14:45 - 26/08/2021

Νέα μελέτη από Ισραήλ: η φυσική ανοσία παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρότερη προστασία έναντι λοίμωξης, συμπτωματικής νόσησης και νοσηλείας που προκαλείται από την παραλλαγή Delta του SARS-CoV-2, συγκριτικά με την ανοσία του εμβολίου 2 δόσεων Pfizer!

Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η φυσική ανοσία παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρότερη προστασία έναντι λοίμωξης, συμπτωματικής νόσησης και νοσηλείας που προκαλείται από την παραλλαγή Delta του SARS-CoV-2, σε σύγκριση με την ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο δύο δόσεων της Pfizer. Η μελέτη προέρχεται από το εργαστήριο του Tal Patalon στο Ισραήλ με τίτλο: Συγκρίνοντας τη φυσική ανοσία του SARS-CoV-2 με την ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο: επαναμόλυνση έναντι προηγμένων λοιμώξεων.

Αυτό το άρθρο είναι μια προδημοσίευση (24.08.21) και δεν έχει πιστοποιηθεί από αξιολόγηση από ομοτίμους Αναφέρει νέα ιατρική έρευνα που δεν έχει αξιολογηθεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί (σσ. ακόμη) για την καθοδήγηση της κλινικής πρακτικής.

Ιστορικό: Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται αναφορές για εξασθένηση της ανοσίας που προκαλείται από το εμβόλιο κατά του COVID-19. Με αυτό, η συγκρίσιμη μακροπρόθεσμη προστασία που παρείχε η προηγούμενη μόλυνση με τον SARS-CoV-2 παραμένει ασαφής.

Μέθοδοι: Πραγματοποιήσαμε μια αναδρομική μελέτη παρατήρησης που συγκρίνει τρεις ομάδες: (1) naive SARS-CoV-2 που έλαβαν αγωγή δύο δόσεων του εμβολίου BioNTech / Pfizer mRNA BNT162b2, (2) άτομα που είχαν μολυνθεί προηγουμένως και δεν έχουν εμβολιαστεί και (3) άτομα που είχαν προηγουμένως μολυνθεί και εμβολιαστεί με μία δόση. Εφαρμόστηκαν τρία πολυμεταβλητά μοντέλα λογιστικής παλινδρόμησης. Σε όλα τα μοντέλα αξιολογήσαμε τέσσερα αποτελέσματα: μόλυνση από SARS-CoV-2, συμπτωματική νόσο, νοσηλεία που σχετίζεται με τον COVID-19 και θάνατος. Η περίοδος παρακολούθησης από την 1η Ιουνίου έως τις 14 Αυγούστου 2021, όταν η παραλλαγή Δέλτα ήταν κυρίαρχη στο Ισραήλ.

Αποτελέσματα: Οι naive εμβολιασμένοι SARS-CoV-2 είχαν 13,06 φορές (95% CI, 8,08 έως 21,11) αυξημένο κίνδυνο για σημαντική μόλυνση με την παραλλαγή Delta σε σύγκριση με εκείνους που είχαν μολυνθεί προηγουμένως, όταν το πρώτο συμβάν (μόλυνση ή εμβολιασμός) συνέβη κατά τη διάρκεια Ιανουάριος και Φεβρουάριος 2021. Ο αυξημένος κίνδυνος ήταν σημαντικός (Ρ <0,001) και για συμπτωματική νόσο. Όταν επιτρέπεται η μόλυνση να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή πριν από τον εμβολιασμό (από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021), αποδείχθηκε ότι μειώθηκε η φυσική ασυλία, αν και οι naive εμβολιασμένοι του SARS-CoV-2 είχαν 5,96 φορές (95% CI, 4,85 έως 7,33) αυξημένο κίνδυνο για προηγμένη μόλυνση και 7,13 φορές (95% CI, 5,51 έως 9,21) αυξημένο κίνδυνο για συμπτωματική νόσηση. Οι naive εμβολιασμένοι του SARS-CoV-2 κινδύνευαν επίσης για νοσηλεία που σχετίζονται με τον COVID-19 σε σύγκριση με εκείνoυς που είχαν μολυνθεί προηγουμένως( είχαν νοσήσει χωρίς εμβολιασμό). Συμπεράσματα: Αυτή η μελέτη απέδειξε ότι η φυσική ανοσία παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρότερη προστασία έναντι λοίμωξης, συμπτωματικής νόσησης και νοσηλείας που προκαλείται από την παραλλαγή Delta του SARS-CoV-2, σε σύγκριση με την ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο δύο δόσεων BNT162b2. Τα άτομα που είχαν μολυνθεί προηγουμένως με SARS-CoV-2 και έλαβαν μία μόνο δόση του εμβολίου απέκτησαν πρόσθετη προστασία έναντι της παραλλαγής Delta. Δηλώσεις Συγγραφέα Επιβεβαιώνω ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι σχετικές οδηγίες δεοντολογίας και έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις της IRB και / ή της επιτροπής δεοντολογίας. Αυτή η μελέτη εγκρίθηκε από το MHS (Maccabi Healthcare Services) Institutional Review Board (IRB). dimpenews.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*