ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ισραήλ: Συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και υπερορθόδοξων Εβραίων που είναι αντίθετοι στα περιοριστικά μέτρα

· Κατοχικά Νέα

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ιερουσαλήμ έπειτα από νέες συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ και υπερορθόδοξων Εβραίων που είναι αντίθετοι στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα λόγω της covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, αναφέρει το ΑΠΕ.

Το Ισραήλ ξεκίνησε την Κυριακή τη σταδιακή άρση του τρίτου lockdown, το οποίο είχε επιβληθεί τον Δεκέμβριο. Όμως οι συνοικίες των υπερορθόδοξων Εβραίων περιλήφθηκαν στους «κόκκινους» τομείς, όπου οι περιορισμοί αίρονται πιο αργά.

Συμπλοκές, κάποιες φορές βίαιες, σημειώνονται εδώ και αρκετές εβδομάδες μεταξύ της αστυνομίας και των υπερορθόδοξων Εβραίων, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού. Στα τέλη Ιανουαρίου πυρπολήθηκε ένα λεωφορείο και ο οδηγός του τραυματίστηκε στην Μπνέι Μπρακ, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Χθες Τρίτη το βράδυ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι σε υπερορθόδοξη συνοικία της Ιερουσαλήμ, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σταματήστε να καταφέρεστε εναντίον της θρησκείας σε άγια χώματα», έγραψε ένα πανό στα εβραϊκά.

Πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων και κάποιοι διαδηλωτές «έριξαν πέτρες και αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας», ανακοίνωσε η αστυνομία. Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγο, πρόσθεσε.

Για πολλούς Ισραηλινούς οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι, που αποτελούν το 12% του πληθυσμού, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη μεγάλη εξάπλωση της covid-19 στη χώρα.

Κάποιοι ραβίνοι έχουν ζητήσει από τους πιστούς να μην κλείσουν τα ταλμουδικά σχολεία στη διάρκεια των τριών lockdown που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Το Ισραήλ, με 9 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει περισσότερα από 706.400 κρούσματα covid-19 και περισσότερους από 5.200 θανάτους.

Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων του δημοτικού που βρίσκονται σε «πράσινες ή κίτρινες» περιοχές επιστρέφουν αύριο Πέμπτη στις τάξεις τους. Στις «κόκκινες» περιοχές επιτρέπονται μόνο «οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν έως 10 άτομα (περιλαμβανομένων των εκπαιδευτικών) και σε ανοικτούς χώρους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Καναδάς – ισχυρή ανάκαμψη ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2026ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Ανάπτυξη 3,3% στο β΄ τρίμηνο – Απέφυγε την τεχνική ύφεση παρά τους αμερικανικούς δασμούς

Νήσοι Penghu στην Ταϊβάν – κρίσιμο αμυντικό σημείο απέναντι σε πιθανή κινεζική επίθεσηΔΙΕΘΝΗ

Ταϊβάν: Τα νησιά Penghu προετοιμάζονται για το πρώτο κινεζικό πλήγμα – Γιατί θεωρούνται το κλειδί του Στενού

Το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ – επανεξέταση αμερικανικών στρατευμάτων στην ΕυρώπηΔΙΕΘΝΗ

Πεντάγωνο: Τέσσερα σενάρια για τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη – Το ΝΑΤΟ περνά σε «ευρωπαϊκή άμυνα»

3 απαντήσεις στο “Ισραήλ: Συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και υπερορθόδοξων Εβραίων που είναι αντίθετοι στα περιοριστικά μέτρα”

  1. Οι σιωνιστες καταδυναστευουν μεχρι και τους δικους τους.
    Φυσικα δεν θα ξεχασουμε ποσους σκοτωσαν στα στρατοπεδα συγκεντρωσης το 40 γιατι αν δεν το κερετε εβραιοι σκοτωναν τους εβραιους και οχι στην ουσια γερμανοι.
    Εβραιοι ηταν ολοι οι μεγαλοι ναζι και ο χιτλερ.
    Ναζι ειναι και ο νετανιαχου και οι προηγουμενοι και φυσικα σκυλακια του μεγαλοσιωνιστη ροθτσιλντ που εφτιαξε το ισραηλ δημιουργωντας τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο.
    Αυτη η ρατσα τελικα ειναι καταραμενη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά