Κλιμάκωση: Το Ισραήλ έθεσε σε επιχειρησιακή λειτουργία ολόκληρη την αντιπυραυλική άμυνα του – Προπομπός πολεμικών επιχειρήσεων – Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με  αξιωματικό της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τέθηκε σε πλήρη ενεργοποίηση ολόκληρη η αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ προμηνύοντας πολεμικές εξελίξεις στην περιοχή. Τα σενάρια του ισραηλινού γενικού επιτελείου  περιλαμβάνουν μια ολομέτωπη επίθεση σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, δηλαδή από την Γάζα, το Λίβανο, την συριακή πλευρά του  Γκολάν και το Ιράν.

«Η «σφεντόνα του Δαβίδ», ενεργοποιήθηκε αλλά ελέγχεται συνεχώς η λειτουργία της και αναμένεται η πλήρης πιστοποίηση της  να πάρει ακόμη δύο εβδομάδες, παρέχοντας την τελευταία πινελιά στην ισραηλινή αεράμυνα σε διαφορετικά επίπεδα», τόνισε  ανώτερος Ισραηλινός αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας .

«Το τελευταίο επίπεδο της  γνωστό ως «Magic Wand», αφορά απειλές πυραύλων μέσου βεληνεκούς  με την ισραηλινή ηγεσία να ελπίζει να κλείσει όλα τα κενά στην αντιπυραυλική άμυνα» , δήλωσε ο Ισραηλινός στρατηγός  Tzvika Haimovitch, επικεφαλής της Διοίκησης αεράμυνας του στρατού

Ωστόσο ο Haimovitch τόνισε ότι ακόμη και με το νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, ο εναέριος χώρος του Ισραήλ εξακολουθεί να είναι ευάλωτος.

«Η «σφεντόνα του Δαβίδ» δίνει τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις «περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα , η οποία όμως  ποτέ δεν είναι αρκετή», κατέληξε ο ίδιος.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Πλησιάζει ο πόλεμος κατά του Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ δοκίμασαν το αντιπυραυλικό σύστημα «Σφεντόνα του Δαβίδ» – Δείτε το να καταρρίπτει ρουκέτες από το ISIS ), αναφέραμε ότι το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αποτελείται από πέντε επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο αποτελεί το σύστημα Arrow 3. Έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι ιρανικοί Shabab και Sajjil, οι οποίοι διαθέτουν εμβέλεια 1.300 και 2.000 χλμ και σε υψός 250 και 700 χλμ αντίστοιχα.

Το δεύτερο επίπεδο αποτελεί το σύστημα Magic Wand, που ειδικεύεται στην αναχαίτιση τακτικών πυραύλων, όπως ο ιρανικός Fateh 110 και ο συριακός πύραυλος M-600 που διαθέτουν εμβέλεια μεταξύ 200 και 300 χλμ.

 Το τρίτο επίπεδο λειτουργεί το αντιπυραυλικό σύστημα «Arrow–2», σχεδιασμένο για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων σε απόσταση έως 150 χλμ.

Το τέταρτο επίπεδο επικεντρώνεται στο σύστημα «Iron Dome» σε ρουκέτες μικρής εμβέλειας τύπου Grad με βεληνεκές 40 χλμ., όπως ο Fajr με 70 χιλιόμετρα εμβέλεια. Το Ισραήλ ανέπτυξε το σύστημα Iron Dome για να αντιμετωπίσει την απειλή ενός ολοκληρωτικού πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα με εκατοντάδες πυραύλους ημερησίως.

Πριν τέσσερις  μήνες παρουσιάσθηκε και το πέμπτο επίπεδο με την λειτουργία του συστήματος αεράμυνας με την ονομασία «Iron Beam», το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome», το οποίο έχει αποδειχθεί ως ένα αποτελεσματικότατο μέσο για την προστασία από πυραύλους μικρού βεληνεκούς σε απόσταση λιγότερο από 7 χλμ.

Με αφορμή την μετακίνηση της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και τις ενδεχόμενες αντιδράσεις από τους Άραβες και τις οργανώσεις Χαμάς, Χεζμπολάχ και τζιχάντ, θα υλοποιηθεί μεγάλη διακλαδική άσκηση στο Ισραήλ όπου όλα και όλοι θα ελεγχθούν.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την μεγάλη διακλαδική άσκηση η οποία  αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα , θα εκτελεσθεί  σύμφωνα με «νέα στοιχεία», προσομοίωση σεναρίων ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην Μέση Ανατολή.

Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί επιτελείς έχουν τις πληροφορίες τους με αφορμή το συριακό ζήτημα στο οποίο ενδεχομένως διαβλέπουν ενεργή συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας , λόγω  της ισχυρής πολεμικής παρουσίας ενός τακτικού στρατού από την Χεζμπολάχ.

H σιιτική ένοπλη δύναμη έχει μετατραπεί από μια εξοπλισμένη παραστρατιωτική οργάνωση που ήταν , σε τακτική στρατιωτική δύναμη ενώ είναι εφοδιασμένη ακόμη και με πυραύλους έδαφος-εδάφους ειδικά από το Ιράν .

Κλιμάκωση: Το Ισραήλ έθεσε σε επιχειρησιακή λειτουργία ολόκληρη την αντιπυραυλική άμυνα του – Προπομπός πολεμικών επιχειρήσεων – Δείτε βίντεο - Εικόνα0

Κλιμάκωση: Το Ισραήλ έθεσε σε επιχειρησιακή λειτουργία ολόκληρη την αντιπυραυλική άμυνα του – Προπομπός πολεμικών επιχειρήσεων – Δείτε βίντεο - Εικόνα1

Κλιμάκωση: Το Ισραήλ έθεσε σε επιχειρησιακή λειτουργία ολόκληρη την αντιπυραυλική άμυνα του – Προπομπός πολεμικών επιχειρήσεων – Δείτε βίντεο - Εικόνα2

Κλιμάκωση: Το Ισραήλ έθεσε σε επιχειρησιακή λειτουργία ολόκληρη την αντιπυραυλική άμυνα του – Προπομπός πολεμικών επιχειρήσεων – Δείτε βίντεο - Εικόνα3

Κλιμάκωση: Το Ισραήλ έθεσε σε επιχειρησιακή λειτουργία ολόκληρη την αντιπυραυλική άμυνα του – Προπομπός πολεμικών επιχειρήσεων – Δείτε βίντεο - Εικόνα4

pentapostagma

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

3 thoughts on “Κλιμάκωση: Το Ισραήλ έθεσε σε επιχειρησιακή λειτουργία ολόκληρη την αντιπυραυλική άμυνα του – Προπομπός πολεμικών επιχειρήσεων – Δείτε βίντεο

  1. Μανιάτη Βηρσαβεέ says:

    πάμε για γενικευμένο πόλεμο στη Μ Ανατολής, εκτός αν τα βρουν Ισραήλ-Ρωσία. Οι αντίπαλοι αυτή τη στιγμή είναι Πούτιν-Νετανιάχου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *