Καζάνι που βράζει η Νότια Κορέα, τρίτος νεκρός διαδηλωτής

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Νότια Κορέα, όπου ένας τρίτος διαδηλωτής υπέκυψε σήμερα, μετά την ανακοίνωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της καθαίρεσης της προέδρου Παρκ Γκιούν-Χιε.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής Κιμ Γιονγκ-Ντέοκ εξέφρασε «την αυξανόμενη ανησυχία του» για την ένταση αυτή πριν τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 9 Μαΐου.

«Οι εκλογές θα πρέπει να δώσουν την ευκαιρία να ξεπεραστούν οι διχασμοί και οι συγκρούσεις και να καταλήξουμε σε εθνική ενότητα και αρμονία», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Στα άρθρα του ο Τύπος της Νότιας Κορέας καλεί να τερματιστούν οι διαδηλώσεις.

Ένας τρίτος διαδηλωτής, 74 ετών σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού έχασε τις αισθήσεις του χθες στη διάρκεια επεισοδίων που σημειωθήκαν τη Σεούλ μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών της Παρκ. Στα επεισόδια αυτά σκοτώθηκαν ακόμη δύο διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις.

Υποστηρικτές και αντίπαλοι της Παρκ είχαν συγκεντρωθεί στη Σεούλ για να παρακολουθήσουν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο επικύρωσε χθες Παρασκευή την καθαίρεσή της.

Σήμερα η αστυνομία προειδοποίησε ότι θα συλλαμβάνει τους ταραξίες, την ώρα που οι υποστηρικτές της πρώην προέδρου ανακοίνωναν ότι θα διοργανώσουν και άλλες διαδηλώσεις στη Σεούλ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε από την Παρκ να δεχθεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και την κατηγόρησε ότι συμπεριφέρεται σαν να την απορρίπτει.

Από την πλευρά του το κόμμα της Παρκ, η Ελευθερία Κορέα, ζήτησε χθες συγγνώμη, με τον μεταβατικό του πρόεδρο να εκτιμά ότι «απέτυχε να προστατεύσει την αξιοπρέπεια και την περηφάνια της Νότιας Κορέας».

Σύμφωνα με τον Τύπο της Νότιας Κορέας, η Παρκ παρακολούθησε απευθείας, μόνη της στο δωμάτιό της την απόφαση του Δικαστηρίου. Έκπληκτη, αμέσως πήρε τηλέφωνο τους συμβούλους της για να την επιβεβαιώσει, σύμφωνα με την εφημερίδα Chosun Ilbo. Όπως αναφέρουν εκείνοι η πρώην πρόεδρος δεν σκοπεύει να κάνει κάποια ανακοίνωση για την απόφαση ή για τις προθέσεις της.

Η επικύρωση της καθαίρεσής της στερεί από την Παρκ όλα της τα δικαιώματα, περιλαμβανομένης της ασυλίας της, κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για ενδεχόμενη προσφυγή της δικαιοσύνης εναντίον της.
Πηγή

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *