Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:20 - 03/06/2022

Μας κυβερνά το κρατικά οργανωμένο έγκλημα.*

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

του Δημήτρη Καζάκη

Με την άνοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019 είχαμε δημόσια διατυπώσει την εκτίμηση ότι έχουμε μια βαθιά ποιοτική αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Μια βαθιά ποιοτική αλλαγή που την εγκυμονούσε όλη η προηγούμενη περίοδος και προετοιμαζόταν βήμα το βήμα από το καθεστώς μνημονιακής κατοχής.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προβίβασε την διακυβέρνηση της απόλυτης διαπλοκής και διαφθοράς που βασίλευε στο ελληνικό κράτος ελέω όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ιδίως της εποχής των μνημονίων, σε διακυβέρνηση του οργανωμένου εγκλήματος. Και πιο συγκεκριμένα σε διακυβέρνηση του κρατικά οργανωμένου εγκλήματος.

Τι σημαίνει όμως «κρατικά οργανωμένο έγκλημα». Ο όρος αυτός εισήχθη στην εγκληματολογία τη δεκαετία του 1980 από μια ηρωική μορφή της επιστήμης, τον Ουίλιαμ Τσάμπλις. Πώς ορίζεται το «κρατικά οργανωμένο έγκλημα»; Ας αφήσουμε τον ίδιο να εξηγήσει:

«Το πιο σημαντικό είδος εγκληματικότητας που οργανώνεται από το κράτος αποτελείται από πράξεις που ορίζονται από το νόμο ως εγκληματικές και διαπράττονται από κρατικούς αξιωματούχους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως εκπρόσωποι του κράτους. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τη συνενοχή ενός κράτους στην πειρατεία, το λαθρεμπόριο, τις δολοφονίες, τις εγκληματικές συνωμοσίες, το να ενεργεί ως συνένοχος πριν, ή μετά την πράξη, καθώς και την παραβίαση νόμων που περιορίζουν το πεδίο των αρμοδιοτήτων τους. Στην τελευταία κατηγορία θα μπορούσε να περιληφθεί η χρήση παράνομων μεθόδων κατασκοπείας σε βάρος των πολιτών, η εκτροπή πόρων με τρόπους που απαγορεύονται από το νόμο (π.χ. παράνομες εισφορές σε πολιτικές εκστρατείες, πώληση όπλων σε χώρες που απαγορεύονται από το νόμο και υποστήριξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων). Το κρατικά οργανωμένο έγκλημα δεν περιλαμβάνει εγκληματικές πράξεις που ωφελούν μόνο μεμονωμένους αξιωματούχους, όπως η αποδοχή δωροδοκιών ή η παράνομη χρήση βίας από την αστυνομία κατά ατόμων, εκτός εάν τέτοιες πράξεις παραβιάζουν το ισχύον ποινικό δίκαιο και αποτελούν επίσημη πολιτική.»1

Η μεταβολή του κράτους στην Ελλάδα και των μηχανισμών του σε μοχλό εγκλήματος, ονομάστηκε στην επίσημη πολιτική αργκό, «επιτελικό κράτος». Πρόκειται για όρο της επίσημης Οργουελικής Νέας Ομιλίας και Διπλής Σκέψης, η οποία κυριαρχεί πλέον στην Ελλάδα σε δεξιά και αριστερά. Ο πόλεμος είναι ειρήνη. Η άγνοια είναι ελευθερία. Η Ελευθερία είναι υποταγή. Η εθελοδουλία υπεύθυνη στάση. Η αμφισβήτηση είναι παραπληροφόρηση. Η παλιανθρωπιά είναι αρετή. Το έγκλημα είναι νόμος. Κι ο σφετερισμός της εξουσίας είναι κράτος δικαίου.

Τελευταία πράξη του κρατικά οργανωμένου εγκλήματος που μας κυβερνά, είναι η κατάσχεση του φορτίου ιρανικού πετρελαίου, ενός πλοίου υπό ρωσική σημαία και η μετάγγισή του σε δεξαμενόπλοια – ελληνικών εφοπλιστικών συμφερόντων – για να το μεταφέρουν στις ΗΠΑ. Το δεξαμενόπλοιο δεσμεύθηκε στις 19 Απριλίου με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με το επιχείρημα ότι ανήκε στη ρωσική τράπεζα Promsvyazbank, στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Στις 21 Απριλίου, το δεξαμενόπλοιο αφέθηκε ελεύθερο, αφού από τα έγγραφα του πληρώματος προέκυψε ότι στις 17 Μαρτίου, δηλαδή πριν από τον κατάπλου του σε ελληνικό λιμάνι, το πλοίο είχε αλλάξει το όνομά του σε «Lana» και είχε μεταβιβαστεί στην επίσης ρωσική εταιρεία Transmorflot, που δεν υπόκειται όμως σε κυρώσεις. Το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε βέβαια τις ελληνικές αρχές να διαπράξουν το έγκλημα της κλοπής του φορτίου, το οποίο μεταγγίστηκε προκειμένου να μεταφερθεί στις ΗΠΑ.

Η πράξη αυτή χαρακτηρίζεται ως κρατική πειρατεία με βάση το διεθνές δίκαιο και τιμωρείται ως έγκλημα πολέμου. Ιδίως όταν πρόκειται για σκόπιμα εχθρική ενέργεια εναντίον άλλου κράτους με το οποίο δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι Ιρανοί προέβησαν σε ρηματική διακοίνωση εναντίον της Ελλάδας, προχωρώντας σε κατασχέσεις φορτίων και απαγόρευση του διάπλου των στενών του Ορμούζ. Αυτά παθαίνει όποιος ασκεί κρατική πειρατεία.

Φυσικά όλα έγιναν κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ. Καταλάβατε τώρα γιατί ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον Οίκο του κ. Μπαϊντενόπουλου, ή Μπαϊντενάκη, υποβίβασε την Ελλάδα σε 51η πολιτεία των ΗΠΑ; Κάτι δηλαδή σαν το Πουέρτο Ρίκο. Μα, προς δόξα του κρατικά οργανωμένου εγκλήματος που μας κυβερνά.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Συγκεκριμένα εφοπλιστικά συμφέροντα, ιδίως απ’ αυτά που έχουν μετατρέψει την ενημέρωση του ελληνικού λαού σε φέουδό τους, βγάζουν τεράστια κέρδη από την κρατική πειρατεία εναντίον της Ρωσίας. Μεταφέρουν παράνομα ρωσικό πετρέλαιο με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης, το οποίο είτε το νομιμοποιούν στο ιδιωτικό καρτέλ διυλιστηρίων της Ελλάδας προκειμένου να το μεταπουλήσουν, είτε το μεταφέρουν στο Γιβραλτάρ, όπου μεταγγίζεται σε άλλα τάνκερ μεγαλύτερης χωρητικότητας, τα οποία κατόπιν βάζουν ρότα για τις ΗΠΑ. Με τον Λευκό Οίκο να μεταπουλά μέρος του στους υποταχτικούς της Ευρώπης.

Τα κέρδη είναι τέτοια ώστε να μην υπάρχει έγκλημα που δεν θα διαπράξουν τα κυκλώματα αυτά υπό την κάλυψη της κυβέρνησης και των οργάνων του κράτους. Άλλωστε η Ελλάδα φημίζεται ακόμη και για το γεγονός ότι καμιά οργανωμένη δολοφονία υψηλού προφίλ, ποτέ, μα ποτέ δεν εξιχνιάστηκε.

 

  1. W J Chambliss, «State-Organized Crime: The American Society of Criminology, 1988 Presidential Address». Criminology.Volume: 27Issue: 2 (May 1989), 184.

*Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Πέννα, τεύχος Ιουνίου 2022Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (1)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*