ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Καλεντερίδης: «Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει αλλά γίνεται διά αντιπροσώπων»

· Κατοχικά Νέα

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αξιωματικός εν αποστρατεία, συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, και μίλησε για τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, τον ρόλο των ΗΠΑ και της Κίνας αλλά την πιθανότητα να υπάρξει έξτρα μέτωπο των Ρώσων στη Μολδαβία.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Η Ρωσία έχει τη βασική ευθύνη για τον πόλεμο γιατί είναι ο εισβολέας. Πλέον έχουν ευθύνη και οι άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Είχαν μια σύσκεψη 40 χώρες στη Γερμανία και τόνισαν πως δεν θα αφήσουν τους Ρώσους να κερδίσουν, άρα θα πολεμούν οι Ουκρανοί με την υποστήριξη 40 χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κίνα χαρακτήρισε διάβολο τις ΗΠΑ, τι άλλο να δούμε. Η Κίνα δεν θα στηρίξει στρατιωτικά την Ρωσία για να μην μπει στον κατάλογο των χωρών που έχουν υποστεί κυρώσεις, γεγονός που θα κατέστρεφε την κινέζικη οικονομία.

Η ανθρωπότητα επιχείρησε δύο φορές να βάλει μια παγκόσμια τάξη. Η πρώτη ήταν μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι νικητές τότε δημιούργησαν την Κοινωνία των Εθνών. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι νικητές δημιούργησαν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μια μετεξέλιξη της Κοινωνίας των Εθνών. Ο ΟΗΕ έχει απενεργοποιηθεί γιατί όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συμμετέχουν σε αυτόν τον πόλεμο. Αν πάμε σε αποσταθεροποίηση της Υπερδνειστερίας, τότε η Ρωσία θα έχει έναν έξτρα μέτωπο.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει αλλά γίνεται διά αντιπροσώπων».

metrosport.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ιερουσαλήμ – φωτογραφία αρχείου, όχι από εκλογική διαδικασίαΔΙΕΘΝΗ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – ΙΣΡΑΗΛ: 53 έδρες ο Νετανιάχου, 19 τα αραβικά κόμματα – Η έρευνα της Shin Bet, οι καταγγελίες για ξένο χρήμα και το παρασκήνιο της επόμενης κυβέρνησης

Σταθμός μετρό στο Κίεβο, φωτογραφία αρχείου, όχι ο σταθμός στο ΝτνίπροΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ: 13 νεκροί στο Ντνίπρο από ρωσικό drone – Χτυπήθηκε αποβάθρα με επιβάτες

Φρανκφούρτη, φωτογραφία αρχείου, όχι το κτίριο της ΕΚΤΔΙΕΘΝΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Παραιτείται πρόωρα η Κριστίν Λαγκάρντ – Τι σημαίνει για ευρώ, επιτόκια και οικονομία

2 απαντήσεις στο “Καλεντερίδης: «Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει αλλά γίνεται διά αντιπροσώπων»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *