Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:46 - 11/04/2023

Nέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων: Οι BRICS ξεπέρασαν τους G7 ως ποσοστό του ΑΕΠ – Αντίστροφη μέτρηση για το δολάριο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σε πλήρη εξέλιξη ο οικονομικός πόλεμος…

Το συνδυασμένο ΑΕΠ των χωρών BRICS υποσκέλισε το ΑΕΠ των χωρών μελών της G7, σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Οκτωβρίου, που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από τη Refinitiv Datastream και τη βρετανική εταιρεία μακροοικονομικών ερευνών Acorn Macro Consulting.
Αλλά η είδηση «θάφτηκε» από τα δυτικά μίντια, λόγω της ιδιότυπης ντροπής που συνεπήρε άπαντες…
Ειδικότερα, οι οικονομίες των BRICS «έτρεξαν» με +31,5% έναντι λίγο πάνω από +30% (ως ποσοστό του παγκόσμιου ΑΕΠ) για εκείνες τις χώρες που υπερήφανα φορούν το στέμμα του «πιο ανεπτυγμένου, πιο δημοκρατικού, πιο προοδευτικού».
Και το χάσμα μεταξύ των δύο ομάδων αναμένεται να αυξηθεί, λένε οι αναλυτές, καθώς η Κίνα και η Ινδία βιώνουν ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και περισσότερες χώρες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στους BRICS.
(σ.σ.: Η BRICS, μια διεθνής οικονομική συμμαχία της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής, έχει λάβει ώθηση για την υποστήριξη των προσπαθειών αποδολαριοποίησης μετά το ξέσπασμα της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία).

Θα μεγαλώσει η διαφορά

Όπως προειπώθηκε, η διαφορά θα συνεχίσει να διευρύνεται για διάφορους λόγους.
Πρώτον ως προς τον πληθυσμό, γιατί σχεδόν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε αυτές τις χώρες BRICS.
Δεύτερον, γιατί αναμένεται άμεση διεύρυνση του οργανισμού με υποψήφιους την Αλγερία, την Αργεντινή και το Ιράν.
Τα δημογραφικά στοιχεία των BRICS είναι αυτά που γενικά οδηγούν την παγκόσμια ανάπτυξη, ειδικά η Ινδία και η Κίνα αυτή τη περίοδο.
Ωστόσο, η δημογραφική κατάσταση αλλάζει στον κόσμο, αφού υπάρχει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα στις βιομηχανικές χώρες, στους G7.
Μία από τις συνέπειες αυτής της δημογραφικής παρακμής συνίσταται στο γεγονός ότι οι βιομηχανικές χώρες βρίσκονται σε διαδικασία αποβιομηχάνισης.
Η πτώση των βιομηχανικών χωρών είναι αναμενόμενη, ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από την άλλη πλευρά, το μέρος του κόσμου που συχνά αναφέρεται ως Παγκόσμιος Νότος (ασιατικές χώρες, Αφρική, μέρος της Μέσης Ανατολής και μέρος της Λατινικής Αμερικής) θα γνωρίσει ανάπτυξη.
Προβλέπεται μάλιστα ότι μέχρι το 2050 η κατάσταση θα αλλάξει εντελώς, επειδή οι περισσότερες από τις υπάρχουσες χώρες BRICS θα είναι μεταξύ των 10 οικονομιών με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο.
Ειδικότερα, αναμένεται ότι ο αριθμός των αφρικανικών χωρών εντός των BRICS θα αυξηθεί.
Η Κίνα και οι άλλες χώρες BRICS θα ήθελαν να υπάρχουν περισσότερες αφρικανικές χώρες.
Όπως λοιπόν αποδεικνύεται, όλοι όσοι θεωρούνταν «απολυταρχικοί» και γενικά «κακοί» κατάφεραν εν μέσω των τρεχουσών κρίσεων όχι μόνο να κρατήσουν στιβαρά το τιμόνι της οικονομίας, αλλά και να την ανυψώσουν…
Όταν η «προοδευτική χορωδία» της Δύσης τραγούδησε το ορατόριο «Πώς τεμαχίζουμε την οικονομία του αυταρχισμού», αυτή ακριβώς η οικονομία έκανε περίφημα τη δουλειά της, χωρίς να δώσει σημασία στα εμπόδια που τέθηκαν.
Αναλυτές της Δύσης δηλώνουν με λύπη: «Δεν υπάρχει πλέον αναπτυσσόμενος κόσμος, όπως δεν υπάρχει ανεπτυγμένος κόσμος.
Υπάρχει κόσμος που ανεβαίνει σταθερά και υπάρχει ένας κόσμος που κατρακυλάει».
Οι BRICS ιδρύθηκαν το 2009, όταν φαινόταν πως οι αντιπαραθέσεις είχαν τελειώσει και ότι πλέον υπήρχε χώρος αποκλειστικά για συνεργασία και εμπόριο.
Για να είναι όλοι καλά.
Το γεγονός ότι στο τέλος η επιδίωξη καταστροφής της Ρωσίας και της Κίνας θα επικρατούσε ως τάση το υποστήριζαν μόνο όσοι δεν είχαν αυταπάτες για τη φύση και τις ορέξεις των παγκοσμιοποιητών.
Η πολιτική, βάσει της οποίας η συλλογική Δύση προσπάθησε να χτυπήσει ειδικά τη Ρωσία, είναι η ίδια.
Τα μέσα αλλάζουν: κυρώσεις, δεσμεύσεις ρωσικών περιουσιακών στοιχείων κ.λπ. – όλα απέτυχαν…
Αποτέλεσμα; Αυτοί που εισήγαγαν τους περιορισμούς και προέβλεπαν ύφεση «ρίχνοντας τη ρωσική οικονομία δέκα χρόνια πίσω, ακριβώς οι ίδιοι βελτιώνουν συνεχώς τις προβλέψεις του για τη χώρα του Putin.
Η Παγκόσμια Τράπεζα προέβλεψε μείωση του ΑΕΠ της Ρωσίας πάνω από το 3%.
Αποδείχθηκε ότι η συρρίκνωση δεν θα ξεπεράσει το 0,2%.
Αξίζει λοιπόν για τον έμπειρο οικονομικό αναλυτή να μην εστιάσει στους αριθμούς, αλλά να δει τη δυναμική.
Στο μεταξύ, στην έδρα της Παγκόσμιας Τράπεζας, αρχίζουν ήδη να δημιουργούνται αμφιβολίες.
Είναι πραγματικά τόσο ακλόνητο το Μπρέτον Γουντς; Όπως φαίνεται, μια ωραία μέρα τα πράσινα χαρτονομίσματα (δολ.) θα γίνουν χαρτάκια…
Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού απαντούν καταφατικά.
Πάντως, οι χώρες μέλη των BRICS (καθώς το οικονομικό μοντέλο της ισότιμης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας αποδείχθηκε ελκυστικό) σκοπεύουν να δημιουργήσουν το δικό τους κοινό νόμισμα για τους διακανονισμούς.
Και αυτό δεν είναι ο θάνατος του αμερικανικού χρήματος – αυτό είναι απλώς να είναι μια πράξη για να μπουν τα πράγματα σε τάξη σε ό,τι αφορά το παγκόσμιο σύστημα οικονομικών σχέσεων.

Αντίστροφη μέτρηση για το δολάριο…

Ρώσος αξιωματούχος παραδέχτηκε, προ ημερών ότι οι BRICS εργάζονται εντατικά για να δημιουργήσουν το δικό τους νόμισμα, ώστε να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών και το συντομότερο να το εκθρονίσουν και αντικαταστήσουν την ηγεμονική του θέση στο διεθνές εμπόριο.
Η Μόσχα βρέθηκε να κινείται κάτω από μια χιονοστιβάδα κυρώσεων και περιορισμών που υποστηρίζονται από τη Δύση ενάντια στην ικανότητά της να διεξάγει ελεύθερα εμπόριο στην παγκόσμια αγορά.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ρωσία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των εθνών BRICS και στη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος για την αποτροπή του δυτικού οικονομικού πολέμου από το να τους επηρεάσουν.

Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Κατά τη διάρκεια του διήμερου «Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης» που διεξήχθη στην Ινδία, ο Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας (κοινοβούλιο) Alexander Babakov ζήτησε τη δημιουργία ενός κοινού ινδικού-ρωσικού κοινού νομίσματος για τη δημιουργία ισχυρότερων οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών.
«Ο στόχος μας πρέπει να επικεντρωθεί στη σύνταξη νέων κανόνων στον χρηματοπιστωτικό τομέα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρήση ενός ήδη κοινού νομίσματος», είπε ο Babakov.
«Δεν έχει σημασία αν είναι ένα ψηφιακό ρούβλι, μια ψηφιακή ρουπία, ένα ψηφιακό γουάν ή κάποιο άλλο νόμισμα.
Αλλά αυτό το νόμισμα πρέπει να ακολουθεί τους νόμους των αντίστοιχων εθνών μας».
Ο Babakov σημείωσε ότι αυτό το προτεινόμενο νέο νόμισμα θα πρέπει να υποστηρίζεται από χρυσό ή άλλα πολύτιμα μέταλλα.
Επισήμανε ότι το αμερικανικό δολάριο δεν ωφελεί τους κοινούς στόχους της Ινδίας και της Ρωσίας και η εξάρτησή τους από το δολάριο συνεχίζει να δίνει «αέρα» στις ΗΠΑ για άδικη μόχλευση και στα δύο έθνη.
Η προσπάθεια για τη δημιουργία κοινού νομίσματος είναι μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας αποδολαριοποίησης
Το αμερικανικό δολάριο ονομάστηκε «βασιλιάς του νομίσματος» επειδή έγινε το επίσημο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου το 1944, μια απόφαση που ελήφθη από μια αντιπροσωπεία από 44 Συμμαχικές χώρες που ονομάζεται Συμφωνία του Bretton Woods.
Έκτοτε, το δολάριο απολαμβάνει μια ισχυρή θέση στον κόσμο ως το πιο σημαντικό νόμισμα που χρησιμοποιείται σήμερα, μια κατάσταση που έχει ωφελήσει πολύ τις αμερικανικές ελίτ και έχει προκαλέσει πολύ πόνο στους εχθρούς των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο λόγω η δυσανάλογη επιρροή που έχει δώσει το δολάριο στις ΗΠΑ σε άλλες οικονομίες.

Αυτή η επιρροή επέτρεψε στην Αμερική να χρησιμοποιήσει κυρώσεις και άλλα εργαλεία οικονομικού πολέμου ως μέσο για την επίτευξη των στόχων της εξωτερικής πολιτικής της.

Όμως τα τελευταία χρόνια, οι κύριοι αντίπαλοι της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, ζητούν να τερματιστεί η ηγεμονία του δολαρίου.
Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως αποδολαριοποίηση, είναι η διαδικασία αντικατάστασης του δολαρίου ΗΠΑ ως νομίσματος που χρησιμοποιείται για το διεθνές εμπόριο.
Οι κύριοι υποστηρικτές της αποδολαριοποίησης υπογραμμίζουν πώς η μείωση της εξάρτησης άλλων χωρών από το δολάριο και την αμερικανική οικονομία θα βοηθούσε στον μετριασμό των επιπτώσεων των οικονομικών και πολιτικών αλλαγών στις ΗΠΑ στις δικές τους οικονομίες.
Η αποδολαριοποίηση μειώνει επίσης την έκθεση των εθνών στις διακυμάνσεις της αξίας του δολαρίου και στις αλλαγές των επιτοκίων, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομικής σταθερότητας και στη μείωση του κινδύνου χρηματοπιστωτικών κρίσεων που επηρεάζουν περισσότερα έθνη.

