Ισραηλινοί δημιουργούν το «νόμισμα του Ναού»

Ισραηλινός επιχειρηματικός όμιλος ΜΚΟ, δημιουργεί ένα εορταστικό νόμισμα
προς τιμήν των 70 χρόνων από την ανεξαρτησία του Ισραήλ.

Το νόμισμα απεικονίζει τον βασιλιά Κύρο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μεταφορά της πρεσβείας του Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ και ανακοίνωσε την μετακίνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Ο παγκόσμιος αντίκτυπος και η σημασία αυτών των δύο γεγονότων για την πορεία των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή είναι σίγουρα σημαντική και μπορεί να καταλήξει και σε παγκόσμια σύρραξη, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά σε μια ήδη τεταμένη κατάσταση και εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους Άραβες.

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου είναι η 70η επέτειος από την ίδρυση του Ισραήλ. Το τι θα γίνει, αφού η Πρεσβεία των ΗΠΑ ανοίξει επισήμως στην πιο αμφισβητούμενη περιοχή στην παγκόσμια ιστορία δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.

Το «νόμισμα του ναού» απεικονίζει τον βασιλιά Κύρο, ο οποίος επέτρεψε στους Εβραίους να επιστρέψουν στην Ιερουσαλήμ πριν από 2.500 χρόνια, μαζί με το Tραμπ.

Μια επτακάντηλος και η σφραγίδα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, με βιβλικούς στίχους γραμμένους στα εβραϊκά, απεικονίζονται επίσης στην μπροστινή όψη του νομίσματος. Αναγράφονται:» Για την συμπλήρωση των 70 ετών» και η υπόσχεση των Εβραίων να χτίσουν στον θεό τους τον Γιαχβέ, τον Τρίτο Ναό: «Και μου ανέθεσε να Του χτίσω έναν οίκο στην Ιερουσαλήμ». Σημεία των καιρών.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα περιστέρι που κρατά ένα κλαδί ελιάς στο ράμφος του, πάνω από ένα ναό.

«Το νόμισμα εκφράζει τη χαρά και την ευγνωμοσύνη μας που η αμερικανική πρεσβεία θα μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ προς τιμήν της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Ισραήλ», ανέφερε το εκπαιδευτικό κέντρο Mikdash στην ιστοσελίδα του. «Είναι η εκπλήρωση της διακήρυξης του Τραμπ που αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ».

Ο Τράμπ αναγνώρισε επισήμως την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2017, δίνοντας εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών να ξεκινήσει την μετακίνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Τα σχέδια για το άνοιγμα της πρεσβείας το Μάιο, έγιναν ώστε να συμπέσει με την επέτειο της ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

el.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

2 thoughts on “Ισραηλινοί δημιουργούν το «νόμισμα του Ναού»

 1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  OΤραμπαριφας που να γνωριζει για την παγκοσμια ιστορια .Εξαλλου απο φυλη νομαδικη καταγεται που τους τελευταιους δυο αιωνες εμαθε η φαρα του οτι τα φυτοφαγα ζωα εξημερωνονται. [κροατες ,σλοβενιοι , τσεχοι ,και λοιποι νομαδες …] Οπως επισης , σχεδον , και οι χιπεις οι φαρικοι του τσιζα [ο λεγομενος ιησους] που »’γυριζαν » απο το τατζικισταν εως την μαυριτανια ενω η ιεροσαλημ [ειχε αλλο ονομα οταν κτιστικε..] απο τους ΅Μυκηναιους ελληνες της κρητης και της ελλαδος και σημερα οι κοπαδιοι τοπαιζουν πολιτισμενοι!!!!!!!!!!

 2. ΑΕΡΑΚΗΣ says:

  Προς το τέλος του δεκάτου αιώνα π.Χ. πέθανε ο εθνάρχης των Εβραίων Σολομών με αποτέλεσμα οι Εβραίοι φύλαρχοι παγανιστές να μοιραστούν στους βόρειους φύλαρχους δέκα φυλών και στου νότιους φύλαρχους δυο φυλών του Ιούδα και του υποτελούς τους στερνού Βενιαμίν. Οι Εβραίοι της Παλαιστίνης εκείνη την εποχή, βρίσκονταν κάτω από την τότε παγανιστική σημιτική Βαβυλωνιακή επιτήρηση των ομοϊδεατών τους Βαβυλωνίων.
  Συγκεκριμένα, οι Εβραίοι της Παλαιστίνης, αρχικά, στα τέλη του ογδόου αιώνα (725π.Χ.) οι δέκα φυλές στο Βορά και αργότερα και οι δυο φυλές του Νότου, μετά από εσωτερικές ταραχές και επέμβαση των «Βαβυλωνίων» με καταστροφή των Ιεροσολύμων και του α΄ Ναού του Σολομώντα (586π.Χ., στα χρόνια της Βασιλείας του Ναβουχοδονόσωρα). Οι Εβραίοι σε βαριά οικονομική κρίση και εξαθλίωση «παρακάλεσαν» τους ομοϊδεάτες και επιτηρητές τους Σήμιτες Βαβυλώνιους παγανιστές να τους δεχτούν ως οικονομικούς πρόσφυγες -μετανάστες εργάτες στην αναπτυσσόμενη και σε ακμή Βαβυλωνία.
  Η Μετανάστευση πιστεύεται ότι ήταν η αιτία μετακίνησης των Εβραίων στην Βαβυλωνία, αν και οι Εβραίοι την θεωρούν κατά κάποιο τρόπο Αιχμαλωσία. Σάμπως εμείς σήμερα δεν είμαστε «ελεύθεροι πολιορκημένοι» από τους ΓερμανοΧαζ… Οι μελετητές της ιστορίας αντιλαμβάνονται ότι οι Εβραίοι ήταν σε οικονομική μετανάστευση από το γεγονός ότι οι ομοϊδεάτες τους παγανιστές Βαβυλώνιοι τους επέτρεπαν να διατηρούν την εθνική τους ταυτότητα αλλά να έχουν ακόμα και ιδιοκτησίες.
  Όταν η Περσική κυριαρχία της Βαβυλωνίας επεκτάθηκε στην Συρία και την Παλαιστίνη, ο Πέρσης Βασιλιάς Κύρος αντιλαμβανόμενος ότι οι Εβραίοι είναι επικίνδυνοι σε περιοχές κοντά σε Πέρσες, ως γνωστό μη σημιτικό λαό και θεώρησε ότι είναι καλό να τους απομακρύνει (538π.Χ.) στην μακρινή από την Περσία Παλαιστίνη. Έτσι παρόλο ότι ο Κύρος τους έδιωξε στην Παλαιστίνη οι Εβραίοι έχουν τους λόγους τους να τον θεωρούν σήμερα ευεργέτη τους. Μήπως και ο Χίτλερ, αν κρίνουμε το τελικό αποτέλεσμα, δεν βοήθησε έμμεσα, εξολοθρεύοντας την φυλή τους δια πυρός και σιδήρου, για να ιδρυθεί το κράτος τους. Ίσως κάποτε, όταν οι μνήμες «σβήσουν» θεωρηθεί ότι ο Χίτλερ ότι ήταν αιτία να επανέλθουν οι Εβραίοι στην Παλαιστίνη . Με την επάνοδο τους στην Παλαιστίνη, οι Εβραίοι έχτισαν πάλιν τα τείχη της Ιερουσαλήμ και τον γκρεμισμένο Ναό του Σολομώντα…. και η Ιστορία επαναλαμβάνεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *