17:24 - 25/02/2020

Μέτρα από προστασίας μετά την επιβολή καραντίνας.

Αυτό το ποστ έρχεται σε απάντηση ερωτημάτων δεκάδων φίλων προς τη σελίδα και τα προφίλ μας. Για τη συγγραφή του έχουν δαπανηθεί ατελείωτες ώρες συζητήσεων με Έλληνες και κυρίως Κινέζους που γνωρίσαμε σε αυτό το ταξίδι των 2 μηνών με τον covid19, αλλά και ξεσκόνισμα των βιβλίων μας.

Από την αρχή που μάθαμε για τον κινεζικό ιό κάτι μας έκανε κλικ και δυστυχώς πολύ σύντομα επιβεβαιωθήκαμε ότι τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά.

Καταρχήν να σας πούμε γιατί δεν γράφουμε για την παρούσα κατάσταση. Γιατί θεωρούμε ότι τα συνήθη μέτρα προστασίας είναι αρκετά. Οι απλοί κανόνες υγιεινής είναι υπεραρκετοί από τη στιγμή που δεν υπάρχουν κρούσματα.

Όταν όμως αρχίσουν τα κρούσματα επειδή ακριβώς η χώρα είναι «ολίγον ξέφραγο αμπέλι» η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία άλλη επιλογή πλην της επιβολής καραντίνας προκειμένου να περιορίσει όσο είναι αυτό δυνατόν την εξάπλωση του ιού. Υπολογίστε λοιπόν πως από τη στιγμή που ξεσπούν τα πρώτα κρούσματα σε μια περιοχή (δεν μιλάμε για τυχαία μεμονωμένα περιστατικά), εκτίμηση μας είναι ότι το αργότερο το βράδυ της ίδιας μέρας θα έχουμε τα πρώτα μέτρα περιορισμού, δλδ μια άτυπη καραντίνα. Όσο το θύματα θα αυξάνονται τόσο τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά.

Το θέμα μας όμως είναι τι κάνουμε εμείς.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχουν τρόφιμα για τουλάχιστον 1 μήνα. Σαν ομάδα έχουμε επιλέξει να αποφεύγουμε τα τρόφιμα που χρειάζονται οποιαδήποτε συντήρηση και ει δυνατόν και τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία. Ο λόγος που θέλουμε να έχετε την αποθήκη σας έτοιμη είναι γιατί την κρίσιμη ώρα πρέπει να μην σας απασχολεί το θέμα διατροφή (που αποτελεί το 90% της επιβίωσης) αλλά το 10% που είναι λύσεις για την επόμενη μέρα. Πρέπει να μην τρέξετε στο σουπερ μάρκετ που πιθανόν θα πέσουν όλοι σαν τις ακρίδες, αλλά να ξεκινήσετε όσα θα σας περιγράψουμε πιο κάτω.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό σε περίπτωση κρίσεων τα σούπερ μάρκετ εφοδιάζονται μεν αλλά τίθενται χρονικοί ή ποσοτικοί περιορισμοί. Εμείς στην περίπτωση αυτή ψωνίζουμε τα έξτρα που επιμηκύνουν το χρόνο των αποθεματικών μας και όχι τι θα φάμε σήμερα…

Όπως είδατε και κυρίως πάθατε πολλοί/λες με τις μάσκες που πλέον δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά, το ίδιο ακριβώς θα γίνει σε πολύ πιο έντονο ρυθμό όταν ακούσουμε το πρώτο κρούσμα. Χαρήκαμε όταν χθες είδαμε στο σουπερ μάρκετ ανθρώπους με τη λίστα στο χέρι και ψώνιζαν όσα έλειπαν από την αποθήκη τους. Το πλαγιαστό βλέμμα κατανόησης που ρίξαμε επιβεβαίωσε ότι μπροστά μας είχαμε το 5%. Και πράγματι από τις έρευνες μας αυτή τη στιγμή στη χώρα μόνο το 5% έχει αξιόλογη αποθήκη για πάνω από 1 εβδομάδα… Ποσοστό τραγικά μικρό.

Όσο λοιπόν οι άλλοι θα ψάχνουν τρόφιμα εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με την προστασία ημών και των οικογενειών μας και κυρίως όσων μένουν μαζί μας.

Πριν προχωρήσουμε πρέπει να αναφερθούν κάποια δεδομένα που χωρίς αυτά το ποστ δεν ισχύει.

Καταρχήν ο ιός είναι αερομεταφερόμενος μεν αλλά μόνο με σταγονίδια. Δλδ απαιτεί να έρθεις σε επαφή με αναπνοή νοσούντα (σε απόσταση 1,5 μέτρο πάνε τα σταγονίδια).
Δεύτερον έχεις ήδη προμηθευτεί μάσκες FFP3 ή έστω FFP2 ενεργού άνθρακα ή στη χειρότερη χειρουργικές μάσκες τουλάχιστον κατηγορίας Ν95.

Εφόσον λοιπόν ο ιός μεταφέρεται με σταγονίδια αυτό ναι μεν είναι καταρχήν κακό γιατί μεταδίδεται πανεύκολα, όχι όμως για αυτούς που ξέρουν να δημιουργήσουν μέτρα ασφαλείας.

ΕΙΣΟΔΟΣ – ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Τα μέτρα ασφαλείας ξεκινούν από τη στιγμή που κάποιος βγήκε έξω και επιστρέφει σπίτι του.

Καλό είναι να έχουμε εξωτερικά του σπιτιού λίγη χλωρίνη. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα στο χαλάκι και πατάμε πάνω για να σκοτωθούν τα μικρόβια των πάτων των παπουτσιών.
Πρέπει ακριβώς δίπλα στην πόρτα να υπάρχουν γάντια μιας χρήσης ή γάντια κουζίνας πολλαπλών χρήσεων όμως σημαδεμένα να ξέρουμε κάθε φορά ποια είναι η εξωτερική πλευρά και ένα μεγάλο καλάθι. Τα παπούτσια τα βγάζουμε χωρίς να τα αγγίζουμε έξω από το σπίτι. Εν συνεχεία αν δεν φοράμε γάντια (σε καραντίνα εννοείται ότι δεν τα βγάζουμε…) βάζουμε γάντια και αφαιρούμε όλα μας τα ρούχα. Τα ρούχα μπαίνουν στον κάδο και αν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και αύριο τα αφήνουμε εξωτερικά από το σπίτι, αλλιώς αμέσως στο πλυντήριο σε θερμοκρασία πάνω από 40 βαθμούς. Τα γάντια εφόσον είναι μιας χρήσης τα απορρίπτουμε στα σκουπίδια. Αμέσως μετά πάμε για ένα ΚΑΥΤΟ μπάνιο!!!

Μια άλλη λύση είναι να περάσουμε τα ρούχα με ατμοκαθαριστή εφόσον έχουμε αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να έχει πιάσει θερμοκρασία σωστή (δλδ να μην πετάει υγρά αλλά μόνον ατμό) και φυσικά να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες.

Στην Κίνα κάποιοι μιλούν για τριπλή είσοδο του ιού (σε σχέση με τη διπλή που γνωρίζουμε εμείς), δλδ Μύτη, Στόμα και βρυσούλα στα Μάτια. Για το λόγο αυτό προτείνουμε αν τυχόν εφαρμοσθεί καραντίνα έξω να βγαίνετε με γυαλιά ή δυνατόν και τα γυαλιά που πουλούν στα «εργαλεία» που πιάνουν το μισό πρόσωπο, σαν αυτά που μοιάζουμε με μάσκες θαλάσσης (σε καραντίνα είμαστε δεν μας νοιάζει αν μας πάρουν για τρελούς).

Προτιμούμε να βγαίνει ΕΝΑΣ έξω από το σπίτι (για προμήθειες κλπ). Αυτός ο ένας πρέπει να είναι ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ και όχι ο άνδρας ή ο νεότερος ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Εννοείται δεν βγαίνουν οι ηλικιωμένοι για κανέναν λόγο.

ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΩΝ
Όσοι είναι τυχεροί και μένουν σε μονοκατοικίες με τουλάχιστον 3 μέτρα απόσταση από τον διπλανό μπορούν να αερίζουν τα σπίτια άφοβα. Όλοι οι άλλοι μην ανησυχείτε υπάρχει λύση. Βαμβακερά σεντόνια στο παράθυρο χωρίς κενά (εφαρμόστε με χαρτοταινία ή καφέ ταινία ώστε να μην μπαίνει αέρας) που θα ανοίξουμε ώστε να μπει ο αέρας ελεγχόμενα αλλά όχι τα σταγονίδια. Φυσικά το σεντόνι το μαζεύουμε με γάντια και απευθείας πλυντήριο. Όση ώρα αερίζουμε ένα δωμάτιο δεν κυκλοφορούμε μέσα σε αυτό. Αφού το αερίσουμε (περίπου 1 ώρα) κλείνουμε το παράθυρο και μετά ανοίγουμε την πόρτα να πάει ο καθαρός αέρας στο υπόλοιπο σπίτι. Προσοχή τα δωμάτια τα αερίζουμε ΕΝΑ ΕΝΑ, για να μην δημιουργηθεί ρεύμα και σε ώρα που το τάμπερ του τζακιού είναι κλειστό και ο απορροφητήρας ή τυχόν εξαεριστήρες κλειστεί. Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί καθόλου βεβιασμένη κυκλοφορία αέρα. Ένα ένα το δωμάτια σε μερικές ώρες θα είμαστε μια χαρά.

Αν μένετε σε πολυκατοικία εδώ έχουμε να σας προτείνουμε την ιδανική λύση. Καταρχήν η ανωτέρω διαδικασία φροντίσετε να συνεννοηθείτε ώστε να γίνεται ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ στην είσοδο της. Επίσης καλό θα ήταν το ή τα διαμερίσματα του ισογείου να χρησιμοποιούνταν ως χώροι απομόνωσης για αυτούς που θα μπαινοβγαίνουν για τις προμήθειες. Αυτός ο τρόπος μηδενίζει τις πιθανότητες να κολλήσουν όλοι! Βέβαια άντε να βγεις ενοίκους να συνεννοηθείς, αλλά μην ξεχνάτε ότι στα ζόρια αλλάζουν όχι απλά πολλά ΑΛΛΑ ΟΛΑ!!!

Υπόψη ότι οι μάσκες που έχετε προμηθευτεί δεν χρειάζεται μετά από κάθε χρήση να τις πετάτε. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μέχρι να σας δυσκολεύουν στην αναπνοή (αυτό ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής θα γίνει μετά από 100 ώρες χρήσης τουλάχιστον και κάποιες φθάνουν ακόμα και τις 250 ώρες).

Οι Κινέζοι για να μην πάθουν ψυχολογικά επειδή και το ιντερνετ είναι περιορισμένο το έριξαν στο διάβασμα και στα οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια όπως η μονόπολη που δεν τελειώνει σχεδόν ποτέ…

Το θέμα φυσικά δεν εξαντλήθηκε εδώ. Θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία/συμβουλές πολύ σύντομα.

Ετοιμότητα – Εναλλακτική Διαβίωση

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Βηρσαβεέ Μανιάτη 02/25/2020 @ 7:05 ΜΜ

    Ναι πράγματι τα επιτραπέζια παιχνίδια βοηθούν, όπως και το διάβασμα πάρα πολύ και κυρίως η προσευχή. Τώρα για όσους πιστεύουν υπάρχουν πολλοί ωραία θρησκευτικά βιβλία μεγάλων γερόντων Ελλήνων ή Ρώσων Στάρετς. Τώρα όσοι δεν πιστεύουν ή δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν ας διαβάσουν τον έρωτα στα χρόνια της χολέρας, μια που ο έρωτας στην εποχή του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει ακόμη

  2. Οσον αφορα τις μασκες αληθευει οτι εχουν σταλει στην Κινα ;
    Ενταξει , λιγο ακραιο αν ισχυει αλλα και λογικο επειδη εκει εχουν πολυ μεγαλη αναγκη.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh