«Ξεκινήστε να Αποθηκεύετε Τρόφιμα ΤΩΡΑ». Ξέσπασε Και το Ηφαίστειο Krakatau

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι ηφαιστειολόγοι προειδοποιούν ότι μια τεράστια έκρηξη θα μπορούσε να διαταράξει το παγκόσμιο κλίμα προκαλώντας αποτυχίες στις καλλιέργειες και κατά συνέπεια μαζική λιμοκτονία.

Όπως γράφει η βρετανική dailymail.co.uk, ανάμεσα σε άλλα, παλαιότερες μεγάλες εκρήξεις, όπως η έκρηξη του ηφαιστείου Tambora το 1815 στην Ινδονησία, προκάλεσαν την παγκόσμια ψύξη του κλίματος.

Μία προηγούμενη έκρηξη το 1257 στο ηφαίστειο του Samalas στο όρος Rinjani στο νησί των διακοπών Lombok είναι πιθανό να προκάλεσε μία μικρή εποχή παγετώνων σύμφωνα με ερευνητικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Geosphere.

Ως αποτέλεσμα των καταστροφών στις καλλιέργειες προκλήθηκε μαζική λιμοκτονία και θάνατος σκέπασε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση Anticipating future Volcanic Explosivity Index (VEI) 7 – Πρόβλεψη Μελλοντικών Ηφαιστειακών Εκρήξεων (VEI) 7 – και τις ψυχρές επιπτώσεις τους.

Ο καθηγητής γεωλογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας Richard Arculus δήλωσε στην Daily Mail Australia ότι η Αυστραλία θα έπρεπε να αρχίσει να προετοιμάζει αποθήκευση σιτηρών.

«Αν έχουμε μια έκρηξη από 6 έως 7 [σχετικά με τον ηφαιστειακό δείκτη εκρήξεων], δεν υπάρχει τίποτα να κάνουμε για να σταματήσουμε τις παγκόσμιες επιπτώσεις», είπε.

«Αλλά μπορούμε να προετοιμαστούμε για τέτοια γεγονότα με αποθήκες σιτηρών».

Ενώ η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού σημαίνει ότι οι περιοχές παραγωγής καλλιεργειών μπορούν να τροφοδοτήσουν εκείνες όπου μπορεί να υπάρξει έλλειψη, η ίδια η αλυσίδα μπορεί να γίνει ευάλωτη σε διαταραχές, ανέφερε η ερευνητική έκθεση.

Έχει ήδη αυξηθεί η δραστηριότητα γύρω από το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» στον Ειρηνικό με εκρήξεις σε Vanuatu, Παπούα, Νέα Γουινέα και Χαβάη καθώς και ένα ξαφνικό ηφαιστειακό πεδίο κάτω από τη Μελβούρνη.

Η Ινδονησία είχε μία έκρηξη φέτος στο όρος Agung, ενώ ένα άλλο ενεργό ηφαίστειο το Anak Krakatau ξέσπασε πάνω από 50 φορές το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής.

Ο καθηγητής γεωλογίας Richard Arculus, λοιπόν, μπορεί να προειδοποιεί την Αυστραλία, αλλά όπως φαίνεται, η προειδοποίηση είναι γενικότερη προς όλους, αφού αναφέρεται σε παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές που μπορεί να προκαλέσει το δυνατό ξέσπασμα ενός ή περισσότερων ηφαιστείων.

diadrastika.com

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “«Ξεκινήστε να Αποθηκεύετε Τρόφιμα ΤΩΡΑ». Ξέσπασε Και το Ηφαίστειο Krakatau

 1. ΟΕΑΤΖΗΣ ΔΑΓΚΩΤΟ says:

  ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ…!
  ΠΑΛΙ Η ΧΙΛΙΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΕΟΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΛΙΜΟΤΑΓΑΡΑ!!!!!!!!!
  ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΡΕΙ G.L.M.F.V.A 1
  (ΓΚΕΤ ΛΟΣΤ ΜΑΔΕΡ ΦΑΚΕΡ ΒΟΛΚΑΝΟ ΑΣΣΣ )
  ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΟΥΡΟΥΚΛΕΜΕΔΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΑΣΟΚΟΙ…!
  ΑΡΕΕΕΕΕ ΓΙΑΝΝΑΡΕ ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΥΣ….!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *