ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου επιθεωρεί τη βάση των F-35 και προειδοποιεί το Ιράν

· Κατοχικά Νέα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε για άλλη μια φορά σήμερα την Τεχεράνη, δηλώνοντας ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που διαθέτει η χώρα του “μπορούν να φτάσουν παντού στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισκέφθηκε την αεροπορική βάση του Νεβατίμ και επιθεώρησε τα F-35 που αγόρασε η πολεμική αεροπορία το 2016 από τις ΗΠΑ. «Το Ιράν απειλεί να μας καταστρέψει, είναι προς το συμφέρον του να θυμάται ότι αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και, φυσικά, της Συρίας», είπε.

Τα τελευταία χρόνια η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει πλήξει δεκάδες στόχους στη γειτονική χώρα: θέσεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αυτοκινητοπομπές που μετέφεραν οπλισμό στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και, πιο πρόσφατα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό των Ιρανών συμμάχων της Δαμασκού.

Εκτός από τη Χεζμπολάχ, το Ιράν στηρίζει επίσης και την Χαμάς, την παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. Τον Ιούνιο, ο Νετανιάχου προειδοποίησε τους εχθρούς του να μην «δοκιμάσουν» τη χώρα του λέγοντας ότι «ο ισραηλινός στρατός έχει μεγάλη ισχύ καταστροφής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την περασμένη εβδομάδα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ιράν φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr, ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπολύσουν επίθεση στη χώρα του, το Ισραήλ θα καταστραφεί μέσα σε μισή ώρα.

ethnos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Panmunjom μεταξύ Νότιας και Βόρειας ΚορέαςΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Στήριξη στην προσπάθεια Τραμπ για νέο διάλογο με τον Κιμ – Αλλά με κόκκινη γραμμή τα πυρηνικά

Υποβαθμισμένη στέπα στη Μογγολία – ξηρασία και ερημοποίησηΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ από Μογγολία: Έως 40% της γης του πλανήτη είναι υποβαθμισμένο – Η ξηρασία επεκτείνεται

Τα κεντρικά γραφεία της PayPal – η Stripe και η Advent εγκατέλειψαν την προσπάθεια εξαγοράςΔΙΕΘΝΗ

PayPal: Η Stripe και η Advent εγκατέλειψαν την εξαγορά των 53 δισ. – Βουτιά 12% στη μετοχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά