ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Με ένα tablet έλεγχος ελικοπτέρου Blackhawk

· Κατοχικά Νέα

Δοκιμή νέας τεχνολογίας από τον αμερικανικό στρατό

Η Lockheed Martin και η Sikorsky, που εδώ και χρόνια εργάζονται πάνω στο πρόγραμμα OPV (Optionally Piloted Vehicle), απέδειξαν πρόσφατα πόσο εύκολη μπορεί πλέον να γίνει η πτήση ενός μεγάλου στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης Northern Strike 25-2 τον περασμένο Αύγουστο στο Μίσιγκαν, ένας Σμηνίας της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ κατάφερε μέσα σε λιγότερο από μία ώρα να μάθει να χειρίζεται το ελικόπτερο από το έδαφος μέσω ενός απλού tablet. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν είχε καμία εκπαίδευση ως πιλότος!

Το σύστημα Matrix, μια σουίτα προηγμένων λύσεων αυτόνομης πτήσης, επιτρέπει στον χειριστή να σχεδιάζει, να εκτελεί και να παρακολουθεί αποστολές χωρίς να βρίσκεται πλήρωμα στο πιλοτήριο. Ο στρατιώτης ανέλαβε μόνος του τον σχεδιασμό και την εκτέλεση πραγματικών αποστολών, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το OPV Black Hawk εκτέλεσε τρείς τύπους αποστολών. Αποστολές εφοδιασμού και ρίψης φορτίων, με πτήσεις 130 χιλιομέτρων και ακριβείας αεροπορικές ρίψεις από τους στρατιώτες που βρίσκονταν στο ελικόπτερο. External sling load, όπου το ελικόπτερο πραγματοποίησε το πρώτο αυτόνομο «κούμπωμα» εξωτερικού φορτίου, μεταφέροντας δεξαμενή 1.315 κιλών. Και τέλος μια Medevac δοκιμή, με αυτόνομη προσέγγιση σε αυτοσχέδιο σημείο προσγείωσης και μεταφορά «τραυματία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Black Hawk OPV ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή στην αεροπορική υποστήριξη. Το πότε θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο το σύστημα παραμένει άγνωστο, αλλά οι συνεχείς επιτυχίες δείχνουν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα νέο κεφάλαιο για τα στρατιωτικά ελικόπτερα.
pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Κύπρου: 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι από το Filo JetΔΙΕΘΝΗ

Ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Κύπρου: 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι από το Filo Jet

Τυνησία στους 50°C: Οι διακοπές ρεύματος στερεύουν και το νερό, ενώ πιέζονται τα νοσοκομείαΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία στους 50°C: Οι διακοπές ρεύματος στερεύουν και το νερό, ενώ πιέζονται τα νοσοκομεία

Καταστροφική πλημμύρα στα σύνορα Κίνας–Νεπάλ: πάνω από 3.000 αγνοούμενοιΔΙΕΘΝΗ

Πλημμύρες Νεπάλ–Κίνας: 955 νεκροί, 4.471 αγνοούμενοι και αγώνας για εγκλωβισμένους σε σήραγγες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά