ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Κανόνια, τεθωρακισμένα και στρατό στέλνει ο Τραμπ στους Κούρδους για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος

· Κατοχικά Νέα

Ακόμα 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες στέλνει ο Τραμπ στη βόρεια Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου τόνισαν στη Washinghton Post ότι οι άνδρες αυτοί θα συμμετάσχουν στην επιχείριση «Οργή του Ευφράτη» που έχει ως στόχο την απελευθέρωση της πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Ράκα έχει ανακηρυχθεί από τους τρομοκράτες σε «πρωτεύουσά» τους στη Συρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει τον Μπάρακ Ομπάμα ότι αντιμετώπιζε δίχως δυναμική τον πόλεμο στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ανέλαβε Πρόεδρος έδωσε 30 ημέρες διορία στο Πεντάγωνο για να του προετοιμάσουν ένα νέο σχέδιο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Το σχέδιο, όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, προβλέπει την ανάπτυξη αμερικανικού στρατού στο πλευρό των Κούρδων και ενίσχυση των Κούρδων με βαρύ οπλισμό.

Τις προηγούμενες εβδομάδες 200 Ρέιντζερς του αμερικανικού στρατού αναπτύχθηκαν στην περιοχή της πόλης Μανμπίτζ, δυτικά του Ευφράτη, για να εμποδίσουν την προέλαση των Τούρκων προς την ελεγχόμενη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πόλη της βορειοδυτικής Συρίας.

Κοντά στη Ράκα έχει αναπτυχθεί μια αμερικανική πυροβολαρχία πεζοναυτών που βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές υποστηρίζοντας την κουρδική προέλαση.

Η αμερικανική πυροβολαρχία δέχθηκε επίθεση από τους τρομοκράτες αλλά δεν αναφέρθηκαν απώλειες.

Κανόνια, τεθωρακισμένα και στρατό στέλνει ο Τραμπ στους Κούρδους για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος - Εικόνα0

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή στη βόρεια Συρία στο πλευρό των Κούρδων έχουν ήδη αναπτυχθεί 500 Αμερικανοί κομάντος, 250 Αμερικανοί Ρέιντζερς και 200 Αμερικανοί πεζοναύτες.

Επίσης, ένας στολίσκος μεταφέρει στη Μέση Ανατολή την 24η Εκστρατευτική Δύναμη Πεζοναυτών με 2.200 άνδρες, ενώ 2.500 ακόμα Αμερικανοί στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας βρίσκονται σε βάση στο Κουβέιτ.

Από αυτούς λέγεται ότι 1.000 θα σταλούν στη Συρία, δίπλα στους ήδη υπάρχοντες Αμερικανούς, αλλά μπορεί να είναι και περισσότεροι.

Το Σάββατο αναρτήθηκαν στο Twitter φωτογραφίες με νέα τεθωρακισμένα που έστειλαν οι Αμερικανοί στους Κούρδους, σε κονβόι που μετέφερε επίσης πυρομαχικά και άλλο οπλισμό.

Κανόνια, τεθωρακισμένα και στρατό στέλνει ο Τραμπ στους Κούρδους για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος - Εικόνα1

Κανόνια, τεθωρακισμένα και στρατό στέλνει ο Τραμπ στους Κούρδους για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος - Εικόνα2

Κανόνια, τεθωρακισμένα και στρατό στέλνει ο Τραμπ στους Κούρδους για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος - Εικόνα3

tribune.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Οικονομία και δολάριο, φωτογραφία αρχείουFEATURED

ΗΠΑ: Ο πληθωρισμός προβληματίζει τη Fed – Γιατί το δολάριο υποχωρεί και οι αγορές φοβούνται νέα αναταραχή

Ευρωπαϊκές σημαίες, φωτογραφία αρχείουFEATURED

Ενεργειακή ακρίβεια στην Ευρώπη: Οι ηγέτες της ΕΕ ζητούν έκτακτα μέτρα – Το δίλημμα για νοικοκυριά, βιομηχανία και κλίμα

Άποψη της Ιαπωνίας, συμβολική εικόνα αρχείου, όχι σεισμούFEATURED

Ιαπωνία: Συναγερμός για σεισμό 9,9 που δεν έγινε ποτέ – Το σφάλμα, τα οκτώ λεπτά πανικού και η συγγνώμη των αρχών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *