in

Καθηγητής Didier Raoult: η τωρινή κατάσταση δεν μ΄ανησυχεί…Εργαλειοποίηση του φόβου από μίντια, πολιτική που δραματοποιούν την κατάσταση…

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο καθηγητής Didier Raoult ήταν προσκεκλημένος της Laurence Ferrari σ΄απευθείας σύνδεση με το ΙΗΜ Μεσογείου αυτή τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.Μακροσκελής συνέντευξη 44′.Ερωτώμενος επί της εξέλιξης της επιδημίας φάνηκε καθησυχαστικός. «H τωρινή κατάσταση δεν μ΄ανησυχεί», εξήγησε γιατί όταν «κάνουμε τεστ στ’ άτομα και τα φροντίζουμε η θνησιμότητα είναι άκρως χαμηλή, δεν είναι τρομακτική».

Διευκρινίζει ότι τ’ «άτομα που πεθαίνουν είναι άτομα που επίσης είχαν πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής ».Mια πολύ ωραία εργασία του Εθνικού Δημογραφικού Ινστιτούτου δείχνει ότι το προσδόκιμο ζωής αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια του 2020 δεν έχει σημαντική διαφορά.. “Υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις σήμερα παρά εδώ και 3 βδομάδες ή ένα μήνα”, ωστόσο είπε “παρατηρούμε ότι οι δείκτες σοβαρότητας στους μολυσμένους ασθενείς είναι σήμερα πολύ πιο αδύναμοι απ΄ότι είχαμε το Μάη.”Προτιμώ να καθησυχάσω τον πληθυσμό περισσότερο παρά να τον πανικοβάλω, γιατί ο πανικός είναι ανθυγιεινός, ακόμη και στο πιο υψηλό επίπεδο. Έχω δει τους συναδέλφους να μην αντέχουν στην ένταση και να έχουν κρίσεις πανικού. Εκείνοι που πανικοβάλονται πρέπει να φύγουν και ν’ ανοίξουν δρόμο για άτομα με ισχυρά νεύρα.Οι καταστάσεις έντασης απαιτούν ανθρώπους που είναι ήρεμοι, αποφασισμένοι και δραστήριοι ».””Όταν αναλαμβάνουμε ευθύνες, τις αναλαμβάνουμε, όταν δεν μπορούμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε το σκάφος, πρέπει να παραιτηθούμε! ” είπε.

”Πρέπει να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να έχουμε μια φυσιολογική ζωή, προσέχοντας να μην υπερεκτιθόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας στον κίνδυνο μετάδοσης αυτής της μεταδοτικής ασθένειας” τόνισε.

Για τη χρήση της hydroxychloroquine, ο γιατρός εξηγεί ότι «το φάρμακο μειώνει κατά 50% τη θνησιμότητα σε ομάδες ατόμων που είναι να πεθάνουν από αυτή την ασθένεια».Eίπε επίσης ”ένα εμβόλιο δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη”.”Έχουμε έως και 44% ψευδώς θετικά (test) όταν ελέγχουμε άτομα που είναι θετικά αλλού! “Υπάρχουν επτά κλώνοι του ιού. Όμως, αυτές είναι «αρνητικές» μεταλλάξεις που σημαίνει ότι ο κορονοϊός είναι λιγότερο μολυσματικός » δήλωσε ο καθ. Raoult.Υπό αυτήν την έννοια: “Οι δείκτες σοβαρότητας είναι πιο αδύναμοι” και οι σοβαρές εξελίξεις είναι λιγότερες.

Το προφίλ του ασθενή με covid19 εξελίχθηκε….

Αναφορικά με το “πορτραίτο-robot” του ασθενή με Covid-19, αυτό εξελίχθηκε σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Raoult : “Το profil έχει έκτοτε όλες τις ηλικίες. Τον Ιούλιο αγγίχθηκαν οι πιο νέοι. Υπάρχουν πιο στενοί κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ τους. Δεν έχει πάντα αξιοσημείωτο αντίκτυπο στα μικρά παιδιά“.”Υπάρχει μια μερίδα ατόμων που διαθέτει φυσική ανοσία έναντι του ιού αλλά δεν ξέρουμε γιατί λέει ο καθηγητής….

“O ρόλος της πολιτικής και η εργαλειοποίηση του φόβου είναι κάτι που δεν είναι νέο. Μια μερίδα των μίντια ξέρει ότι υπάρχει ένα φαινόμενο που ανοίγει την όρεξη για το δράμα και μπαίνει στον πειρασμό να δραματοποιήσει τα πράγματα που αντηχεί στην επιθυμία των πολιτικών να έχουν ένα ρόλο μέσα σε αυτήν την κατάσταση”,δήλωσε.

Προσθέτει : “οι συνέπειες του φόβου στην κοινωνική οργάνωση είναι υπολογίσιμες “.

cnews 14/9/20

dimpenews.com

Report

What do you think?

15 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

One Comment

Leave a Reply
  1. Εχουν αρχισει και πλεον καταλαβαίνουν το ψεμα εκει εξω και ξυπνανε .Εδω αν δεν πεσει μιζα [λεφτα]και δεν οργανωθούμε ολοι .κανενας δεν θα ξυπνησει ..Κοιμομαστε με τα τσαρούχια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συγγραφέας δυστοπικού βιβλίου προέβλεψε την χρήση μάσκας ως μέσο για την επιβολή της συμμόρφωσης των μαζών, 70 χρόνια πριν

Κορωνοϊός: Η Κίνα επέβαλλε lockdown σε μια ολόκληρη πόλη έπειτα από τρία κρούσματα