18:50 - 17/02/2017

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ! Βελγική εταιρεία μετατρέπει τους εργαζομένους σε… σάιμποργκ!

Μια μικρή επιχείρηση τεχνολογίας και μάρκετινγκ η NewFusion στο Βέλγιο αλλάζει τα δεδομένα. Ένας υπάλληλός της στέκεται μπροστά στην πόρτα, κουνάει το χέρι του σε έναν σαρωτή και η πόρτα ανοίγει.

Αυτό ίσως είναι το μέλλον. 8 από τους 12 εργαζόμενους δέχτηκαν να βάλουν στους καρπούς τους το τσιπ ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων. Η εμφύτευση αφορά ένα μικρό γυάλινο σωλήνα, που έχει το μέγεθος της μύτης ενός μολυβιού.

«Το εγκαθιστούμε μόνοι μας. Το ελέγχουμε μόνοι μας. Αλλά αν μια κυβέρνηση το ρίξει στην αγορά, ή βάλει το λαό της να το φοράει, θα υπάρχουν και μειονεκτήματα. Πρέπει λοιπόν να το σκεφτούμε, πώς θα διαχειριστούμε την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια, ποια δεδομένα θα έχεις σ’ αυτό το τσιπ» εξηγεί ο Βενσάν Νις, διευθύνων σύμβουλος της NewFusion.

Ο Ντράις Βαν Κράεν, σχεδίασε το λογισμικό για την New Fusion. Μελετά τι άλλο μπορεί να προσθέσει στο τσιπ στο μέλλον:

«Μπορείτε να σκανάρετε το τσιπ και να πάρετε τα προσωπικά σας δεδομένα, να προσθέσετε το αγαπημένο σας κομμάτι στο Spotify στη λίστα κομματιών του γραφείου. Η μουσική σας συνδυάζεται με των υπολοίπων, άρα όλοι έχουν τις επιλογές τους. Σας δείχνει επίσης όλη τη λίστα εργασιών σας, σαν έναν προσωπικό πίνακα. Αυτή είναι μία από τις εφαρμογές. Ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε μέσα σε λίγες ώρες. Σκεφτείτε λοιπόν αν έχουμε λίγους μήνες ή λίγα χρόνια, τι μπορούμε να φτιάξουμε με αυτό το προσωπικό τσιπ ταυτοποίησης».

Η τεχνολογία είναι ακριβώς η ίδια με τις μαγνητικές κάρτες που έχουμε για να ανοίγουμε πόρτες ή τις πιστωτικές κάρτες που έχουν τσιπ.

Η κάθε δραστηριότητα που κάνουμε σήμερα, έχει τη δική της ξεχωριστή κάρτα:

«Για παράδειγμα αν χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτά έχουν τη δική τους κάρτα. Αν πάρετε ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη υπάρχει μια άλλη κάρτα. Από κάθε μαγαζί μπορείτε να έχετε μια ξεχωριστή κάρτα. Όσον αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές σας, έχετε 3-4 κάρτες Visa και Mastercard. Υπάρχουν τόσες πολλές κάρτες. Αν όμως το αναστρέψουμε όλο αυτό και αποδεχτούμε ότι αυτό συνιστά την ταυτότητα του καθενός, ότι αυτές οι κάρτες συνδέονται με εσάς προσωπικά και όχι με τους χώρους που τις χρησιμοποιείτε, τότε θα έχουμε έναν ιδανικό κόσμο» τονίζει ο Βενσάν Νις.

Δεν είναι όλοι πεπεισμένοι για τη χρήση του τσιπ. Η Βελγική Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε τη συγκεκριμένη πειραματική εφαρμογή του ως αληθινό κίνδυνο και ως έναν τρόπο για τον απόλυτο έλεγχο των εργατών στα γραφεία.

Αλλά και οι ειδικοί έχουν τους προβληματισμούς τους. Ο Πίτερ Μπέντλεϊ, είναι επιστήμονας σε θέματα υπολογιστών στο University College του Λονδίνου:

«Η τεχνολογία προχωρά γρήγορα. Είναι ο ίδιος λόγος που όταν φτιάχνετε το σπίτι σας, δεν είναι έξυπνο να τοποθετείτε τις τελευταίες τεχνολογικές εφαρμογές στους τοίχους ή στο πάτωμα, γιατί μέσα σε τρία χρόνια, όλα θα είναι ξεπερασμένα. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτά που μπορείτε να βάλετε στο σώμα σας. Σε τρία χρόνια θα έχουν ξεπεραστεί. Ναι υπάρχουν πολλά τρωτά σημεία όσον αφορά την ασφάλεια. Θέλετε όμως να ξεκινήσετε να τα βγάζετε από το σώμα σας κάθε τρία χρόνια και να εμφυτεύετε καινούργια; Γιατί σ’ αυτό το σημείο βρισκόμαστε. Η τεχνολογία θα

αλλάζει διαρκώς».

Κάθε τσιπ κοστίζει 100 ευρώ. Το 2015 μια σουηδική εταιρία είχε εμφυτεύσει παρόμοια τσιπ στους υπαλλήλους της για να μπορούν να κάνουν όλες τις δουλειές στο γραφείο, ενώ και στην Ισπανία δοκιμάστηκε το 2013 σε ένα μπαρ, όπου οι πελάτες μπορούσαν να πληρώσουν με τσιπ τα ποτά τους.

Πηγή: euronews.com

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 4
  5
  Ποια τσιπ και μ@λακιες , είναι τόσο ξεπερασμένα για 3 λόγους. Χακαρονται, κλωνοποιούνται και αντικαθίστανται στο σπίτι! Η τσιποφοβία μάλλον εξυπηρετεί άλλους σκοπους .Σημερα υπάρχουν τόσοι νέοι τρόποι που τα τσιπ είναι αρχαιολογία. Αρα τσιπ ….last year..
  • 2
   5
   Ακριβώς έτσι είναι. Τα RFID υπήρχαν τέλη δεκαετίας του 80! Τώρα είναι απαρχαιωμένα πλέον.Στην Ελλάδα Υπάρχουν δώδεκα εκατομυρια κομάτια.(ΛΑΡΙΣΑ) Θα τα εφαρμόσουνε για κάτι αλλο.
  • ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. 18 Φεβρουαρίου 2017 @ 01:42
   3
   0
   ΑΔΕΛΦΕ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΠ; H ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ TA ΤΣΙΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ; ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΤΣΙΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ OΛA ΤΑ ΤΣΙΠ ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ; ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΣΙΠ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΥΛΙΚΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΩΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ; Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ; ΑΥΤΑ ΑΔΕΛΦΕ ΙΟΡΔΑΝΕ.
  • 0
   1
   ναι ειναι αρχαια τεχνολογια τα τσιπακια,τα σμαρτφον,τα παντα ηλεκτρονικης φυσης που χρησιμοποιουν δισεκατομμυρια ανθρωποι καθε μερα,δουλευουν με καρβουνο.Τα τατουαζ με ηλεκτρονικα κυκλωματα-τσιπ ανηκουν στο μακρινο μακρινο παρελθον.Η αυριανη τεχνολογια Θα ειναι να μας χαραξουν με καυτα πεταλα οπως τα αλογα και χωρις το σημαδι δεν θα μπορουμε να κανουμε αγοραπωλησιες,ειδικα μεσω ιντερνετ…και μετα λεμε οτι φταιει το ψεκασμα για τετοιες αρλουμπες…
 2. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. 18 Φεβρουαρίου 2017 @ 01:18
  4
  1
  ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΚΛΕΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ Η ΛΥΣΗ Σ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ Η ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΣΑ ΜΕ ΠΛΩΤΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΔΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ, ΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΟΜΩΣ; ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΤΣΙΠΑΚΙ AΠO AYTOYΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΜΦΡΑΓΜΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ, ΚΑΡΚΙΝΟ, Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ; Η ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ; Η ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ; ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ. ΗΔΗ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί