ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ινδία-Συναγερμός από τον ιό Nipah – Νεκρός 14χρονος

· Κατοχικά Νέα

Οι υγειονομικές αρχές στην πολιτεία Κεράλα της Ινδίας εξέδωσαν προειδοποίηση μετά τον θάνατο ενός 14χρονου αγοριού από τον ιό Nipah.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της πολιτείας, επιπλέον 60 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ότι ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου να έχουν τη νόσο, μεταδίδει το BBC.

Η υπουργός Υγείας της Κεράλα Veena George είπε ότι το αγόρι ήταν από την πόλη Pandikkad και ότι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του έχουν απομονωθεί και υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ζητήθηκε από τους ανθρώπους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις, όπως να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους και να μην επισκέπτονται άτομα στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μόλυνση από τον ιό Nipah είναι μια «ζωονοσογόνος νόσος» που μεταδίδεται από ζώα όπως οι χοίροι και οι νυχτερίδες φρούτων στον άνθρωπο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω μολυσμένων τροφίμων και μέσω επαφής με μολυσμένο άτομο.

bankingnews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νυχτερινό Κίεβο σε blackoutFEATURED

ΕΚΤΑΚΤΟ – Κίεβο υπό νέα βαλλιστική επίθεση: Ένας νεκρός, τραυματίες διασώστες και ζημιές σε κατοικίες

Τερματικό StarlinkFEATURED

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ · Πολωνία: Χτύπημα σε σταθμό Starlink που εξυπηρετεί και την Ουκρανία – Η Βαρσοβία μιλά για «υβριδικό πόλεμο»

Κτίρια στην Τουρκία μετά από σεισμική καταστροφήFEATURED

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ισχυρός σεισμός 5,4 στη Σανλιούρφα της Τουρκίας – Αισθητός σε Συρία και Ιράκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *