ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ναζιστική σημαία είχε στο φορτηγό του ο άνδρας που έπεσε σε μπάρες στον Λευκό Οίκο

· Κατοχικά Νέα

Ο οδηγός ενός φορτηγού που προσέκρουσε σε μπάρες ασφαλείας κοντά στον Λευκό Οίκο, αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών, δήλωσε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μια σημαία με ναζιστική σβάστικα μέσα στο νοικιασμένο φορτηγό, το οποίο προσέκρουσε στις μπάρες στην πλατεία Λαφαγιέτ στην Ουάσιγκτον, μερικές δεκάδες μέτρα από τα όρια του Λευκού Οίκου.

Οι αρχές τονίζουν ακόμη ότι το συμβάν, λίγο πριν από τις 22:00 της Δευτέρας (05:00 της Τρίτης στην Ελλάδα), μπορεί να έγινε σκόπιμα.

Ο ύποπτος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για απειλή δολοφονίας, απαγωγής ή πρόκλησης βλάβης στον πρόεδρο, την αντιπρόεδρο ή μέλος της οικογένειας, ανέφερε σε ανακοίνωση η U.S. Park Police. Δεν κατονόμασε τον ενήλικο σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, ωστόσο μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας ονομάζεται Σάι Βαρσίθ Καντούλα, από το Μισούρι.

Η αμερικανική Μυστική Υπηρεσία (Secret Service) που φυλάσσει τον αρχηγό του κράτους ανέφερε ότι συνέλαβε τον άνδρα μετά την πρόσκρουση του οχήματος, αλλά ότι δεν υπήρξε κάποιος κίνδυνος σε εξέλιξη και πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο ύποπτος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για επίθεση με επικίνδυνο όπλο, παράνομη είσοδο, καταστροφή ομοσπονδιακής περιουσίας και απερίσκεπτο χειρισμό οχήματος, ανέφερε η Park Police.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τηλεοπτικός σταθμός WUSA μετέδωσε βίντεο στο οποίο οι αστυνομικοί φάνηκαν να προσεγγίζουν ένα φορτηγό της εταιρείας U-Haul. Τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ άνοιξε την πίσω πόρτα, αφήνοντας να φανεί καροτσάκι με ρόδες για τη μεταφορά φορτίου, πάντως δεν φαινόταν κάποιο φορτίο.

Ο Κρις Ζαμπότζι, πιλότος που ζει στην Ουάσινγκτον και ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ανήρτησε ένα σύντομο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο επιβεβαίωσε αργότερα το Reuters που δείχνει το φορτηγό να πέφτει πάνω στις μπάρες ενώ περπατούσε προς το σπίτι του.

«Κοίταξα πίσω και είδα πως το βαν της U-Haul είχε πέσει πάνω στην μπάρα», είπε ο Ζαμπότζι, ο οποίος πρόσθεσε πως έφυγε αφού το φορτηγό προσέκρουσε για δεύτερη φορά στις μπάρες.

Δεν είναι σαφές πού ακριβώς βρισκόταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τη στιγμή της πρόσκρουσης του φορτηγού. Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Κέβιν Μακάρθι στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Υδάτινοι πόροι και ενεργειακή κρίση στη ΜολδαβίαFEATURED

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ · Μολδαβία: «Τέλεια καταιγίδα» σε ρεύμα, νερό και καύσιμα – Γιατί μπήκε σε 60ήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ακραία ζέστη και ισχυρό El NiñoFEATURED

Super El Niño: Πώς βγαίνει ο αριθμός των 451.000 «θανάτων από ζέστη» – Τι μετρά πραγματικά το μοντέλο

Δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμωνΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια έλλειψη diesel μπορεί να κρατήσει μέχρι το 2027 – Αδειάζουν τα αποθέματα και αυξάνεται η πίεση στις μεταφορές

3 απαντήσεις στο “Ναζιστική σημαία είχε στο φορτηγό του ο άνδρας που έπεσε σε μπάρες στον Λευκό Οίκο”

  1. …ενω εαν ειχε το σφυροδρέπανο ή το άστρο του δαυιδ θε επερνε μετάλλιο και μπόνους για τα μακ ντοναλτς…απο μιλια μακριά φαίνετε οτι ειναι βαλτος βάρβαρος!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *