12:35 - 24/09/2017

Μια «δερματοχελώνα» γιγαντιαίων διαστάσεων και 200 κιλών… ξεβράστηκε κοντά στη Βαρκελώνη (βίντεο)

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μία χελώνα… μήκους δύο μέτρων ξεβράστηκε στην παραλία Calella κοντά στη Βαρκελώνη, έλκοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και μη.

Η χελώνα, που προφανώς ήταν νεκρή, ζύγιζε περίπου 700 κιλά και απομακρύνθηκε από την παραλία με γερανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη δεύτερη δερματοχελώνα που ξεβράζεται στις ισπανικές ακτές το τελευταίο διάστημα καθώς στις αρχές του μήνα ένας ψαράς στη Vilanova i la Geltrú εντόπισε μία ακόμα νεκρή δερματοχελώνα η οποία είχε βάρος 300 κιλά.

Όπως αναφέρει η La Vanguardia, οι θεάσεις στη Μεσόγειο των τεράστιων αυτών χελώνων που επιστημονικά ονομάζονται Dermochelys Coriacea, είναι εξαιρετικά σπάνιες, καθώς μόλις 10 έχουν εντοπιστεί τα τελευταία 2.000 χρόνια.

Οι γιγάντιες χελώνες προτιμούν τα τροπικά και υποτροπικά ύδατα και συνήθως βρίσκονται στη Νότια Αμερική, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το Dermochelys Coriacea είναι το μεγαλύτερο είδος χελώνας στη γη και είναι ένα από τα θαλάσσια ερπετά που κολυμπούν σε βαθιά νερά.

Δείτε τα βίντεο:

pronews

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Όταν διαταράσσεται η συνθήκη θερμού και ψυχρού μεταξύ των υδάτινων ρευμάτων…. τότε έρχονται τυφώνες, κυκλώνες κ.λ.π. μέσα σε αυτή την διαταραχή οπωσδήποτε θα υπάρξουν φαινόμενα που επηρεάζουν την θαλάσσια πανίδα των ωκεανών και όχι μόνο. Αυτά.

  2. Πρίν απο καμμιά τριανταριά χρόνια μια ίδια δερματοχελώνα όπως αυτή του παραπάνω άρθρου είχε ξεβραστεί στην αγ.Τριάδα στον Θερμαϊκό κόλπο απέναντι απο την Θεσν/νίκη αλλά ζωντάνη και κατάφεραν να την σώσουν νομίζω . Είχε γίνει μάλιστα θέμα στις ειδήσεις .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*