Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:33 - 11/10/2022

Μελέτη: Οι μη εμβολιασμένοι τα πήγαν καλύτερα ή χειρότερα από τους εμβολιασμένους;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μελέτη: Μετά την ταχεία εξάπλωση της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19) από την Κίνα στον δυτικό κόσμο, πολλές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες επινόησαν και κατασκεύασαν γρήγορα εμβόλια για τον COVID-19, τα οποία στη συνέχεια διατέθηκαν στο κοινό μέσω άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης ( EUA). Και στα τέλη του 2020, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο άρχισαν να λαμβάνουν αυτά τα εμβόλια.

Σύμφωνα με το Our World in Data, μέχρι σήμερα, το 67,9% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον COVID-19. Ενώ μόνο το 22,5% των ανθρώπων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν λάβει μια δόση εμβολίου για τον COVID-19, τα ποσοστά εμβολιασμού στις ανεπτυγμένες χώρες είναι γενικά υψηλά – συνήθως γύρω στο 80%. Για παράδειγμα, τα ποσοστά εμβολιασμού κατά του COVID-19 στις χώρες της G7 είναι: 79,19% εκατό στις Ηνωμένες Πολιτείες, 86,96% στον Καναδά, 80,92% στη Γαλλία, 77,66% στη Γερμανία, 85,82% στην Ιταλία, 83,60% στην Ιαπωνία και 79,97% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, σε όλες τις χώρες και περιοχές, υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να μην λάβουν τα εμβόλια COVID-19 για διάφορους λόγους. Είναι μια φυσική ομάδα ελέγχου, σε αντίθεση με τον εμβολιασμένο πληθυσμό (δηλαδή την πειραματική ομάδα). Πράγματι, ολόκληρες οι εκστρατείες εμβολίων για τον COVID-19 μπορούν να θεωρηθούν ως οι άνευ προηγουμένου μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για την ασφάλεια των εμβολίων, είτε από σχεδιασμό είτε όχι, καθώς τα μακροπρόθεσμα δεδομένα ασφάλειας των εμβολίων δεν ήταν διαθέσιμα όταν χορηγήθηκαν σε άτομα υπό κατάσταση χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Λόγω των εξαιρετικά πολύτιμων δεδομένων υγείας αυτού του μη εμβολιασμένου πληθυσμού, ένας οργανισμός που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ονομασία Control Group Cooperative (CGC) συνέλεξε μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022, τα αυτοαναφερόμενα δεδομένα για την κατάσταση της υγείας του, λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να λάβει τα εμβόλια κατά του COVID -19, είτε είχαν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, είτε όχι, τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους για εκείνους που μολύνθηκαν και αν έχουν υποστεί διακρίσεις ή θυματοποίηση.

Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια αναλύθηκαν από μια ομάδα ερευνητών, οι οποίοι είναι εντελώς ανεξάρτητοι από τις κρατικές έρευνες και δεν έχουν λάβει καμία κυβερνητική χρηματοδότηση για την ερμηνεία των ευρημάτων της έρευνας του. Η πρόσφατη έκθεσή τους σχετικά με τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκε στο International Journal of Vaccine Theory, Practice, and Research, το οποίο είναι ένα επιστημονικό περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης, με κριτές.

Τι είναι ο Συνεταιρισμός της Ομάδας Ελέγχου;

Ο Συνεταιρισμός της Ομάδας Ελέγχου ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2021 για να υπερασπιστεί τα αναφαίρετα δικαιώματα των ανθρώπων στην ελευθερία επιλογής και τη σωματική ακεραιότητα. Στην πραγματικότητα, μια από τις βασικές αρχές της δημόσιας υγείας είναι ο σεβασμός της αυτονομίας. Η ομάδα ανησυχεί ιδιαίτερα για την περιθωριοποίηση και τον στιγματισμό των μη εμβολιασμένων κοινοτήτων COVID-19 σε όλο τον κόσμο. Τα ενδιαφερόμενα μέρη του συνεταιρισμού πιστεύουν ότι συνεισφέρουν θετικά στην κοινωνία συλλέγοντας δεδομένα υγείας τόσο από τους εμβολιασμένους όσο και από τους μη εμβολιασμένους SARS-CoV-2 για να διευκολύνουν μια πραγματικά συγκριτική ανάλυση.

Το σκεπτικό τους είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ομάδα ελέγχου που να ορίζεται από τις κυβερνήσεις ή τις υγειονομικές αρχές. Ωστόσο, δεδομένου ότι όλα τα υπάρχοντα εμβόλια για τον COVID-19 είναι πειραματικά και ένα πραγματικό επιστημονικό πείραμα (δηλαδή ένα ελεγχόμενο πείραμα) απαιτεί τουλάχιστον μία ομάδα (δηλαδή την ομάδα ελέγχου) που δεν λαμβάνει την πειραματική θεραπεία, τότε για το εμβόλιο κατά του COVID-19 θα πρέπει να υπάρχει επίσης μια ομάδα ελέγχου προκειμένου να αξιολογηθεί σωστά η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 305.000 συμμετέχοντες που επέλεξαν οικειοθελώς να μην εμβολιαστούν, από περισσότερες από 175 χώρες έχουν εγγραφεί για να γίνουν μέλη της ομάδας ελέγχου.

Με την ένταξη στην ομάδα ελέγχου, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ένα δελτίο ταυτότητας, το οποίο υποδεικνύει ότι «δεν πρέπει να εμβολιαστούν» λόγω της συμμετοχής τους. Το CGC δήλωσε στον ιστότοπό του ότι αυτό το δελτίο ταυτότητας «δεν αποτελεί επίσημη ή νομική εξαίρεση σε καμία χώρα». Αν και αυτά τα δελτία ταυτότητας δεν αναγνωρίζονται από καμία αρχή, πολλοί συμμετέχοντες ανέφεραν ότι τους είχαν βοηθήσει να αποφύγουν τον εμβολιασμό χωρίς ενημερωμένη συγκατάθεση, υποστήριξαν τη θέση τους και διευκόλυναν τη συζήτηση με άλλους.

Ορισμένες κυβερνήσεις και στελέχη των μέσων ενημέρωσης προσπάθησαν να δυσφημήσουν το CGC αποκαλώντας το «πιθανή απάτη». Για παράδειγμα, όταν ανακάλυψε πολλά δελτία ταυτότητας που εκδόθηκαν από το CGC, η επαρχιακή κυβέρνηση της Μανιτόμπα στον Καναδά δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι «τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω της πλατφόρμας δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίσημη δοκιμή για τη σύγκριση εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων». Ωστόσο, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η συλλογή δεδομένων υγείας από το κοινό δεν χρειάζεται την έγκρισή της .

Για να είμαστε δίκαιοι, είναι πολύ δύσκολο να αξιολογηθεί η ακρίβεια των αποτελεσμάτων της έρευνας από μια τόσο μεγάλης κλίμακας παγκόσμια έρευνα. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να αξιολογηθεί εάν οι εθελοντές σε αυτή τη μελέτη είναι πολύ προκατειλημμένοι ή όχι. Ωστόσο, δεν υπάρχει κλινική δοκιμή που θα μπορούσε να σχεδιαστεί σε τέτοια παγκόσμια κλίμακα και ο κόσμος χρειάζεται τα δεδομένα υγείας σχετικά με αυτόν τον πληθυσμό. Επομένως, παρόλο που τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δεν μπορούν να σχεδιαστούν τόσο καλά όσο μια κανονική κλινική δοκιμή, η αξία αυτής της μελέτης δεν μπορεί απλώς να αμφισβητηθεί για την παροχή τόσο πολύτιμων δεδομένων από μοναδικές και διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Ευρήματα μιας ανεξάρτητης ανάλυσης της έρευνας του CGC

Όταν εντάσσονται στην ομάδα ελέγχου του CGC, οι συμμετέχοντες συμφωνούν να συμπληρώνουν μια μηνιαία έρευνα σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους.

Η προαναφερθείσα ανάλυση πραγματοποιήθηκε από μια πολυεθνική ομάδα ανεξάρτητων ερευνητών στα δεδομένα που συλλέχθηκαν από μια κοόρτη σε μια περίοδο πέντε μηνών από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Αυτή η κοόρτη των 18.497 ατόμων είναι μια υποομάδα όλων των συμμετεχόντων (297.618 άτομα στα τέλη Φεβρουαρίου 2022) και είχαν επιλεγεί προσεκτικά για να είναι αντιπροσωπευτικά του πλήρους δεδομένων.

Γεωγραφική κατανομή των μη εμβολιασμένων κοινοτήτων

Στην κοόρτη, οι περισσότεροι μη εμβολιασμένοι πληθυσμοί είναι από την Ευρώπη (40%), την Ωκεανία (Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, 27%) και τη Βόρεια Αμερική (Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδάς, 25%). Οι ερωτηθέντες προέρχονται από συνολικά 68 χώρες και έξι ηπείρους.

Ηλικιακή ομάδα και φύλο

Μεταξύ του 96,3% των συμμετεχόντων στην έρευνα που αποκάλυψαν το φύλο τους, το 57% ήταν γυναίκες και το 43% ήταν άνδρες. Ο μεγαλύτερος αριθμός ερωτηθέντων βρέθηκε στην ηλικιακή ομάδα 50 έως 69 ετών, οι οποίοι θεωρούνται από τις υγειονομικές αρχές ως την ομάδα με τον υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από COVID-19 και σοβαρής ασθένειας/θάνατου μετά τη μόλυνση από το ευρύ κοινό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων μεταξύ 40 και 49 ετών ήταν επίσης σχετικά μεγάλος.

Κορυφαίοι λόγοι για τη μη λήψη εμβολίων κατά του COVID-19

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πέντε κύριοι λόγοι πίσω από την απόφαση της κοόρτης να μην λάβει εμβόλια για τον COVID-19 περιελάβανε την προτίμηση για παρεμβάσεις φυσικής ιατρικής, τη δυσπιστία στις φαρμακευτικές εταιρείες, τη δυσπιστία στις κυβερνητικές πληροφορίες για τα εμβόλια, τα φτωχά ή περιορισμένα δεδομένα μελετών και τον φόβο για μακροπρόθεσμες παρενέργειες. Είχαν σχεδόν την ίδια σημασία. Κάθε ερωτώμενος μπορούσε να επιλέξει περισσότερους από έναν λόγους που θεωρούσε εξίσου σημαντικούς.

Από τα αποτελέσματα, μπορούμε να δούμε ότι οι συμμετέχοντες δεν αρνούνταν την ιατρική περίθαλψη, ούτε δεν νοιάζονταν για την υγεία τους, όπως μερικές φορές απεικονίζεται από τα μέσα ενημέρωσης ή/και τις αρχές. Σε αυτούς τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους, απλώς δεν σκέφτηκαν ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος (ο τρόπος εμβολιασμού) για να τους βοηθήσουμε ιατρικά, και ήταν αρκετά συντηρητικοί στη λήψη νέων προϊόντων εμβολίου. Κανένας επιστήμονας στον κόσμο δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κατανοούμε πλήρως κάθε πτυχή των νέων εμβολίων, ειδικά εκείνων που περιλαμβάνουν το mRNA.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η ανάπτυξη εμβολίων στο παρελθόν χρειάστηκε κατά μέσο όρο 10 έως 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί, πολλοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι για τα εμβόλια κατά του COVID-19, τα οποία εφευρέθηκαν τόσο γρήγορα από πολλές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) έπειτα από μια γενναιόδωρη χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γερμανίας, του Καναδά, της Αγγλία και άλλων κυβερνήσεων. Επιπλέον, η πλατφόρμα αγγελιοφόρου RNA (mRNA), βάσει της οποίας εφευρέθηκαν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, είναι μια νέα τεχνολογία, η οποία δεν είχε χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή εμβολίων στο παρελθόν.

Ακόμη και πριν από την εφαρμογή αυτών των εμβολίων, οι άνθρωποι γνώριζαν ότι τα μόρια RNA ήταν ασταθή στο ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, τα mRNA που δημιουργούνται στα νέα εμβόλια έχουν τροποποιηθεί για να διατηρηθούν πιο σταθερά. Επομένως, δεν γνωρίζουμε εάν τυχόν παρενέργειες από αυτά τα τροποποιημένα μόρια mRNA θα ήταν άμεσες, καθυστερημένες, παροδικές ή μακροπρόθεσμες. Επομένως, είναι λογικό για μερικούς ανθρώπους να θέλουν να περιμένουν και να δουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αυτών των νέων εμβολίων mRNA και να μην εμπιστεύονται τα περιορισμένα δεδομένα δοκιμών τους.

Κατάσταση σωματικής και ψυχικής υγείας της μη εμβολιασμένης κοόρτης
1) Λοίμωξη από COVID-19 πριν από την έρευνα

Πριν από τη συμμετοχή στην έρευνα, λιγότερο από το 20% των συμμετεχόντων είχε μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, με την πλειονότητα των ατόμων να είναι ηλικίας από 20 έως 69 ετών.

2) Λοίμωξη από COVID-19 σε περίοδο πέντε μηνών

Κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης περιόδου από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, στα περισσότερα μέρη του κόσμου, η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον έγινε το πιο διαδεδομένο στέλεχος, αντικαθιστώντας την προηγουμένως κυρίαρχη μετάλλαξη Δέλτα. Ως αποτέλεσμα αυτού, πολλοί άνθρωποι νόσησαν.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες που ανέφεραν ύποπτη ή επιβεβαιωμένη μόλυνση COVID-19 στο ερωτηματολόγιο της έρευνας ήταν μεταξύ 20 και 69 ετών, κάτι που συνάδει με την κατάσταση μόλυνσης πριν από την έρευνα. Συγκεκριμένα, η ηλικιακή ομάδα από 20 έως 49 ετών αντιπροσώπευε το 10,7% των ερωτηθέντων και η ηλικιακή ομάδα από 50 έως 69 ετών αντιπροσώπευε το 12,3%.

3) Σοβαρή κατάσταση ασθένειας των μολυσμένων ερωτηθέντων

Δεδομένου ότι η κοινωνία δεν είχε βρει τρόπο να σταματήσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, πολλοί μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου—αυτό περιλάμβανε πολλές ασυμπτωματικές λοιμώξεις. Ως εκ τούτου, το κύριο μέλημά είναι πόσοι από τους ερωτηθέντες της κοόρτης ήταν σοβαρά άρρωστοι ή/και νοσηλεύτηκαν.

Ευτυχώς, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα συμπτώματα των ασθενών ήταν ήπια και μέτρια. Το ποσοστό σοβαρής ασθένειας φάνηκε να είναι πολύ χαμηλό (περίπου 2% όλων των ερωτηθέντων). Μόνο 74 άτομα μεταξύ των 5.196 (1,4%) επιβεβαιωμένων ή ύποπτων μολυσμένων ερωτηθέντων ανέφεραν ότι νοσηλεύτηκαν. Αυτό το ποσοστό μπορεί να μην είναι πολύ ακριβές, καθώς οι άνθρωποι που είναι πολύ άρρωστοι ή νοσηλεύονται ενδέχεται να μην είναι αρκετά υγιείς ή πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε αυτού του είδους την έρευνα. Έτσι, αντικειμενικά, αυτού του είδους η έρευνα θα έχει δεδομένα που στρέφονται προς πιο υγιείς στόχους.

Ωστόσο, τα δεδομένα εδώ εξακολουθούν να δείχνουν ότι αυτή η ομάδα μη εμβολιασμένων ατόμων δεν ήταν πιο επιρρεπής στη μόλυνση από την Όμικρον, παρόλο που δεν προστατεύονταν από τα εμβόλια. Διαφορετικά, το ποσοστό μόλυνσης και νοσηλείας σε αυτή την ομάδα ανθρώπων θα ήταν πολύ υψηλότερο. Ως εκ τούτου, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι δεδομένων, καθώς και η βασική παρατήρηση σε αυτήν τη μελέτη.

Ωστόσο, στο παραπάνω γράφημα, δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των θανάτων, καθώς οι νεκροί δεν θα μπορούσαν να αναφέρουν μόνοι τους τις περιπτώσεις τους. Δεδομένου ότι είναι απλά αδύνατο να γνωρίζουμε τον αριθμό των θανάτων με βάση αυτόν τον σχεδιασμό της έρευνας, ορισμένοι μπορεί να επικρίνουν τα ευρήματα ως μη έγκυρα, επειδή αυτές οι περιπτώσεις δεν επιβεβαιώθηκαν από τους γιατρούς. Ωστόσο, κρίνοντας από τη μικρή μερίδα των ασθενών με σοβαρή ασθένεια μεταξύ των μολυσμένων κοορτών αυτής της ομάδας, είναι δίκαιο να εκτιμηθεί ότι η εξέλιξη της νόσου μετά τη μόλυνση από την Όμικρον δεν συσχετίζεται με την κατάσταση εμβολιασμού.

Επίσης, μεταξύ των μολυσμένων ερωτηθέντων, τα κύρια συμπτώματα περιλάμβαναν κόπωση, βήχα, μυϊκούς πόνους ή πόνους στο σώμα, πυρετό και απώλεια γεύσης, με τα περισσότερα από αυτά να αναφέρονται από συμμετέχοντες στην ηλικιακή ομάδα 50 έως 69 ετών. Πιθανότατα, η ηλικία και οι υποκείμενες ιατρικές παθήσεις θα είναι οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν στην εξέλιξη της νόσου.

Αυτοχορήγηση βιταμινών και φαρμάκων

Αν και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και οι υγειονομικές αρχές σε ορισμένες άλλες χώρες δεν έχουν εγκρίνει τη χρήση ιβερμεκτίνης ή υδροξυχλωροκίνης, ορισμένοι ερωτηθέντες πίστευαν ότι υπήρχε σημαντικός όγκος δεδομένων ιατρικών μελετών που υποδήλωναν ότι αυτά τα φάρμακα ήταν αποτελεσματικά στη θεραπεία κατά του COVID- 19, και ορισμένοι κλινικοί γιατροί είπαν ότι από τη δική τους εμπειρία είχαν βοηθήσει πολλούς από τους ασθενείς τους με αυτά τα φάρμακα.

Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι χρησιμοποίησαν αυτά τα φάρμακα για να καταπολεμήσουν τη μόλυνση από τον COVID-19. Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι έπαιρναν βιταμίνες, καθώς βοηθούν πολύ στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι λοιπόν σαφές ότι είχαν υιοθετήσει μια ενεργή προσέγγιση για την πρόληψη και τη θεραπεία, χωρίς να αγνοούν την απειλή του κορωνοϊου.

Κατάσταση μάσκας των μολυσμένων ερωτηθέντων

Το γεγονός ότι αυτοί οι συμμετέχοντες δεν εμβολιάστηκαν δεν σημαίνει ότι δεν ανησυχούσαν για την υγεία τους ή των άλλων. Στην πραγματικότητα, πολλοί από αυτούς γνώριζαν πολύ καλά τις πρακτικές υγείας και προσωπικής υγιεινής τους για να σταματήσουν την εξάπλωση του COVID-19.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα μη εμβολιασμένα άτομα ως μια ομάδα που δεν νοιάζεται για τη ζωή ή την υγεία τους, καθώς δεν φορούν μάσκες ούτε λαμβάνουν προφυλάξεις για να μην μολύνουν άλλους. Ωστόσο, τα δεδομένα στο γράφημα έδειξαν ξεκάθαρα ότι πολλά από αυτά τα μη εμβολιασμένα άτομα φορούσαν επίσης μάσκες για μεγάλες περιόδους μέσα στην ημέρα. Και τα δεδομένα εδώ δεν υποδηλώνουν καμία αιτιώδη σχέση μεταξύ της χρήσης μάσκας και της συχνότητας εμφάνισης του COVID-19.

Διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι μη εμβολιασμένες ομάδες ελέγχου

Ορισμένα στελέχη των μέσων ενημέρωσης, στελέχη των αρχών και κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν υποστηρίξει ότι οι μη εμβολιασμένοι αποτελούν κίνδυνο για τα εμβολιασμένα άτομα. Τον Νοέμβριο του 2021, ο καθηγητής Γκύντερ Καμπφ εξήγησε στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο The Lancet ότι ακόμη και τα εμβολιασμένα άτομα θα συνέχιζαν να μεταδίδουν τον ιό SARS-CoV-2. Επομένως, ο στιγματισμός των ανεμβολίαστων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί επιστημονικά.

Ωστόσο, αρκετές χώρες είχαν επιβάλει υποχρεωτική εντολή εμβολιασμού κατά του COVID-19 στους ενήλικες πληθυσμούς τους. Πολλές άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Γαλλία, απαιτούσαν από ομοσπονδιακούς εργαζόμενους, εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ή/και υπαλλήλους ορισμένων επαγγελμάτων να λαμβάνουν όλα τα εμβόλια κατά του COVID-19. Αυτοί που εξακολουθούσαν να αρνούνται να δεχτούν το σκεύασμα, θα έχαναν τη δουλειά τους.

Η έρευνα ζήτησε επίσης από τους ερωτηθέντες να υποδείξουν εάν αισθάνονταν ή όχι διακρίσεις από τις Αρχές ή από άλλα άτομα. Μεταξύ 20 ως 50% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι έχουν πέσει θύματα. Οι περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά αναφερόμενων διακρίσεων ήταν η Νότια Ευρώπη, η Νότια Αμερική, η Δυτική Ευρώπη, η Ωκεανία και η Νότια Αφρική. Αυτοί οι συμμετέχοντες έχουν υποστεί διακρίσεις από την πολιτική αντιμετώπισης ή από άλλα άτομα σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας, των σπουδών και των ταξιδιών.

Απώλειες θέσεων εργασίας

Για τους σκοπούς της έρευνας, άτομα ηλικίας 20 έως 69 ετών θεωρήθηκαν σε ηλικία εργασίας. Τα υψηλότερα ποσοστά απώλειας θέσεων εργασίας αναφέρθηκαν στην Ωκεανία (29% των ερωτηθέντων σε ηλικία εργασίας), τη Βόρεια Αμερική (13%), τη Νότια Ευρώπη (13%) και τη Νοτιοανατολική Ασία (12%). Αν και η έκθεση δεν ανέφερε εάν οι απώλειες θέσεων εργασίας θα μπορούσαν να αποδοθούν εξ ολοκλήρου στις υποχρεωτικές εντολές εμβολίων, είναι πολύ πιθανό ορισμένοι άνθρωποι να έχασαν τη δουλειά τους λόγω της άρνησής τους να κάνουν τα εμβόλια για τον COVID-19.

Κατάσταση ψυχικής υγείας της μη εμβολιασμένης κοόρτης
Επίσης, αν και η πλειονότητα των μη εμβολιασμένων ερωτηθέντων δεν υπέφερε από λοίμωξη/σοβαρή ασθένεια, το άγχος από τις εντολές/απαιτήσεις εμβολίου τους έβλαψε ψυχολογικά;

Μόνο το 12% των συμμετεχόντων πίστευε ότι «η ζωή είναι υπέροχη» κατά τη διάρκεια της περιόδου των 5 μηνών, ενώ περίπου το 20% των ερωτηθέντων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες υπέφερε από συνεχή αποθάρρυνση και ένιωθαν ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Επομένως, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, ένα σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων υπέφερε από συναισθηματική δυσφορία.

Αυτό είναι επίσης ένα πολύ αξιοσημείωτο ζήτημα, αν και η μελέτη δεν έδειξε ότι το ψυχικό στρες προκλήθηκε μόνο από τις διακρίσεις. Όποιος έχει υποστεί περιορισμούς από όλες τις πτυχές της ζωής, διακρίσεις ή/και εχθρότητα από άλλους για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να υποστεί μεγάλο ψυχικό στρες.

Συνοπτικά, αυτή η μελέτη παρέχει μοναδικά δεδομένα σχετικά με την μη εμβολιασμένη «ομάδα ελέγχου» στο πλαίσιο του παγκόσμιου γιγαντιαίου πειράματος για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού με νέα εμβόλια νέων τεχνολογιών.

Παρέχει επίσης μια σημαντική αναφορά για τους επαγγελματίες της δημόσιας υγείας για να αξιολογήσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων όσον αφορά τον αντίκτυπο ορισμένων πολιτικών σε διαφορετικές κοινότητες. Για παράδειγμα, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, υπάρχουν συχνά διλήμματα όσον αφορά την ηθική της δημόσιας υγείας. Αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε: Τηρούμε όντως τα ηθικά πρότυπα του να «μην κάνετε κακό στον αθώο κόσμο»;

primenews.pressΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*