ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

· Κατοχικά Νέα

Σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στ’ ανοικτά της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, χωρίς πάντως να εκτιμάται πως υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι, σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικών μελετών (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:27 (τοπική ώρα· 04:27 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 47 χιλιομέτρων στον Ειρηνικό, ανοικτά της Ισινομάκι, στη νομαρχία Μιγιάγκι, όχι μακριά από τον χώρο όπου είχε εντοπιστεί το επίκεντρο του σεισμού του 2011 που προκάλεσε τεράστιο τσουνάμι. Εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι είχαν σκοτωθεί τότε πάνω από 18.000 άνθρωποι.

Πάντως τόσο το USGS όσο και η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει τσουνάμι ο σημερινός σεισμός, που έγινε πολύ αισθητής κατά μήκος των ανατολικών ακτών της χώρας, και στην πρωτεύουσα, το Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ούτε θύματα μέχρι εδώ, σύμφωνα με το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η Ιαπωνία βρίσκεται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, τόξο όπου καταγράφεται πολύ έντονη σεισμική δραστηριότητα, εκτεινόμενο από τη νοτιοανατολική Ασία ως τη λεκάνη του Ειρηνικού. Στη χώρα εφαρμόζεται αυστηρός πολεοδομικός κανονισμός για να εξασφαλίζεται πως τα κτίρια μπορούν να αντέξουν εξαιρετικά ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Γυναίκα σε στούντιο podcast - συμβολική εικόναΔΙΕΘΝΗ

Jennifer Eckhart: Νεκρή στα 36 η πρώην παραγωγός του Fox News – Οι αρχές χαρακτήρισαν τον θάνατο αυτοκτονία

Πρατήριο καυσίμων στην Τσεχία - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Τσεχία: Επιστρέφουν τα πλαφόν στα καύσιμα – Μείωση φόρου στο diesel και 50% windfall tax στα διυλιστήρια

Στρατιωτικές επικοινωνίες - συμβολική εικόνα πολιτικής ανθεκτικότηταςΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Το νέο σχέδιο ανθεκτικότητας για αμάχους, τρόφιμα, νερό, μεταφορές και επικοινωνίες σε κρίση ή πόλεμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *