ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ινδία: Πέντε νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο – Ξέσπασε στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με κορονοϊό

· Κατοχικά Νέα

Τουλάχιστον πέντε ασθενείς με τη νόσο COVID-19 έχασαν τη ζωή τους νωρίς σήμερα το πρωί όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομείο στο ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ της Ινδίας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο Shivanand, στην Ρατζκότ, περίπου 237 χιλιόμετρα δυτικά της Γκαντιναγκάρ, της πρωτεύουσας του Γκουτζάρατ. «Νωρίς σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά σε ΜΕΘ νοσοκομείου αναφοράς για την COVID-19 εδώ, πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε αξιωματούχος σε ινδικά ΜΜΕ. «Έξι ασθενείς διασώθηκαν, ο ένας εξ αυτών ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», κατά τον αξιωματούχο.

Ακόμη 22 ασθενείς διακομίστηκαν σε άλλο νοσοκομείο.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται, η φωτιά ξέσπασε στη ΜΕΘ από άγνωστη αιτία. Ωστόσο, οι αρχές υποπτεύονται πως οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή δεν ήταν η πρώτη πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό. Τον Αύγουστο, οκτώ ασθενείς είχαν χάσει τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά υπό παρόμοιες συνθήκες στην Αχμενταμπάντ, την πρώην πρωτεύουσα του Γκουτζάρατ.

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Βιτζάι Ρουπάνι εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν και υποσχέθηκε ότι θα προσφερθεί χρηματική βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.

Πηγή: Times of India, ΑΠΕ

enikos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *