Μια «δερματοχελώνα» γιγαντιαίων διαστάσεων και 200 κιλών… ξεβράστηκε κοντά στη Βαρκελώνη (βίντεο)

Μία χελώνα… μήκους δύο μέτρων ξεβράστηκε στην παραλία Calella κοντά στη Βαρκελώνη, έλκοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και μη.

Η χελώνα, που προφανώς ήταν νεκρή, ζύγιζε περίπου 700 κιλά και απομακρύνθηκε από την παραλία με γερανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη δεύτερη δερματοχελώνα που ξεβράζεται στις ισπανικές ακτές το τελευταίο διάστημα καθώς στις αρχές του μήνα ένας ψαράς στη Vilanova i la Geltrú εντόπισε μία ακόμα νεκρή δερματοχελώνα η οποία είχε βάρος 300 κιλά.

Όπως αναφέρει η La Vanguardia, οι θεάσεις στη Μεσόγειο των τεράστιων αυτών χελώνων που επιστημονικά ονομάζονται Dermochelys Coriacea, είναι εξαιρετικά σπάνιες, καθώς μόλις 10 έχουν εντοπιστεί τα τελευταία 2.000 χρόνια.

Οι γιγάντιες χελώνες προτιμούν τα τροπικά και υποτροπικά ύδατα και συνήθως βρίσκονται στη Νότια Αμερική, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το Dermochelys Coriacea είναι το μεγαλύτερο είδος χελώνας στη γη και είναι ένα από τα θαλάσσια ερπετά που κολυμπούν σε βαθιά νερά.

Δείτε τα βίντεο:

pronews

Loading...

2 thoughts on “Μια «δερματοχελώνα» γιγαντιαίων διαστάσεων και 200 κιλών… ξεβράστηκε κοντά στη Βαρκελώνη (βίντεο)

  1. Ανώνυμος says:

    Όταν διαταράσσεται η συνθήκη θερμού και ψυχρού μεταξύ των υδάτινων ρευμάτων…. τότε έρχονται τυφώνες, κυκλώνες κ.λ.π. μέσα σε αυτή την διαταραχή οπωσδήποτε θα υπάρξουν φαινόμενα που επηρεάζουν την θαλάσσια πανίδα των ωκεανών και όχι μόνο. Αυτά.

  2. Heron says:

    Πρίν απο καμμιά τριανταριά χρόνια μια ίδια δερματοχελώνα όπως αυτή του παραπάνω άρθρου είχε ξεβραστεί στην αγ.Τριάδα στον Θερμαϊκό κόλπο απέναντι απο την Θεσν/νίκη αλλά ζωντάνη και κατάφεραν να την σώσουν νομίζω . Είχε γίνει μάλιστα θέμα στις ειδήσεις .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *