ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νεκρός ο κορυφαίος Ρώσος χορευτής Βλαντιμίρ Σκλιάροφ

· Κατοχικά Νέα

Σκοτώθηκε μετά από πτώση από τον πέμπτο όροφο ενός κτηρίου, το Σάββατο 16/11, ο καταξιωμένος Ρώσος χορευτής μπαλέτου Βλαντιμίρ Σκλιάροφ, σε ηλικία 39 ετών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του θεάτρου Μαρίνσκι, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Fontanka το Σαββατοκύριακο.

Η εκπρόσωπος, Άννα Κασάτκινα, δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Σκλιάροφ έπαιρνε παυσίπονα για έναν τραυματισμό στην πλάτη και είχε προγραμματιστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη την Δευτέρα (18/11).

Παρά την ομοσπονδιακή έρευνα που έχει ξεκινήσει για να διερευνηθεί ο θάνατος του χορευτή, «η προκαταρκτική αιτία» έχει κριθεί ως ατύχημα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Γεννημένος στην Αγία Πετρούπολη το 1985, ο Shklyarov εντάχθηκε στο Θέατρο Mariinsky το 2003 και έγινε πρώτος χορευτής του – η υψηλότερη θέση σε θίασο μπαλέτου – το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία χαρακτήρισε τον θάνατο του Σκλιάροφ «τεράστια απώλεια».

«Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του καλλιτέχνη, στους αγαπημένους του, στους φίλους του και σε όλους τους πολυάριθμους θαυμαστές του έργου και του ταλέντου του … έγραψε για πάντα το όνομά του στην ιστορία του παγκόσμιου μπαλέτου», ανέφερε.

Ο Shklyarov, κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του, πρωταγωνίστησε σε παραγωγές των έργων «Λίμνη των Κύκνων», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» , «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Δον Κιχώτης» και «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Christopher Wheeldon. Εμφανίστηκε σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων με τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου.

Το 2013 παντρεύτηκε τη συνάδελφο χορεύτρια του Θεάτρου Μαριίνσκι, Μαρία Σιρίνκινα, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

Το American Ballet Theater, όπου ο Σκλιάροφ ήταν προσκεκλημένος καλλιτέχνης το 2014 και το 2015, τον αποχαιρέτισε στο Instagram ως «έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη, του οποίου η χάρη και το πάθος ενέπνευσαν το κοινό σε όλο τον κόσμο». «Αναπαύσου εν ειρήνη, Βλαντιμίρ. Το φως σου θα συνεχίσει να λάμπει μέσα από την ομορφιά που έφερες σε αυτόν τον κόσμο», κατέληγε η ανάρτηση.

zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ με τον εγγονό της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας, βρέθηκε νεκρός στα 44 του

ΔΙΕΘΝΗ

Λος Άντζελες: Συνετρίβη ειδησεογραφικό ελικόπτερο – Τρεις νεκροί

Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και Τουρκία συγκροτούν τη «Συμμαχία Άμυνας της Μέκκας»ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία και Υεμένη σε νέα κλιμάκωση: Επιθέσεις Χούθι και εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *