Η Mirror «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ

Το απίστευτο δημοσίευμα-To εθνικό πένθος, το 12ήμερο δήμοσιο προσκύνημα, η κατάρρευση της οικονομίας, η ανακοίνωση από το BBC, το σχέδιο «Γέφυρα», η διαδοχή, το κόστος της κηδείας και πολλά άλλαΤις τελευταίες μέρες οι φήμες για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ οργιάζουν. Το Παλάτι του Μπάκινγχαμ αναγκάστηκε να δώσει τέλος στις φήμες που την ήθελαν να έχει πεθάνει ανακοινώνοντας ότι υποφέρει από βαρύ κρυολόγημα. Και ενώ η βασίλισσα σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα αναρρώνει απίστευτο δημοσίευμα της Mirror αναφέρει αναλυτικά τι θα συμβεί όταν η Ελισάβετ φύγει από τη ζωή. 

Όργιο φημών
Το όργιο φημών πυροδοτήθηκε όταν η Βασίλισσα δεν έδωσε το παρών ανήμερα των Χριστουγέννων στην εκκλησία. Τις επόμενες μέρες οι φήμες άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο έντονες όταν από έναν ψεύτικο λογαριασμό του BBC News στο Twitter ανακοινώθηκε ότι η βασίλισσα έχει πεθάνει. 

Τα Ανάκτορα έσπευσαν να σχολιάσουν: «Η βασίλισσα συνεχίζει να ανακάμπτει από ένα βαρύ κρυολόγημα και θα παραμείνει στους εσωτερικούς χώρους του παλατιού για να αναρρώσει».
Αλήθεια όμως τι θα συμβεί όταν στα αλήθεια πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ. Το δημοσίευμα της Mirror είναι κατατοπιστικό και αναφέρεται κυρίως στο τι θα γίνει. Από την ανακοίνωση του θανάτου της μέχρι και την κηδεία της.

Η Mirror «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ - Εικόνα 0
Στο παλάτι από βαρύ κρυολόγημα αναρρώνει η βασίλισσα Ελισάβετ

Τι θα συμβεί αμέσως μετά τον θάνατο της Ελισάβετ;
Το παλάτι έχει ετοιμάσει αναλυτικό πλάνο το οποίο αποκαλεί «Γέφυρα» αναφορικά με τον τρόπο ανακοίνωσης του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ καθώς και τον τρόπο διαδοχής της στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Βάσει του σχεδίου αυτού, θα μεσολαβήσουν τουλάχιστον 12 μέρες από την ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ Β’ μέχρι και την ταφή της. Εκτιμάται πως για δυο εβδομάδες η βρετανική οικονομία θα βρίσκεται σε παύση και αντιμέτωπη με μεγάλη ύφεση κυρίως λόγω της μεταβατικής περιόδου από τον έναν μονάρχη στον άλλον αλλά και του κόστους της κηδείας της Ελισάβετ, το οποίο εκτιμάται πως θα είναι 1.2 δισ. με 6 δισ. λίρες.

Η Mirror «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ - Εικόνα 1
Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εθνικό πένθος και δημόσιο προσκύνημα για 12 μέρες
Η σορός της Ελισάβετ θα τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα για τουλάχιστον 12 μέρες, και στην κηδεία της αναμένεται να δώσουν το παρόν ηγέτες από όλον τον κόσμο. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος του Κατέμπουρι στο Αβαείο του Γουεστμίντερ. Μεγάλο ερώτημα αποτελεί το σημείο ταφής της Ελισάβετ. Πιστεύεται πως αν η Ελισάβετ δεν έχει επιλέξει κάποιο μέρος που ανήκει στην ίδια και όχι στο στέμμα, όπως το κάστρο του Μπαλμόραλ, τότε η ταφή της θα γίνει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνστορ, δίπλα στον πατέρα της Βασιλιά Γεώργιο VI.  Από την κηδεία της Ελισάβετ θα πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι και ένα έτος μέχρι την επίσημη ενθρόνιση  του επόμενου βασιλιά.

Η Mirror «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ - Εικόνα 2
Η ανακοίνωση του θανάτου της θα γίνει από το κρατικό κανάλι BBC

Η ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας
Το σχέδιο προβλέπει πως το BBC θα είναι εκείνο που θα μεταδώσει τον θάνατο της Ελισάβετ. Αν η βασίλισσα πεθάνει  βράδυ βάσει της «Γέφυρας» η ανακοίνωση θα γίνει στις 8 το πρωί από το κρατικό κανάλι. Το BBC θα ακυρώσει όλες τις ψυχαγωγικές κωμικές σειρές και όλα τα κανάλια του θα συντονιστούν στην πρώτη συχνότητα για να αναμεταδώσουν την είδηση. Μάλιστα, ενδεικτικό της ετοιμότητας του BBC για μια τέτοια ανακοίνωση είναι πως πλέον έχουν επιπλέον μαύρα σακάκια και γραβάτες στην γκαρνταρόμπα του σταθμού, ενώ εδώ και λίγα χρόνια οι υπεύθυνοι του σταθμού προετοιμάζουν τους δημοσιογράφους τους για το γεγονός μέσα από απροειδοποίητα δοκιμαστικά που κάνουν.

Η Mirror «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ - Εικόνα 3
Ο πρίγκιπας Κάρολος θα διαδεχτεί αυτόματα τη μητέρα του

Η διαδοχή της Ελισάβετ 
Με την ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ, θα δημιουργηθεί ένα συμβούλιο διαδοχής ώστε να ετοιμάσει την μεταβατική περίοδο από τον ένα μονάρχη στον άλλον. Με τον θάνατο της βασίλισσας όλα τα τουριστικά μέρη θα κλείσουν και το συμβούλιο θα συνέρθει στο παλάτι του Σαντ Τζέϊμς για να ανακηρύξει τον επόμενο μονάρχη. Ο Κάρολος, εφόσον δεν αποφασίσει να παραχωρήσει τη σειρά του στη διαδοχή του στον γιο του Ουίλιαμ, θα γίνει μονάρχης με τον θάνατο της μητέρας του και θα πρέπει να ανακοινωθεί το όνομα που θα λάβει κατά την διάρκεια της μοναρχίας του, ενώ αυτόματα θα αλλάξουν και οι στίχοι στον εθνικό ύμνο του Ηνωμένου Βασιλείου.  Παράλληλα, θα αρχίσει να τυπώνεται νέο νόμισμα με το πρόσωπο του νέου μονάρχη, μια διαδικασία η οποία θα πάρει χρόνια ώστε να αντικατασταθούν πλήρως τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα που εικονίζουν την Ελισάβετ. Το ίδιο θα ισχύσει και με τα γραμματόσημα, ενώ πιστεύεται πως πορτρέτα του Καρόλου έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζονται.

Η Mirror «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ - Εικόνα 4Η Mirror «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ - Εικόνα 5
Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα κοστίσει στους Αγγλους φορολογούμενους κοντά στα 6 δισ. λίρες. (Οι φωτογραφίες είναι από την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα)

Η κηδεία της Ελισάβετ
Η σορός της Ελισάβετ θα τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα για τουλάχιστον 12 μέρες, και στην κηδεία της αναμένεται να δώσουν το παρόν ηγέτες από όλον τον κόσμο. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος του Κατέμπουρι στο Αβαείο του Γουεστμίντερ. Μεγάλο ερώτημα αποτελεί το σημείο ταφής της Ελισάβετ. Πιστεύεται πως αν η Ελισάβετ δεν έχει επιλέξει κάποιο μέρος που ανήκει στην ίδια και όχι στο στέμμα, όπως το κάστρο του Μπαλμόραλ, τότε η ταφή της θα γίνει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνστορ, δίπλα στον πατέρα της Βασιλιά Γεώργιο VI.  Από την κηδεία της Ελισάβετ θα πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι και ένα έτος μέχρι την επίσημη ενθρόνιση  του επόμενου βασιλιά.Τις τελευταίες μέρες οι φήμες για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ οργιάζουν. Το Παλάτι του Μπάκινγχαμ αναγκάστηκε να δώσει τέλος στις φήμες που την ήθελαν να έχει πεθάνει ανακοινώνοντας ότι υποφέρει από βαρύ κρυολόγημα. 

protothema.gr

Loading...

5 thoughts on “Η Mirror «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  6 ΔΙΣ ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ!!!! ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΑΥΡΑ; ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΞΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ; ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΕΡΠΕΤΑΡΙΟ!! ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΙΔΕΕΣ… ΒΡΕ ΑΓΓΛΟΙ, ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=j_r2NVwn6J4

 2. anonymous says:

  Σε κάποιο σάιτ τις προηγούμενες μέρες (δεν θυμάμαι ποιό) είδα μία είδηση σχετικά με την επιβολή από την οικογένεια της βασίλισσας σε κατ οίκον περιορισμό.
  Ο λόγος ήταν ότι ετοίμαζε ανακοίνωση στα μέσα για τα υποχθόνια σχέδια των επικυρίαρχων μέσα στο 2017 και τελευταία στιγμή το bbc ακύρωσε την μετάδοση. Ειπώθηκε από την οικογένεια ότι περνάει και καλά ένα κρύωμα.
  Αυτή την είδηση δεν την ξαναείδα.

 3. Τ( says:

  Η Ελισάβετ μάλλον ανακαινίζεται (αλοίμονο στους «ιδιοκτήτες» που θα προμηθεύσουν χωρίς την συγκατάθεσή τους τις «πρώτες ύλες» για την ανακαίνιση) για να ζήσει καμιά 5-10 χρονάκια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *