in

Νέο σχέδιο Sykes–Picot σε εξέλιξη: Τετελεσμένη η δημιουργία του Κουρδιστάν & αγωγού πετρελαίου – Απανωτά σοκ στην Άγκυρα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα κινούνται βάσει ενός τρομερού σχεδίου που χρονολογείται εδώ και περισσότερα από 85 χρόνια, αναφέρει μεγάλη τουρκική εφημερίδα, η οποία ουσιαστικά μας «ομιλεί» για την δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν (το οποίο προσπαθεί να μπλοκάρει πάση θυσία ο Ερντογάν), καθώς και για την δημιουργία αγωγού που θα μεταφέρει πετρέλαιο από το ιρακινό Κιρκούκ στο συριακό έδαφος και από εκεί στο το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, κατά την ίδια.

Οι ΗΠΑ, μπορεί να ανακοίνωσαν αρχικά την απόσυρσή τους από τη Συρία, αλλά στην συνέχεια ανέπτυξαν 800 στρατιώτες τους σε μια περιοχή 150 χλμ. μεταξύ Deir azzor και Haseke.

Πρόκειται για την δημιουργία δύο νέων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, ενώ λειτούργησε ξανά και η πύλη εισόδου Abu Kemal μεταξύ Ιράκ και Συρίας. Το γεγονός ότι η πύλη βρίσκεται υπό καθεστώς διεθνούς ελέγχου δείχνει ότι και η Ρωσία βρίσκεται επίσης στο κόλπο, γράφει η τουρκική εφημερίδα επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες.

Οι πρόσφατες εξελίξεις σε Ιράκ και Συρία αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ δεν αποσύρθηκαν ποτέ από τη Συρία και ότι σταδιακά εφαρμόζουν το σχέδιο που καταγγέλλουν οι Τούρκοι, για την εκμετάλλευση του πετρελαίου αυτών των περιοχών για λογαριασμό όμως του Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ενέκρινε την απόσυρση των στρατευμάτων του από την βορειοανατολική Συρία, στην συνέχεια έδωσε εντολή εσπευσμένα, για την ενεργοποίηση ενός άλλου σχεδίου, που αφορούσε την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων για την προστασία των συριακών πετρελαϊκών πεδίων.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε μια ζώνη 150 χιλιομέτρων μεταξύ του Deirizor και του Haseke.

Αναφέρεται ότι τουλάχιστον 800 Αμερικανοί στρατιώτες θα σταλούν στην περιοχή, 200 από τους οποίους βρίσκονται στη βάση Al Tanf στο νότιο τμήμα της Συρίας.

Για αρκετό καιρό τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δουλεύουν πυρετωδώς για να δημιουργήσουν δύο νέες στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή Deir-ez-Zor.

“Η τελευταία κίνηση των ΗΠΑ, κατέστησε την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG σε φρουρό του πετρελαίου στη Συρία, ενώ το άνοιγμα της πύλης Abu Kemal είναι στο πλαίσιο του «σχεδίου του Ισραήλ» για την εκμετάλλευση του ιρακινού και συριακού πετρελαίου , αναφέρει Τούρκος ειδικός.

Οι Σύροι Κούρδοι επίσης γιόρτασαν το άνοιγμα της εισόδου των συνόρων μεταξύ Ιράκ και Συρίας αναφέροντας: «Η πύλη αυτή είναι ένα «παράθυρο» του Ιράκ στη Συρία και την Μεσόγειο».

«Η πύλη εισόδου Abu Kemal είναι κρίσιμη για τον ενεργειακό χάρτη, διότι μας δείχνει το σχέδιο της μεταφοράς πετρελαίου από την συριακή πόλη Deirizor και το Κιρκούκ προς το Ισραήλ. Το άνοιγμα αυτής της πύλης υπό τον έλεγχο του ρωσικού και του ιρανικού καθεστώτος αποκάλυψε μια μεγάλη συμμαχία στα νοτιοανατολικά της Συρίας. Το Ιράν, ο Ασάντ, το YPG και φυσικά το Ισραήλ, υποστηρίζουν τις μυστικές συμφωνίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη”, γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το πολυετές σχέδιο εκμετάλλευσης, το πετρέλαιο θα μεταφέρεται από το Κικρκούκ και την πύλη εισόδου Abu Kemal στην πόλη Deyrizor στο λιμένα της Χάιφα του Ισραήλ μέσω της Ιορδανίας.

Αυτή η διαδρομή, ήταν αδρανής εδώ και χρόνια, αλλά τώρα απλά περιμένει το κατάλληλο χρόνο για την εφαρμογή των αμερικανικών σχεδίων.

Ενώ πραγματοποιούνται όλες αυτές οι εξελίξεις, η Αγγλία διαθέτει κομάντος της που διαφυλάτουν την διαδρομή αυτού του αγωγού πετρελαίου, στη βάση Al Tanf από τις πρώτες ημέρες του πολέμου στη Συρία. Στην περιοχή αυτή , η οποία καταλήφθηκε από την συριακή αντιπολίτευση από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτουν δύο βάσεις για τον έλεγχο της περιοχής, και ούτε οι τρομοκρατικές οργανώσεις, ούτε άλλες χώρες που επιχειρούν στην Συρία παρενέβησαν ποτέ με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτά τα σημεία.

«ΗΠΑ και Βρετανία είναι οι προστάτες του αγωγού πετρελαίου του Ισραήλ», καταλήγουν οι Τούρκοι, οι οποίοι ξερογλείφονται για τα πετρέλαια στην Συρία και το Ιράκ αποκαλύπτοντας σε όλους, ότι αυτός ήταν και για αυτούς, ο κύριος σκοπός των εισβολών σε Συρία και Ιράκ και μετά οι Κούρδοι.

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 Comments

Leave a Reply
 1. …αυτοι που εκαναν μαγκα τον τουρκο ταζοντας του λαγους με πετραχιλια προκειμενου να βοηθησει ατην ισλαμοποιηση της ευρωπης τωρα θα του δωσουν απο τα τρια το μακρυτερο και θα ειναι και τοσο χοντρο που θα αναγκασει τον ψευτοχαλιφη να εισαχθει σε “ειδικη κλινικη” για θεραπεια…και ο νοων νοητω

 2. Πολύ καλά κάνουν οι γηγενείς Έλληνες κάτοικοι ανά τήν Επικράτειαν,οι οποίοι πολύ ορθά διαμαρτύρονται γιά τόν ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟΝ ΊΠΠΟΝ, πού είναι έτοιμος νά ΔΡΆΣΕΙ υπέρ τής Τουρκίας & νά ΑΛΏΣΕΙ τήν Ελλάδα εκ τών ΈΣΩ, χωρίς η ίδια η Τουρκία να χρειασθεί νά ματώσει κάν..!!!

 3. “Τά τουρκικά UAV”
  Τό δικό μου σχόλιο είναι άσχετο..!!! Είναι ένα καθαρά Εθνικό θέμα καί αφορά: “Τά τουρκικά UAV” στό Ελληνικό Αιγαίο Αρχιπέλαγος μας…!!!!

  Αγαπητοί Φίλοι τών Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων & τού ΕΣ, Έχω μίαν σοβαρήν απορίαν, τήν οποίαν καί απευθύνω σ’ εσάς τούς  Έλληνες αξιωματικούς τού  ενδόξου Ε.Σ., τού Π.Ν. καί τής Π.Α. αλλά καί πρός τόν κάθε Έλληνα Πολίτην πού αγαπά τήν Πατρίδα του :   
  Η  Πατρίδα μας, η Ελλάς ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΊΠΤΕΙ ούτε κάν τά ΤΟΥΡΚΙΚΆ ΕΞΟΠΛΙΣΜΈΝΑ UAV, πού υπερίπταν

 4. Τό σχόλιό μου αυτό είναι ασφαλώς άσχετο μέ αυτό τό θέμα. Είναι όμως καθαρά ένα Εθνικό σχόλιο…!!!
  Η ΤΟΥΡΚΙΚΉ 5η ΦΆΛΑΓΓΑ τών ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ είναι έτοιμη γιά ΔΡΆΣΗ σ’όλην τήν Ελληνικήν ΕΝΔΟΧΏΡΑ. Η Τουρκία σχεδιάζει νά τήν χρησιμοποιήσει ως ΔΟΎΡΕΙΟΝ ΊΠΠΟΝ, στήν ΆΛΩΣΗ τής Ελλάδος εκ τών ΈΣΩ, όταν καί όποτε η ίδια θά τό κρίνει αυτό & θά τό αποφασίσει αυτό, χωρίς μάλιστα η ίδια νά χρειασθή νά ΜΑΤΏΣΗ κάν σέ κάποιον ΑΝΟΙΚΤΌΝ ΠΌΛΕΜΟΝ κατά τής Πατρίδος μας.!!!Η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε Να

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ὅσιος Ἰάκωβος Τσαλίκης: Θά δοῦν πολλά τά μάτια μας. Τό Ἔθνος καί ἡ Ἐκκλησία θά δοκιμασθοῦν Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης:Ἔρχονται ταραχές

Οταν το “εργοστασιο” θελει να κανει οικονομια στα “καλουπια”…