Νέο νησί σχηματίζεται σε δημοφιλή προορισμό αλιείας των νησιών Άουτερ Μπανκς

Μετά τη προσπάθεια των «επιστημόνων» να δώσουν μία εξήγηση
http://www.agnosto.gr/index.php?topic=183.msg742#msg742
για το φαινόμενο εξαφανίσεων πλοίων και αεροσκαφών στην απροσδιόριστη περιοχή, γνωστή ως Τρίγωνο των Βερμούδων, ένα νέο νησί εμφανίζεται και προκαλεί αναμόχλευση του όλου μυστηρίου.

Τα νησιά Άουτερ Μπανκς, αποτελούν ένα σύμπλεγμα από αμμοθινικά νησιωτικά φράγματα
https://pilotonline.com/news/local/environment/large-new-island-forms-off-popular-outer-banks-fishing-spot/article_dbf266d9-5991-586c-8209-8ec6f24a01ee.html

μήκους 200 μιλίων (320 χλμ.) στην ανατολική ακτή (Ατλαντικός) της Βόρειας Καρολίνας και της νοτιοανατολικής Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε γενικές γραμμές, τέτοιου είδους συμπλέγματα νησιωτικών φραγμάτων εκτείνονται περίπου στο 13% των ακτών παγκοσμίως.  Και μία από τις βασικές τους ιδιότητες είναι ότι αναδιαμορφώνονται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ αυτών για παράδειγμα, ένας  ισχυρός τυφώνας.

https://youtu.be/pnp_GQYIkH4

Τα νησιά Άουτερ Μπανκς έχουν ένα νέο αξιοθέατο αυτό το καλοκαίρι: ένα νησί.

Έχει μάκρος 1 μίλι,  πλάτος τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και βρίσκεται κοντά στο φάρο του Μπάξτον στο ακρωτήριο του νησιού Χάτερας,  το οποίο αποτελεί προορισμό παγκοσμίου φήμης, για σέρφ και ψάρεμα.


αεροφωτογραφία του Κέιπ Χάτερας

» Ναι, δεν είναι τρελό; » είπε η επισκέπτρια Janice Regan. » Δεν ήταν παρά ένα μικρό εξόγκωμα τον Απρίλιο.»


αεροφωτογραφία του νέου νησιού που σχηματίστηκε κοντά στο ακρωτήριο του Χάτερας στο Μπάξτον.

Η ίδια και ο 11χρονος εγγονός της Caleb την ημέρα της εθνικής εορτής, Memorial Day, επισκέφτηκαν το Κέιπ Χάτερας.

Ο Caleb το βάφτισε «νησί Shelly » λόγω της πληθώρας των μεγάλων και άθικτων κοχυλιών που βρήκαν εκεί.

Δεν είναι οι μόνοι που εξερευνούν τη θίνα (= αμμόλοφος) έκπληξη. Το μέρος προσελκύει ψαράδες, συλλέκτες κοχυλιών, αναζητητές της περιπέτειας, φωτογράφους ή και απλά περίεργους. Το όνομα «νησί Shelly » εξαπλώνεται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.  Η απόσταση που πρέπει να διανύσει κάποιος για να φτάσει το νησί είναι 46 μέτρα περίπου.  Η μετάβαση όμως εγκυμονεί κινδύνους,  λόγω των ισχυρών θαλάσσιων ρευμάτων, ενώ έχουν εντοπιστεί στην περιοχή καρχαρίες μήκους 1.5μ  και στο βυθό μεγάλες  Βατοτρυγόνες καθώς και άγκιστρα – κατάλοιπα δεκαετιών αλιείας.

Το μέλλον του νησιού Shelly είναι αβέβαιο. θα μπορούσε να συρρικνωθεί ή ακόμα και να εξαφανιστεί μέχρι το επόμενο έτος, ή θα μπορούσε να επεκταθεί και να συνδεθεί με το ακρωτήριο του Χάτερας.

Νέο νησί σχηματίζεται σε δημοφιλή προορισμό αλιείας των νησιών Άουτερ Μπανκς

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *