ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ιράν: Εκτελέστηκε δημόσια άνδρας που κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός κοριτσιού

· Κατοχικά Νέα

Η ιρανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως απαγχόνισε σήμερα έναν άνδρα, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για το βιασμό και το φόνο ενός μικρού κοριτσιού στο βορειοδυτικό Ιράν.

Όπως δήλωσε ο Νασέρ Αταμπατί, εισαγγελέας της επαρχίας του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, που συνορεύει με την Τουρκία, η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα και δημόσια «έπειτα από αίτημα της οικογένειας και πολιτών, λόγω του συναισθηματικού αντίκτυπου που είχε η υπόθεση στην κοινωνία».

Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει γνωστή καμιά λεπτομέρεια για την ηλικία του κοριτσιού και για το προφίλ του δράστη ούτε για το πότε διαπράχθηκε το έγκλημα.

Η δικαστική διαδικασία είχε αρχίσει τον Ιανουάριο και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε θάνατο το Μάρτιο. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν επιβεβαίωσε την απόφαση, η οποία είχε εκδοθεί έπειτα από έφεση, διευκρινίστηκε από τη δικαστική εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Ιράν, τη δεύτερη χώρα στον κόσμο που πραγματοποιεί τις περισσότερες εκτελέσεις μετά την Κίνα, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, οι φόνοι και οι βιασμοί τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου. Οι δημόσιες εκτελέσεις γίνονται εν γένει δι’ απαγχονισμού.

naftemporiki.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κένυα: Τέλος στην απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια μετά τη συμφωνία με την κυβέρνησηΔΙΕΘΝΗ

Κένυα: Τέλος στην απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια μετά τη συμφωνία με την κυβέρνηση

Το Λονδίνο διπλασιάζει τα πρόστιμα για παραβίαση κυρώσεων και στοχοποιεί το ρωσικό δίκτυο A7ΔΙΕΘΝΗ

Το Λονδίνο διπλασιάζει τα πρόστιμα για παραβίαση κυρώσεων και στοχοποιεί το ρωσικό δίκτυο A7

Ο Σι Τζινπίνγκ ζητά «καθολική ασφάλεια» από τον Οργανισμό Συνεργασίας της ΣανγκάηςΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ ζητά «καθολική ασφάλεια» από τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά