11:44 - 27/01/2017

Jüri Lina : Οι ομοιότητες με την Σοβιετική Ένωση είναι εντυπωσιακές

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Jüri Lina συγκρίνει την ποινικοποίηση της γνώμης που υπήρχε στην Σοβιετική Ένωση με αυτήν που υπάρχει σήμερα στη Σουηδία.
Ο Jüri Lina (Γιούρι Λίνα) είναι Εσθονός συγγραφέας, μουσικός παραγωγός και σκηνοθέτης. Έχει ασχοληθεί με τις μυστικές εταιρίες, όπως είναι ο Τεκτονισμός και οι Illuminati.

Jüri Lina : Οι ομοιότητες με την Σοβιετική Ένωση είναι εντυπωσιακές - Εικόνα1 Ο Λίνα γεννήθηκε το 1949 στην υπό σοβιετική κατοχή Εσθονία. Του απαγορεύτηκε η δημοσιογραφική εργασία το 1975 και στη συνέχεια εργάστηκε ως νυχτοφύλακας μέχρι που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει το 1979 μετά από επανειλημμένες συγκρούσεις με την KGB. Από τότε ο Λίνα ζει στη Σουηδία. Το 1985, σύμφωνα με έγγραφα που διατέθηκαν πρόσφατα, απαγγέλθηκαν πολιτικές κατηγορίες στην Σοβιετική Εσθονία κατά του Λίνα εν τη απουσία του. Κατηγορήθηκε για «εσχάτη προδοσία» σε σχέση με την έκδοση δύο βιβλίων – “Sovjet hotar Sverige” (“Η σοβιετική απειλή κατά της Σουηδίας”) και “Öised päevad” (“Νυχτερινές Ημέρες “). Η KGB τον θεωρούσε ως έναν από τους πιο αντι-κομμουνιστές συγγραφείς στη Σουηδία. Ο Λίνα είναι μέλος της Ένωσης Σουηδών Εκδοτών».
Το πιο γνωστό βιβλίο του είναι το ‘Under the Sign of the Scorpion’, το οποίο έχει εκδοθεί και στα ελληνικά υπό τον τίτλο «Υπόγειες Σιωνιστικές Διαδρομές» (εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ).
Το 1979 ο Λίνα ήρθε στη Σουηδία από την Εσθονία που ήταν κομμάτι της Σοβιετικής Ένωσης. Είχε αρχίσει να νιώθει άβολα μέσα στο κομμουνιστικό σύστημα.
Ως εκ τούτου, είχε την επιλογή είτε να κλειδωθεί σε κάποιο ψυχιατρείο ή να απελαθεί στην …. Καρχηδόνα, όπως έλεγαν οι κομμουνιστές την δυτική κοινωνία. Επέλεξε την Καρχηδόνα.
Συνέγραψε αρκετά βιβλία και παρήγαγε ταινίες με θέματα σχετικά με την ιστορία, τη μουσική και την υγεία. Στα βιβλία του ο Λίνα αναλύονται σύγχρονα θέματα και μυστικά κρυμμένα από την επίσημη ιστορία. Αυτό τον καιρό δίνει διαλέξεις με θέμα «αόρατες δυνάμεις». Λόγω της καταπίεσης της γνώμης που επικρατεί στη Σουηδία όλες οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν κρυφά.

Πολλοί πήγαν στην τελευταία διάλεξη για να ακούσουν με ενδιαφέρον το πώς ο Διεθνής Τεκτονισμός καθοδήγησε την ιστορία, πόσα παραδείγματα υπάρχουν ότι το αμερικανικό δουλεμπόριο περιλάμβανε και Λευκούς Ευρωπαίους σκλάβους, πώς οι συμμαχικές δυνάμεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σκότωσαν εκατομμύρια Γερμανούς μέσω προγραμματισμένης πείνας. Μετά τη διάλεξη, ο Λίνα έδωσε συνέντευξη στο Βόρειο Μέτωπο:

Jüri Lina : Οι ομοιότητες με την Σοβιετική Ένωση είναι εντυπωσιακές - Εικόνα2 Τι ομοιότητες βλέπετε στην καταστολής της γνώμης στη Σοβιετική Ένωση και στις σύγχρονες δημοκρατίες του σήμερα;

Οι ομοιότητες είναι εντυπωσιακές. Όταν έφυγα από την Σοβιετική Ένωση και ήρθα στη Σουηδία το 1979, έμεινα έκπληκτος όταν σύντομα συνειδητοποίησα ότι είναι το ίδιο σύστημα σε μια ηπιότερη μορφή. Η Σουηδία έχει ένα ελαφρύ σοβιετικό σύστημα. Δεν καταλήγεις σε στρατόπεδα εργασίας ή φυλακές, αλλά αν προφέρεις κάτι που το σύστημα δεν εγκρίνει, πρέπει να εξοστρακιστείς, να υποστείς διακρίσεις και να υποφέρεις από επαγγελματικές απαγορεύσεις. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να είσαι σκηνοθέτης δάσκαλος, γιατρός, συγγραφέας ή παραγωγός. Για να ασκήσεις το επάγγελμά σου, θα πρέπει να εγκριθούν οι απόψεις σου από την αστυνομία με τον ίδιο τρόπο όπως γινόταν και στη Σοβιετική Ένωση. Πρέπει να έχεις τις «σωστές αξίες». Μόνο εκείνοι με τις «σωστές αξίες» έχουν την ελευθερία του λόγου. Όταν σε επικρίνανε ως έναν κίνδυνο για τους ανθρώπους της Σοβιετικής Εσθονίας δεν είχες καμία δυνατότητα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Είναι το ίδιο στη Σουηδία, όπου μπορούν να σε απεικονίζουν με διάφορα επίθετα όπως ρατσιστή ή αντισημίτη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να πει χωρίς υπερβολή, ότι η ελευθερία της έκφρασης στη Σουηδία είναι ένα πολύ κακό αστείο. Στη Σοβιετική Ένωση μπορούσες να εκφραστείς ελεύθερα, αρκεί να εξήρες τον κομμουνισμό και τη Σοβιετική Ένωση. Το να επικρίνεις το σύστημα δεν επιτρεπόταν και το Κομμουνιστικό Κόμμα ποτέ δεν έκανε λάθος.

Jüri Lina : Οι ομοιότητες με την Σοβιετική Ένωση είναι εντυπωσιακές - Εικόνα3 Πώς είναι η κατάσταση στην σημερινή Εσθονία σε σύγκριση με τη Σουηδία;
Παρά το γεγονός ότι οι πρώην κομμουνιστές βρίσκονται στην εξουσία στην Εσθονία, τα πράγματα είναι καλύτερα από ό, τι στη Σουηδία. Σε γενικές γραμμές, δεν θα αναγνωρίσεις το παλιό σοβιετικό στυλ. Μπορείς ακόμη να ακούσεις συνεντεύξεις όπου επικρίνεται η κυβέρνηση, η ΕΕ και η εσθονική πολιτική για τους πρόσφυγες. Στη Σουηδία, αυτό δεν υπάρχει. Στην Εσθονία, μιλάω τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο. Δείχνουν τις ταινίες μου στην τηλεόραση και στους κινηματογράφους. Χωρίς κανένα κώλυμα επίσης κάνω ανοιχτές διαλέξεις σε όλη τη χώρα. Στη Σουηδία, το Ινστιτούτο Κινηματογράφου σταμάτησε την προβολή των ταινιών μου. Δεν είμαι ευπρόσδεκτος για αυτούς. Το να στοχοποιείς έναν άνθρωπο δεν είναι κάτι καινούργιο. Το ίδιο πράγμα συνέβη στην Σοβιετική Εσθονία.

Εκεί, οι άνθρωποι ήταν φοβισμένοι από το όνομά μου. Το Γιούρι Λίνα σήμαινε κίνδυνο.  Έβλεπα ανθρώπους που ήξερα να αλλάζουν δρόμο όταν με έβλεπαν. Ένας άλλος Εσθονός αντιφρονούντας είπε για την ανάκρισή του από την KGB, όπου τον απειλούσαν με υποχρεωτικό εγκλεισμό σε ψυχιατρείο. Στη Σουηδία, έχω γίνει persona non grata. Έγινα πρωτοσέλιδο, χωρίς ποτέ να μου δοθεί η ευκαιρία να εξηγηθώ. Βιβλιοπωλεία αρνήθηκαν να πουλάνε τα βιβλία μου. Με απέρριψαν με υποτιμητικό τρόπο, και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να κάτσουν να συζητήσουν μαζί μου. Διαπράττουν πνευματική δολοφονία. Η κοινότητα θέλει μια ιδεολογική αστυνομία που θα τιμωρεί τις μη πολιτικά ορθές απόψεις. Χρειάζονται ιδρύματα και οργανισμούς που θα λειτουργούν ως φύλακες. Ως εκ τούτου, το Ίδρυμα Expo (σουηδικό «αντιφασιστικό» και «αντιρατσιστικό» Ίδρυμα) είναι ένα σύμπτωμα μιας άρρωστης κοινωνίας. Έχουν ανάγκη το Expo, και αν δεν ήταν αυτό κάποια παρόμοια αστυνομία σκέψης θα έπρεπε να υπάρχει. Αντί της συζήτησης καταπιέζεται η ελευθερία και η αξιοπρέπεια ενός ατόμου. Την τελική ευθύνη για την εκφοβισμό την έχει ο Πρωθυπουργός. Αν κάποιος θέλει να κάνει μια καριέρα στη Σουηδία μπορεί αν το κάνει ελεύθερα, αρκεί να πρεσβεύει φεμινιστικές, σοσιαλιστικές ή φιλελεύθερες πολιτιστικά μαρξιστικές απόψεις. Μόνο εκείνοι απολαμβάνουν την ελευθερία της έκφρασης στην πράξη.

Ποια είναι τα επερχόμενα έργα σας;

Το βιβλίο «Σοβιετική Δημοκρατία τoυ Παραλογιστάν», για την σουηδική κοινωνία και μία νέα ταινία που συνοψίζει όλες τις προηγούμενες ταινίες μου.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ Ο 01/27/2017 @ 4:10 ΜΜ

    ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ,ΟΧΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ,ΟΧΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ,ΟΧΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ (δεν σου επιτρεπεται να εισαι αν δεν εισαι του συστηματος,πχ ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh