ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ισραήλ: Οι Αρχές απαγορεύουν σε Εβραίους να επισκεφθούν το τέμενος Αλ Άκσα έως το τέλος του Ραμαζανιού

· Κατοχικά Νέα

Οι Εβραίοι επισκέπτες και τουρίστες δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στo συγκρότημα όπου βρίσκεται το Τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ έως το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η έφοδος της ισραηλινής αστυνομίας στον χώρο αυτόν, την περασμένη εβδομάδα, πυροδότησε επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, τον Λίβανο και τη Συρία. Το Ισραήλ απάντησε με στρατιωτικά πλήγματα.

Τα προηγούμενα χρόνια, το Ισραήλ απαγόρευε στους Εβραίους να επισκεφθούν το συγκρότημα αυτό τις τελευταίες 10 ημέρες του Ραμαζανιού.

Στην ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού αναφέρεται ότι, έπειτα από σύσκεψη για την ασφάλεια, οι επισκέψεις Εβραίων στον ιερό αυτόν χώρο — γνωστό ως Ορός του Ναού για τους Εβραίους — θα σταματήσουν μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού, γύρω στις 20 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ αποδοκίμασε την απόφαση. “Όταν η τρομοκρατία μας χτυπά, πρέπει να κάνουμε την αντεπίθεσή μας με μεγάλη δύναμη, όχι να ενδίδουμε στα καπρίτσια της”, δήλωσε σε ανακοίνωση.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε δύο Παλαιστίνιους ένοπλους οι οποίοι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον στρατιωτικού φυλακίου κοντά σε εβραϊκό οικισμό στo βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι δύο τυφέκια M-16 και ένα πιστόλι βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας για τον εντοπισμό άλλων υπόπτων στο σημείο.

Η ένταση δεν σταματά να αυξάνεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εδώ και μήνες, με πολλές συγκρούσεις να σημειώνονται μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κοινότητα στην Αφρική εν μέσω υγειονομικής κρίσηςFEATURED

ΕΜΠΟΛΑ: 6.757 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 3.267 θάνατοι στο Κονγκό – Θνητότητα 48,3%

Αεροδρόμιο τη νύχταFEATURED

DRONE ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Πάγωσαν όλες οι πτήσεις για 45 λεπτά – 28 θεάσεις μόνο στο πρώτο εξάμηνο

Στρατιωτική εναέρια δραστηριότητα στην ΕυρώπηFEATURED

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Η El Mundo λέει ότι η CIA προειδοποιεί για πιθανές επιθέσεις με drones σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία

Μία απάντηση στο “Ισραήλ: Οι Αρχές απαγορεύουν σε Εβραίους να επισκεφθούν το τέμενος Αλ Άκσα έως το τέλος του Ραμαζανιού”

  1. Και το Τέμενος, ποτέ θα κατεδαφιστει, ώστε να επανακτιστει ο Ναός του Σολωμόντα, που οραματιζονται στο Ισραήλ. Πράγματι είναι απογοητευτικό να σκοτώνονται άνθρωποι στα πλαίσια ενός Θρησκευτικού πολέμου.. Αυτές τις μέρες στους Άγιους Τόπους, εορτάζεται το Ορθόδοξο επίσης Πάσχα. Ελπίζω να μην υπάρξουν Σοβαρά επεισόδια Γενικότερα. Καλή Ανάσταση σε Όλους. 🙏

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *