ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ιράν: 12χρονη αυτοκτόνησε επειδή ο πατέρας της ήθελε να τη παντρέψει

· Κατοχικά Νέα

Μια σπαρακτική τραγωδία αποκάλυψε η οργάνωση NCRI, καταγγέλλοντας τη μάστιγα του εξαναγκαστικού γάμου στο Ιράν.

Θύμα αυτή τη φορά ήταν ένα 12χρονο κορίτσι, από το Harsin – πόλη της επαρχίας Kermanshah, το οποίο αυτοκτόνησε, επειδή ο πατέρας της ήθελε να τη παντρέψει εξαναγκαστικά.

Ο πατέρας της 12χρονης Φατιμά Σολεϊμανί την πίεζε να παντρευτεί συγγενή της, και όταν εκείνη αντιστάθηκε, απάντησε με άγριους ξυλοδαρμούς και ταπείνωση, αναφέρει η οργάνωση NCRI (Εθνικό Συμβούλιο για την Αντίσταση στο Ιράν).

Η μικρή Φατίμα παρακάλεσε την οικογένειά της να σταματήσει να τη βασανίζει, προειδοποιώντας ότι θα αυτοκτονήσει αν συνεχιζόταν η πίεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παγκόσμιο ΣΟΚ! Το Ιράκ ψήφισε νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τους γάμους για κορίτσια από 9 ετών

Οι εκκλήσεις της αγνοήθηκαν και το κορίτσι κρεμάστηκε δίνοντας τέλος στη ζωή του. Τελικά, η Φατίμα έγινε ένα ακόμη από τα αμέτρητα θύματα καταναγκαστικού γάμου και ενδοοικογενειακής βίας.

Οι γάμοι παιδιών συνεχίζονται παρά τις διεθνείς αντιδράσεις υπό το καταπιεστικό καθεστώς του Ιράν.

Αυτή η πρακτική δεν αποτελεί μόνο κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά προκαλεί επίσης μη αναστρέψιμη σωματική και ψυχολογική βλάβη στα θύματά της επισημαίνει η οργάνωση NCRI.

Οι πρόωρες εγκυμοσύνες, η θνησιμότητα μεταξύ ανήλικων μητέρων, η κατάθλιψη, η αυτοκτονία, η εγκατάλειψη του σχολείου και το διαζύγιο είναι μερικές μόνο από τις καταστροφικές συνέπειες του γάμου παιδιών.

Εν τω μεταξύ, το νομικό σύστημα του ιρανικού καθεστώτος όχι μόνο αποτυγχάνει να αποτρέψει αυτές τις αδικίες, αλλά τις νομιμοποιεί ενεργά μέσω μισογυνιστικών και μεροληπτικών νόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μόντι προς Πούτιν: «Από τον ατελείωτο πόλεμο στο τέλος του» – Το μήνυμα της Ινδίας για την ΟυκρανίαΔΙΕΘΝΗ

Νέος γεωπολιτικός άξονας στη Μεσόγειο; Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Ινδία απέναντι στην προσέγγιση Τουρκίας–Πακιστάν

Πλοίο στο Αιγαίο - φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο στην Κερύνεια: Τουρκικό πολεμικό με βαθυσκάφος-drone ψάχνει το Filo Jet – 20 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

Κώδικας και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σε οθόνη - φωτογραφία αρχείουTech

Η ΕΕ ξεκινά ελέγχους σε πάνω από 30 εταιρείες AI – Στο μικροσκόπιο ασφάλεια, copyright και διαφάνεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά