ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η μάσκα βλάπτει τους μαθητές: σωματικά, ψυχολογικά και συμπεριφορικά.

· Κατοχικά Νέα

Μια νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 25.000 παιδιά σχολικής ηλικίας, δείχνει ότι οι μάσκες βλάπτουν τους μαθητές σωματικά, ψυχολογικά και συμπεριφορικά, αποκαλύπτοντας 24 διαφορετικά θέματα υγείας που σχετίζονται με τη χρήση μάσκας.

Τα προβλήματα υγείας και οι βλάβες που παρατηρήθηκαν σε αυτή τη μελέτη βρέθηκαν να επηρεάζουν το 68% των παιδιών με μάσκες που αναγκάζονται να καλύπτουν το πρόσωπο κατά μέσο όρο 4,5 ώρες την ημέρα. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης 17.854 καταγγελίες για την υγεία που υπέβαλαν γονείς.

Μερικά από τα προβλήματα υγείας που εντοπίστηκαν στη μελέτη περιλαμβάνουν: αυξημένους πονοκεφάλους (53%), δυσκολία συγκέντρωσης (50%), υπνηλία ή κόπωση (37%), αδιαθεσία (42%) και σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα ύπνου απ’ ό,τι στο παρελθόν και το ένα τέταρτο των παιδιών ανέπτυξαν νέους φόβους
Αν και αυτά τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 29,7% των παιδιών εμφάνισαν δύσπνοια, το 26,4% εμφάνισαν ζάλη και εκατοντάδες από τους συμμετέχοντες εμφάνισαν ταχεία αναπνοή, σφίξιμο στο στήθος, αδυναμία και βραχυπρόθεσμη εξασθένηση της συνείδησης.

Οι συγγραφείς της μελέτης σημείωσαν την έλλειψη αμερόληπτης έρευνας σε αυτό το θέμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν υπάρχουν ανεξάρτητες από τον κατασκευαστή μελέτες σχετικά με τη χρήση μασκών για παιδιά και εφήβους που έχουν πιστοποιηθεί ως ιατρικά προϊόντα για ασφάλεια σε επαγγελματικές εφαρμογές. Επιπλέον, λόγω των άγνωστων υλικών που χρησιμοποιούνται, δεν υπάρχουν ευρήματα σχετικά με τις πιθανές προστατευτικές επιδράσεις ή τις παρενέργειες των συχνά «καθημερινών μασκών» που φοριούνται από την πλειονότητα των παιδιών. Λαμβάνοντας υπόψη τα συνεχιζόμενα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19, και ιδίως τις ποικίλες υποχρεώσεις των παιδιών και των εφήβων να φορούν μάσκες στο σχολείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για έρευνα.”

montanadailygazette 25/1/21

dimpenews.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κονγκό: Πάνω από 6.000 κρούσματα και 2.911 νεκροί από τη νέα επιδημία ΈμπολαΔΙΕΘΝΗ

Κονγκό: Τουλάχιστον 24 μαθητές νεκροί από πυρκαγιά που έκαψε δύο σχολεία στο Μπουκάβου

ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Πολύνεκρο τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο στο Σους – Νεκροί και τραυματίες

ΔΙΕΘΝΗ

The Economist 2026: Τι «προέβλεψε» το εξώφυλλο, τι έχει ήδη συμβεί και τι παραμένει απλώς σύμβολο – Έρευνα 9 μηνών μετά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά