in

θυμοςθυμος

Καθοριστική για την αύξηση του πληθυσμού της Αυστρίας η μετανάστευση

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Πολύ σημαντικό μερίδιο στην αύξηση του πληθυσμού της Αυστρίας έχει διαδραματίσει η μετανάστευση.

Σε παρουσία που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, ο γενικός διευθυντής της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας Τομπίας Τόμας, υπογράμμισε ότι το 96% της αύξησης του πληθυσμού διαμορφώθηκε από τις μεταναστευτικές ροές.

Η ευρωπαϊκή χώρα απαριθμεί 8.901.064 κατοίκους, με τον πληθυσμό να αυξάνεται κατά 42.289 ανθρώπους μέσα στην περασμένη χρονιά, ενώ θετικό ήταν και το «ισοζύγιο» γεννήσεων-θανάτων, με τις γεννήσεις να είναι πέρυσι κατά 1.566 περισσότερες από τους θανάτους.

Μεγαλύτερη αύξηση από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας, κατά 0,8%, παρουσίασε ο πληθυσμός στην πρωτεύουσα Βιέννη (που είναι συγχρόνως και ομόσπονδο κρατίδιο), η οποία στις αρχές της χρονιάς αριθμούσε 1.911.728 κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη στον γερμανόφωνο χώρο, μετά το Βερολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Ταυτόχρονα, ωστόσο, η Αυστρία «γερνάει» όλο και περισσότερο, καθώς η ομάδα του πληθυσμού με ηλικία 65 ετών και άνω είναι εκείνη που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση και στις αρχές αυτής της χρονιάς υπήρχαν κατά 25.068 περισσότεροι άνθρωποι με ηλικία συνταξιοδότησης από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα.

Την 1η Ιανουαρίου 2020 ζούσαν στην Αυστρία 1.720.915 παιδιά και έφηβοι κάτω των 20 ετών (ποσοστό 19,3% στο σύνολο του πληθυσμού), 5.486.522 κάτοικοι ήταν ηλικίας μεταξύ 20 και 65 ετών (ποσοστό 61,6%) και 1.693.627 (19,0%) είχαν ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ η μέση ηλικία του αυστριακού πληθυσμού ανέρχεται σε 42,9 έτη.

Συνολικά την 1η Ιανουαρίου 2020 ζούσαν στην Αυστρία 1.486.223 άνθρωποι που δεν έχουν την αυστριακή υπηκοότητα και αντιπροσωπεύουν ποσοστό 16,7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Πάνω από το ήμισυ (778.443) από αυτούς προέρχονται από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών), και από αυτούς οι 199.993 είναι Γερμανοί, οι οποίοι με ένα ποσοστό 13,5% αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη ομάδα ξένων υπηκόων στην Αυστρία.

Σε 707.780 ανέρχεται ο αριθμός των κατοίκων στην Αυστρία με προέλευση από μία τρίτη χώρα, από τους οποίους ο αριθμός των Σέρβων (122.115) είναι ο μεγαλύτερος και ακολουθούν οι Τούρκοι με 117.607.

Σημαντικότερη αύξηση ξένων υπηκόων στη χώρα μέσα στο 2019, συγκεκριμένα κατά 8.718 πρόσωπα, παρουσίασε ο αριθμός των Ρουμάνων, οι οποίοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση των ξένων υπηκόων στην χώρα μετά τους Γερμανούς, των οποίων ο αριθμός αυξήθηκε πέρυσι κατά 7.227 πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των Αφγανών παρουσίασε πέρυσι μία μείωση, ενώ, αντίθετα, σε αρκετά μεγάλο ποσοστό αυξήθηκε ο αριθμός των Ούγγρων (κατά 5,9%) και των Ιταλών (κατά 5,2%).

newsbeast.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πυρηνικά όπλα στα χέρια του Ερντογάν; Οι ευσεβείς πόθοι του σουλτάνου και το εφιαλτικό σενάριο

Άγρια δολοφονία στην Αυστραλία: 14χρονη έκοψε τον λαιμό της ξαδέρφης της – Χάραξε λέξεις στο σώμα της