00:18 - 05/12/2018

Μίνι-κραχ στις ΗΠΑ – «Βουτιά» όλων των δεικτών στο Χρηματιστήριο – Έχασε 800 μονάδες ο Dow Jones

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Διαστάσεις μίνι-κραχ έλαβε το αποψινό ξεπούλημα στη Wall Street. Αυτό που ξεκίνησε ως απλή κατοχύρωση κερδών μετά το διήμερο ράλι, εν μέσω υπότιθεται αισιοδοξίας για εμπόριο, κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα σε ισχυρή διόρθωση που τελικά κατέληξε σε μαζικό sell-off.

Ο Dow Jones έχασε 800 μονάδες (!), κλείνοντας μάλιστα σε χαμηλά ημέρας, γεγονός αρκετά ανησυχητικό και για τη συνέχεια… Βαριές απώλειες και στην Ευρώπη, όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες βούτηξαν κατά 2,5% λόγω των εμπορικών δασμών που πλήττουν κι αναμένεται να πλήξουν ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα τους.

Αιτίες του σημερινού sell-off: Oι εμπορικές ανησυχίες που εξακολουθούν να ταλανίζουν τις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές δεν πείθονται πως οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο η πιο ανησυχητική εξέλιξη της ημέρας και αυτή που πραγματικά βάζει σε αρνητικές σκέψεις τους επενδυτές είναι η αντιστροφή καμπύλης αποδόσεων στα ομόλογα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το 2007. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα:

Ο βιομηχανικός δέικτης δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από Boeing (-5), Caterpillar (-6,5%) και Apple (-4,4%), ενώ οι τράπεζες είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του S&P 500, με απώλειες σε BofA, JP Morgan και Wells Fargo με απώλειες 5-6%.. Οι όγκοι συναλλαγών έχουν αυξηθεί και υπάρχει έντονη κινητικότητα πωλητών στον δείκτη-βαρόμετρο της Wall Street, καθώς ο S&P υποχωρεί κάτω από τον Κινητό Μέσο 200 Ημερών.

Ο Dow Jones βούτηξε κατά 3,06% στις 25.036 μονάδες, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 3,21% στις 2.700 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 3,8% χαμηλότερα στις 7.158 μονάδες. Αντίθετα ράλι σημείωσε ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος ενισχύθηκε άνω του 25% στις 20,56 μονάδες.

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Χμ. Και αύριο θα είναι κλειστό το χρηματιστήριο στην Wall Street λόγω πένθους για τον Μπους.
    youtube.com/watch?v=fFMtlUeKh7E

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*