19:38 - 07/04/2017

Νόμος στη Μαλαισία επιτρέπει τον γάμο μεταξύ παιδιών

Ψηφίστηκε νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών

Μαλαισιανός βουλευτής δήλωσε ότι τα κορίτσια στην ηλικία των εννέα ετών είναι «σωματικά και πνευματικά» έτοιμα για γάμο, την ώρα που η κυρίως μουσουλμανική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας πέρασε νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών χωρίς όμως να ποινικοποιεί τον γάμο μεταξύ τους.

Ο Σαμπουντίν Γιαχαγιά, μέλος του συνασπισμού Barisan Nasional, έκανε τα σχόλια αυτά απαντώντας σε πρόταση βουλευτή της αντιπολίτευσης να τροποποιηθεί το νομοσχέδιο για τα Σεξουαλικά Εγκλήματα σε Βάρος Παιδιών προκειμένου να περιληφθεί η απαγόρευση γάμου μεταξύ παιδιών.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου.

«Φθάνουν στην εφηβεία στην ηλικία των 12. Και σε αυτή τη φάση, το σώμα τους ήδη μοιάζει σαν να είναι 18 ετών. Άρα σωματικά και πνευματικά, δεν υπάρχει εμπόδιο για να παντρευτεί ένα κορίτσι», δήλωσε ο Σαμπουντίν κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου. Παράλληλα, δήλωσε ότι «δεν είναι κακό» το θύμα ενός βιασμού να παντρευτεί τον βιαστή της καθώς τότε δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα «ζοφερό μέλλον».

Τα σχόλια του Σαμπουντίν προκάλεσαν οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κάποιους πολιτικούς της αντιπολίτευσης να ζητούν την αποπομπή του.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο Σαμπουντίν δήλωσε ότι τα σχόλιά του αναπαράχθηκαν αποσπασματικά και ότι ο γάμος «δεν είναι η πίσω πόρτα για τη νομιμοποίηση του βιασμού». Δήλωσε ότι απέρριψε την πρόταση για την απαγόρευση του γάμου μεταξύ παιδιών καθώς αντίκειται στις προβλέψεις του νόμου της σαρία.

Βάσει του αστικού δικαίου και του ισλαμικού νόμου, τα κορίτσια και τα αγόρια κάτω των 18 ετών μπορούν να παντρευτούν. Το αστικό δίκαιο ορίζει την κατώτερη ηλικία γάμου στα 18, αλλά όσοι είναι άνω των 16 μπορούν να παντρευτούν με την άδεια του επικεφαλής υπουργού του κρατιδίου τους. Βάσει του ισλαμικού νόμου, τα παιδιά κάτω των 16 ετών μπορούν να παντρευτούν εάν το επιτρέψει το δικαστήριο της σαρία.

Ο νόμος που ψηφίστηκε χθες δεν περιλαμβάνει αναφορά στον γάμο μεταξύ παιδιών.

Ποινικοποιεί την αποπλάνηση των παιδιών ως προοίμιο σεξουαλικής κακοποίησης και καθορίζει τις ποινές για την παραγωγή και κατοχή πορνογραφικού υλικού με τη συμμετοχή ατόμων κάτω των 18 ετών. Στο πλαίσιο του νέου νόμου θα συσταθεί ειδικό δικαστήριο προκειμένου να ασχολείται με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών πιο γρήγορα.

Η ανώτατη ποινή είναι κάθειρξη έως 30 έτη και έξι βουρδουλιές για την παραγωγή, κατοχή και διανομή πορνογραφικού υλικού με παιδιά.

Ο νέος νόμος τίθεται σε ισχύ δέκα μήνες αφού ο Βρετανός παιδόφιλος Ρίτσαρντ Χακλ κρίθηκε ένοχος για την κακοποίηση έως 200 μωρών και παιδιών, κυρίως στη Μαλαισία.

«Ο νόμος είναι τώρα πολύ πιο αυστηρός… αλλά δεν είναι αρκετό», δήλωσε στο Reuters η Τέο Νιε Τσινγκ, η βουλευτής της αντιπολίτευσης που πρότεινε την απαγόρευση των γάμων μεταξύ παιδιών. Δήλωσε ότι οι παραβάτες μπορούν να εκμεταλλευθούν την απουσία απαγόρευσης των γάμων μεταξύ παιδιών για να γλιτώσουν τη δίωξή τους για εγκλήματα καθώς ο συζυγικός βιασμός δεν αποτελεί έγκλημα στη Μαλαισία. Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις βιαστών που έχουν παντρευτεί τα θύματά τους, περιλαμβανομένων και κοριτσιών κάτω των 18 ετών, για να αποφύγουν τη δίωξή τους.

el.gr 
thesecretrealtruth

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 10
    0
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΩΣ ΘΑ ΞΥΡΙΣΟΥΝ [ ΤΟΝ ΑΜΟΥΣΤΑΚΟ ] ΓΑΜΠΡΟ ΜΩΡΕ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί