικού κύκλου και ξεκίνησε να προσελκύει μεγάλο αριθμό κατοίκων στις αρχές της δεκαετίας του 1900.

Άπαντες πήγαιναν στην περιοχή για να εξορύξουν τα πλούσια κοιτάσματα ορυκτών της. Ο λόγος για την Norilsk της Σιβηρίας.

Όμως, η πραγματική ανάπτυξη ήρθε στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο γεωλόγος Urvantsev ανακάλυψε τα πλούσια κοιτάσματα νικελίου, χαλκού και κοβαλτίου στους πρόποδες των όρων Putorana

Ο πληθυσμός ξεπερνά τις 170.000 παρά το γεγονός ότι η ψυχρή περίοδος διαρκεί περίπου 280 μέρες τον χρόνο. Οι χιονοθύελλες σφυροκοπούν την πόλη για περισσότερες από 130 ημέρες και το απόλυτο σκοτάδι καλύπτει την πόλη για δύο μήνες. Η εναλλαγή πολικών ημερών και νυχτών έχει ισχυρή επίδραση και προκαλεί άγχος, νευρικότητα, υπνηλία και κατάθλιψη στους κατοίκους.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, οι άνθρωποι περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους σε κλειστούς χώρους. Η Elena Chernyshova, που πέρασε αρκετές εβδομάδες στην πόλη για το πρότζεκτ της «Days Of Night – Nights Of Day», κατέγραψε τις ζωές τους με τον φωτογραφικό της φακό και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου! - Εικόνα0


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου! - Εικόνα1

Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου! - Εικόνα2

Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου! - Εικόνα3

Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου! - Εικόνα4

Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου! - Εικόνα5

Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου! - Εικόνα6

Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου! - Εικόνα7

Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου! - Εικόνα8

Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου! - Εικόνα9

Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου! - Εικόνα10

pronews
apocalypsejohn.com

Loading...

3 thoughts on “Norilsk: Η «πόλη-φάντασμα» στη Σιβηρία με θερμοκρασίες -55 βαθμών Κελσίου!

  1. Captain Harlock says:

    Ελλάδα γη του φωτός αθάνατη. Είναι να φεύγεις από αυτήν την χώρα? Άλλοι για να δουν ήλιο κάνουν μήνες, εμείς στην χειρότερη κάνουμε 2 ημέρες!!
    Και ΟΧΙ, δεν θα μας διώξουν ούτε προδοτικά σκουλήκια πολιτικάντηδες, ούτε γερμανοί κατακτητές, ούτε εβραίοι ή από όπου αλλού κρατάει η σκούφια τους τραπεζίτες και λοιποί, ούτε καφέ, ούτε μαύροι πίθηκοι. Κάτω από τον ήλιο της Ελλάδας, την σημαία και την θρησκεία μπορούμε να συσπειρωθούμε. Εντάξει, δεκτόν ότι πολιτική και θρησκευτική ηγεσία μας έχουν γραμμένους(για την θρησκευτική ηγεσία λυπάμαι περισσότερο διότι έχει πιο πολλές ευθύνες εκτός από το να μα ς χαιδεύει το κεφάλι, βασικά είναι χρέος της να ρίχνει και σφαλιάρες…), αλλά δεν είναι οι άνθρωποι που έρχονται και φεύγουν, ούτε η Ελλάδα, ούτε η θρησκεία. Αυτό λιγουλάκι ίσως και να το ξεχνάμε. Όπως επίσης ξεχνάμε ότι, αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, απλά, α)στα δεδομένα δεν δίνουμε σημασία και τα παραβλέπουμε δίνοντας περισσότερη προσοχή στα δευτευρέυοντα κάνοντας αυτά δεδομένα, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ διότι, β)κάποιοι-όχι αόριστα-μας τα επιβάλλουν εμμέσως πλήν σαφώς, και πάρα πάρα πολύ έντεχνα, μεθοδικά και μεθοδευμένα, επιστημονικώς καταρτισμένα, ως τέτοια. Επειδή πες πες όλο και κάτι μένει, κακροπρόθεσμα έχει γίνει(ηδη), πλύση εγκεφάλου.
    Είναι και η φύση μας διαχωριστική και επιπόλαια, και αυτό εγγυάται την επιτυχία των απανταχού σκουληκιών. Ωστόσο, αυτά που μας χωρίζουν, παραμένουν μηδαμινά σε σχέση με αυτά που μας ενώνουν τόσο πολύ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΣΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ!! Η κατάρα του δεδομένου.Αν απαλλαγούμε από αυτήν, ο ήλιος-που δεν σταματά ποτέ να λάμπει-θα ξαναλάμψει στα μάτια μας, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΜΑΣ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *