ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Καραϊβική: Σεισμός 7,6R και προειδοποίηση για τσουνάμι

· Κατοχικά Νέα

Καραϊβική: Σεισμός 7,6R και προειδοποίηση για τσουνάμι

Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 βαθμών, σημειώθηκε στην Καραϊβική Θάλασσα, στα ανοιχτά των ακτών της Ονδούρας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τον κίνδυνο σεισμικών παλιρροϊκών κυμάτων.

Σύμφωνα με το USGS ο σεισμός, που αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν ισχύος 7,8 βαθμών, σημειώθηκε βόρεια των ακτών της Ονδούρας. Είχε επίκεντρο μια περιοχή 202 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Μπάρα Πατούκα της Ονδούρας και περίπου 307 χλμ. νοτιοδυτικά του Τζορτζ Τάουν των Νήσων Κέιμαν. Σημειώθηκε σε πολύ χαμηλό εστιακό βάθος, 10 χλμ., κάτι που μπορεί να τον κάνει ακόμη πιο καταστροφικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, διατρέχουν κίνδυνο να πληγούν από σεισμικά παλιρροϊκά κύματα ύψους τριάντα εκατοστών έως 1 μέτρου πάνω από το επίπεδο της παλίρροιας περιοχές «σε ακτίνα 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού». Κτήρια ταρακουνήθηκαν ως και στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, την Τεγκουσιγκάλπα.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ραδιοτηλεσκόπιο στο αστεροσκοπείο Pulkovo, ενδεικτική εικόνα για έρευνα ραδιοσημάτων, όχι το FAST της ΚίναςΔΙΕΘΝΗ

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΣΗΜΑ ΑΠΟ 238 ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ: Τι εντόπισε το FAST και γιατί οι επιστήμονες αμφιβάλλουν για εξωγήινη προέλευση

Συστήματα διακομιστών και ψύξης σε κέντρο δεδομένων, συμβολική εικόνα για κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομέςΔΙΕΘΝΗ

ΓΑΛΛΙΑ: Κυβερνοεπίθεση στην Crédit Mutuel Arkéa – Έως 118 εκατ. ευρώ υπό διερεύνηση και η προειδοποίηση της ΕΕ για 72 ώρες

Εργασία σε ιατρικό εργαστήριο, φωτογραφία αρχείου, όχι από τη γαλλική επίθεσηΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΓΑΛΛΙΑ: ΧΑΚΕΡ ΣΤΟΧΕΥΣΑΝ ΨΥΓΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ – Αλλαγές θερμοκρασίας έως 110°C, χωρίς απώλεια αίματος

Μία απάντηση στο “Καραϊβική: Σεισμός 7,6R και προειδοποίηση για τσουνάμι”

  1. Στην ζώνη που μας επηρεάζει άμεσα σύμφωνα με την θεωρία του αειμνήστου Ηλία Τσιαπα. Σε 52-54 μέρες από σήμερα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *