17:45 - 12/06/2021

Μπάιντεν: ζητά συμμαχία με τους G7 ενάντια στην Κίνα

biden

Σύνοδος κορυφής της G7: Ο Μπάιντεν θέλει η Δύση να δημιουργήσει συμμαχία ενάντια στην Κίνα!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παροτρύνει τις δυτικές χώρες να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας, τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της G7, δήλωσε ένας εκπρόσωπός του στο BBC. Στη συνάντηση με τη Βρετανία, ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να ζητήσει μια νέα συμμαχία για να ανταγωνιστεί τις δαπάνες του Πεκίνου για υποδομές στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατηγορούν την Κίνα για καταναγκαστική εργασία και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Οι ηγέτες της G7 θα δεσμευτούν επίσης για ένα νέο σχέδιο για την παύση των μελλοντικών πανδημιών.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών για το Covid-19 σε λιγότερο από 100 ημέρες.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον φιλοξενεί την τριήμερη συγκέντρωση στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Carbis Bay στην Κορνουάλη.

Το σχέδιο των ΗΠΑ για να ανταγωνιστεί την Κίνα

Οι Αμερικανοί βλέπουν τη συνεδρία του Σαββάτου στο G7 ως μία πιθανή λύση για την άνοδο της κινεζικής επιρροής σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία Belt-and-Road του Πεκίνου, η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αναπτυσσόμενες χώρες, πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις δυτικές χώρες.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της διοίκησης θέλουν να αποδείξουν ότι οι δυτικές αξίες μπορούν να επικρατήσουν. Υποστηρίζουν ότι η κινεζική επένδυση έχει πολύ υψηλή τιμή. Ότι η καταναγκαστική εργασία της μειονότητας των Ουιγούρων στο Σινγιάνγκ είναι ηθικά απαίσια και οικονομικά απαράδεκτη καθώς εμποδίζει τον θεμιτό ανταγωνισμό.

Οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, όπως επιμένει ο Μπάιντεν, πρέπει να είναι απαλλαγμένες από αυτό το είδος εργασίας. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν πρόκειται μόνο για την αντιμετώπιση της Κίνας, αλλά για την παρουσίαση μιας θετικής εναλλακτικής λύσης για τον κόσμο.

Όμως, η διοίκηση του Μπάιντεν ήταν ασαφής για το πόσο θα συνεισφέρει η Δύση σε αυτό το παγκόσμιο σχέδιο υποδομών και σε ποιο χρονικό διάστημα. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι μια ανανεωμένη αποφασιστικότητα μεταξύ των δυτικών δυνάμεων, ότι πρέπει να δράσουν τώρα για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, η οποία γίνεται όλο και πιο ισχυρή.

Gemmaco

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh