19:23 - 10/09/2017

Μήπως η Ρωσία χρησιμοποίησε τον «Πατέρα όλων των βομβών» ;

Η Θερμοβαρική Βόμβα Αυξημένης Ισχύος (Aviation Thermobaric Bomb of Increased Power) – γνωστή επίσης και ως ο «πατέρας όλων των βομβών» – φέρεται να έπεσε στη συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 δημοσιεύθηκαν μηνύματα στο Twitter, σύμφωνα με τα οποία ακτιβιστές και άλλοι μάρτυρες, ισχυρίστηκαν ότι παρακολούθησαν το εν λόγω όπλο σε δράση.

Σε ένα Tweet μάλιστα χρησιμοποίησαν ως εικόνα  την σοβιετική βόμβα υδρογόνου γνωστή ως  «Βόμβα του Τσάρου»

Την ίδια ημέρα, στο Facebook το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι σκότωσε αρκετούς κορυφαίους διοικητές της ομάδας του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένων των Γκουλμουροντ Καλιμοφ και Αμπού Μουχάμαντ αλ Σιμάλι

Χαρακτηριστικά αναφέρεται «Ως αποτέλεσμα μιας αεροπορικής επιδρομής ακριβείας των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ, ένας διοικητικός σταθμός, ένα κέντρο επικοινωνίας και περίπου 40 μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εάν ο Πατέρας όλων των βομβών έπεσε κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Η συγκεκριμένη βόμβα σπάνια έχει φωτογραφηθεί ή βιντεοσκοπηθεί επίσημα. Εάν η είδηση τελικά επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτό το όπλο, για το οποίο άλλωστε ελάχιστα έχουν αποκαλυφθεί.

Ίσως αρκετοί θυμούνται «μητέρα όλων των βομβών» που έριξαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν στις 13 Απριλίου- Μεγάλη Πέμπτη, με στόχο σπηλιές τις οποίες φέρεται να χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος.

Τελικά πολλά τα κουβαρνταλίκια μέσα στο 2017. Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη, οι Μεγαλύτεροι Τυφώνες, μεγάλη ηλιακή έκλαμψη.  Και πρωτιές.   Η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη «μητέρα όλων των βομβών» σε μάχη και όχι σε δοκιμή. Και εάν επιβεβαιωθεί, η πρώτη φορά που η Ρωσία χρησιμοποιεί τον «Πατέρα όλων των βομβών». Η λίστα πάει λέγοντας.  Μπορείτε να προσθέσετε εάν κάτι μας διαφεύγει.

Για τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Loading...

Loading...
Σχετικά με filarianna1
«Η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία και αυτό γιατί η φαντασία είναι αναγκασμένη να λαμβάνει υπόψη της τις πιθανότητες. Η αλήθεια όχι.» Tο έκφρασε ο Μπάιρον, μα εγώ προτιμώ τον Μαρκ Τουαίην και το ταξίδι του στον κόσμο.

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Ναι σας διαφεύγει κάτι!… Η Ρωσία έχει χρησιμοποιείση ξανά κατά το πρόσφατο παρελθών την συγκεκριμένη βόμβα «τον πατέρα όλων των βομβών», στο θέατρο επιχειρήσεων της Συρίας. Η πρώτη επίσημα χρήση της βόμβας έγινε στης 28/11/2015 ξανά στην πόλη Deir Ez-Zor… http://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/i-rosia-erixe-ton-patera-olon-ton-bombon-ti-foab-600-nekroi-islamistes-sti-deir-ez-zor-kaikan-zontanoi-sti-rakka/ εάν και εφόσον συνεχίζεται να έχετε σημάδια έλλειψη μνήμης… θα ήταν καλό για όλους μας, να σταματήστε τουλάχιστον να ψηφίζεται. Αυτά.

  • Σου διαφεύγει κάτι. Ευελπιστώ ότι διάβασες τα σχόλια των αναγνωστών του άρθρου που παράθεσες. Πιστεύω επίσης ότι διάβασες το ποιος έδωσε τη πληροφορία και δεν είναι τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ. Τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ την έφεραν προς έρευνα. Επίσης εάν έψαξες – λίγο όχι πολύ, φήμες θέλουν την FOAB, να έχει πέσει ΚΑΙ στον Καύκασο για πρώτη φορά. Παντού φήμες και πουθενά μία επίσημη παραδοχή όπως έκαναν οι ΗΠΑ. Δώσε έστω 1 επίσημη κρατική δήλωση. ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ. Το θέμα έχει ως εξής. Πρέπει να ξεχωρίζουμε πλέον σε ποιο χρονικό σημείο και συγκυρίες επιλέγουν να έρθει στην επιφάνεια κάποια πληροφορία. Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να σου έχει προξενήσει μεγάλη εντύπωση ο τόπος που είναι ταυτόσημος τότε και τώρα καθώς και οι συμπτώσεις – εγώ το λέω συγχρονικότητα, που αναφέρω στο τέλος. Αναφορικά με το … «θα ήταν καλό για όλους μας, να σταματήστε τουλάχιστον να ψηφίζεται.» θα ήθελα να γίνεις πιο συγκεκριμένος ώστε να μην βγάλω λανθασμένα συμπεράσματα όπως έκανες εσύ. Αυτά

   • Στο σχόλιο μου δεν έγραψα κάπου ότι η πληροφορία είναι αποκλειστικότητα από τα Κατοχικά… βεβαίως είδα το λινκ που δίνεται. Το ίδιο περιστατικό με την FOAB στην Συρία έγινε και το 2015 στην πόλη Raqqa… εάν και εφόσον τότε αλλά και τώρα όλα αυτά είναι φήμες…. τότε ποιο κράτος είναι αυτό που τις διασπείρει, ώστε να χειραγωγήσει την πραγματικότητα; Είναι γνωστό το Hindu Kush, και το σύμπλεγμα σπηλαίων Tora Bora στον Καύκασο… Όποιος έχει απώλεια μνήμης ζωής και θανάτου, δεν έχει προσωπικό μέλλον και τουλάχιστον δεν πρέπει να επηρεάζει με τις αποφάσεις του, το μέλλον των άλλων. Αυτά.

    • «Εάν και εφόσον τότε αλλά και τώρα όλα αυτά είναι φήμες…. τότε ποιο κράτος είναι αυτό που τις διασπείρει, ώστε να χειραγωγήσει την πραγματικότητα;»… ΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ αν θες του άρθρου. Δεν σου φάνηκε περίεργο – και πραγματικά δεν είδα ούτε ένα σχόλιο, πως η συγκεκριμένη είδηση (περί FOAB) ανακυκλώνεται μέσα στο χρόνο, τώρα μέσω tweet από κάποιους ακτιβιστές που ήταν μάρτυρες αλλά δεν τράβηξαν ούτε μία φωτογραφία της βόμβας – σε όλα τα περιστατικά; Πως γέλασαν στα μούτρα μας βάζοντας φωτογραφίες αρχείου της βόμβας του Τσάρου – τη μεγαλύτερη ΑΤΟΜΙΚΗ βόμβα που είχε κατασκευαστεί ποτέ στον κόσμο και το τι αυτό υπαινίσσεται; Γιατί αυτή η είδηση έρχεται τώρα να προστεθεί στις πρωτιές και τα μεγέθη; Προτιμώ λοιπόν να αφήσουμε στην άκρη τα περί «απώλεια μνήμης και ψηφισμάτων» και να πιάσουμε το ουσιαστικό από το οποίο και ξεφύγαμε.

 2. ΤΙ ΝΑ ΚΛΑΣΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ Κ ΡΩΣΣΟΙ?????????? ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΘΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΜΕΣΑ!!!!!!!!!!!!! ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΛΕΝΕ!!!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*