ΔΝΤ: 59% πτώση του δολαρίου στα παγκόσμια συναλλαγματικά αποθέματα

Οι κινήσεις αποδολαριοποίησης κερδίζουν ταχύτητα τα τελευταία χρόνια, ειδικά όμως από το 2022, όταν ένα έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σημείωσε ότι το μερίδιο του δολαρίου στα παγκόσμια συναλλαγματικά αποθέματα έπεσε κάτω από 59% το τέταρτο τρίμηνο του 2022 , επεκτείνοντας τη διαδικασία παρακμής που διήρκεσε δύο δεκαετίες.
Επιπλέον, το ΔΝΤ σημείωσε ότι η πτώση του δολαρίου δεν συνοδεύτηκε από αύξηση των μετοχών των δυτικών συμμάχων του, όπως η βρετανική λίρα στερλίνα, το ιαπωνικό γεν ή το ευρώ, που είναι «άλλα μακροχρόνια αποθεματικά νομίσματα».
«Μάλλον, η μετατόπιση των δολαρίων έγινε σε δύο κατευθύνσεις – ένα τέταρτο στο κινεζικό ρενμίνμπι και τρία τέταρτα στα νομίσματα μικρότερων χωρών που έπαιξαν πιο περιορισμένο ρόλο ως αποθεματικά νομίσματα».

O ρόλος του πολέμου και οι κυρώσεις που φέρνουν την αποκαθήλωση

Οι καταστροφικές κυρώσεις Biden προς τη Ρωσία καταστρέφουν την δεκαετή κυριαρχία του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος στον κόσμο.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας Robert Gates έχει πει περίφημα σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ότι, αν και του άρεσε προσωπικά ο Joe Biden, ο Biden έκανε λάθος σε κάθε σημαντικό ζήτημα εξωτερικής πολιτικής σε όλη την πολιτική του καριέρα μισού αιώνα.
Και αυτός και οι διαχειριστές του χειρίζονται τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ακριβώς με λάθος τρόπο επίσης.
Συγκεκριμένα, οι πολιτικές της οικονομικής απομόνωσης της Ρωσίας δημιουργούν έναν διχασμένο κόσμο στον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κυριαρχούν πλέον.
Η διαδικασία, διασφαλίζει ότι το δολάριο ΗΠΑ δεν θα βασιλεύει πλέον ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα – κάτι που θα οδηγήσει σε κατάρρευση της οικονομίας μας όταν οι χώρες σταματήσουν να αγοράζουν το χρέος μας.
Ένα εύγλωττο παράδειγμα έρχεται με τις μαζικές αγορές φθηνών ρωσικών ορυκτών καυσίμων από την Ινδία γίνονται πιο συχνά σε νομίσματα άλλα από το δολάριο, όπως μετέφερε το Reuters.
«Οι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνείς κυρώσεις στη Ρωσία έχουν αρχίσει να διαβρώνουν την δεκαετή κυριαρχία του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο πετρελαίου, καθώς οι περισσότερες συμφωνίες με την Ινδία – την κορυφαία αγορά της Ρωσίας για θαλάσσιο αργό – έχουν διευθετηθεί σε άλλα νομίσματα».
Με αυτή τη διαπίστωση ξεκίνησε η έκθεση αυτή την εβδομάδα.

Πέρασαν οι καλές εποχές

Η κυριαρχία του δολαρίου έχει αμφισβητηθεί κατά καιρούς, αλλά έχει επιμείνει λόγω των αναμφισβήτητων πλεονεκτημάτων της χρήσης του πιο, αναγνωρισμένου παγκοσμίως, νομίσματος για εμπορικούς σκοπούς.
Το εμπόριο πετρελαίου της Ινδίας, που προκλήθηκε από την αναταραχή των κυρώσεων και τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αποτελεί την πιο πειστική απόδειξη μέχρι σήμερα μιας κίνησης προς εναλλακτικά νομίσματα που θα μπορούσαν να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, συνέχισε η έκθεση.
Κατατάσσεται ως ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, η Ινδία άρχισε να προμηθεύεται το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου της από τη Ρωσία, η οποία αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος προμηθευτής της αφού τα ευρωπαϊκά έθνη γύρισαν την πλάτη στο πετρέλαιο της Μόσχας ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.
Μετά την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής πετρελαίου στη Ρωσία από έναν συνασπισμό που αντιτίθεται στον πόλεμο στις 5 Δεκεμβρίου, πολλές πηγές από τον κλάδο εμπορίας πετρελαίου και τον τραπεζικό τομέα αποκάλυψαν ότι Ινδοί αγοραστές χρησιμοποιούν νομίσματα εκτός δολαρίου, όπως το ντιράμ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και , πιο πρόσφατα, το ρωσικό ρούβλι, για να πληρώσει για την πλειοψηφία του ρωσικού πετρελαίου.

Μια μετατόπιση εκατοντάδων εκατομμυρίων

Αυτή η μετατόπιση, η οποία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, ανήλθε σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο Reuters.
Πέρυσι, οι οικονομίες της Ομάδας των Επτά (G7), η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αυστραλία καθιέρωσαν ανώτατο όριο τιμών με στόχο να απαγορεύσουν τις δυτικές υπηρεσίες και τις ναυτιλιακές υπηρεσίες να εμπορεύονται ρωσικό πετρέλαιο, εκτός εάν πωλείται σε υποχρεωτική χαμηλή τιμή, για να στερήσουν τη Μόσχα κεφαλαίων για τον πόλεμο της.
Σύμφωνα με τρεις πηγές με άμεση γνώση, μερικοί έμποροι με έδρα το Ντουμπάι, καθώς και οι ρωσικές ενεργειακές εταιρείες Gazprom και Rosneft, αναζητούν πληρωμές χωρίς δολάρια για ορισμένες εξειδικευμένες ποιότητες ρωσικού πετρελαίου που έχουν πουληθεί πάνω από το όριο τιμής των 60 δολάρια ανά βαρέλι τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώνει η έκθεση.
Λόγω της ευαισθησίας του θέματος, οι πηγές ζήτησαν ανωνυμία.

Ντόμινο συνεπειών

Παρόλο που αυτές οι πωλήσεις αποτελούν ένα μικρό μέρος των συνολικών πωλήσεων της Ρωσίας στην Ινδία και δεν φαίνεται να παραβιάζουν τις κυρώσεις, τις οποίες Αμερικανοί αξιωματούχοι και ειδικοί πίστευαν ότι θα μπορούσαν να παρακαμφθούν από μη δυτικές υπηρεσίες όπως η ρωσική ναυτιλία και η ασφάλιση, οι εμπορικές πηγές και οι πρώην ρωσικές και Αμερικανοί οικονομικοί αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι τρεις ινδικές τράπεζες υποστήριξαν ορισμένες από τις συναλλαγές.
Αυτό συνάδει με τις προσπάθειες της Μόσχας να μειώσει την εξάρτησή της από το δολάριο ΗΠΑ, ενώ οι έμποροι στοχεύουν να αποφύγουν τις κυρώσεις, πρόσθεσε το Reuters.
Σημειώνεται πως η απώλεια του καθεστώτος του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος από το δολάριο, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την παγκόσμια οικονομία.
Η ζήτηση για το δολάριο θα μειωθεί, γεγονός που θα οδηγήσει σε υποτίμηση της αξίας του.
Αυτό θα έκανε τις εισαγωγές πιο ακριβές και θα αύξανε τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες, θα έχαναν το προνόμιο να μπορούν να δανείζονται στο δικό τους νόμισμα, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να πληρώσουν υψηλότερα επιτόκια για να δανειστούν χρήματα από άλλες χώρες.
Αυτό με την σειρά του θα οδηγούσε σε μείωση των ξένων επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*