ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ιαπωνία: Έκλεισε αλυσίδα ταχυφαγείων αφού βρέθηκαν αρουραίος και έντομο σε φαγητά της

· Κατοχικά Νέα

Η ιαπωνική αλυσίδα ταχυφαγείων Sukiya θα κλείσει προσωρινά σχεδόν όλα τα 2.000 καταστήματα που διαθέτει, αφού ένας αρουραίος βρέθηκε σε μια σούπα μίσο και ένα έντομο σε ένα άλλο πιάτο, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η Sukiya, που φημίζεται για το γκιουντόν της (πιάτο με βοδινό κρέας) ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της, αναφέροντας ότι βρέθηκε ένα έντομο σε ένα από τα εστιατόριά της στο Τόκιο. Είχε προηγηθεί, δύο μήνες νωρίτερα, το επεισόδιο με τον αρουραίο σε άλλο εστιατόριο.

«Η Sukiya αποφάσισε να κλείσει προσωρινά όλα τα εστιατόριά της, εκτός από ορισμένα που στεγάζονται σε εμπορικά κέντρα, από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου, ώστε να λάβει μέτρα για τα τρωκτικά και τα έντομα», τόνισε.

Η οικονομική εφημερίδα Nikkei ανέφερα ότι και τα υπόλοιπα εστιατόρια της αλυσίδας θα κλείσουν «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλυσίδα διαθέτει 1970 εστιατόρια σε όλη την Ιαπωνία.

Οι ανακλήσεις τροφίμων είναι κάτι σπάνιο στην Ιαπωνία, μια χώρα που φημίζεται για το υψηλό επίπεδο υγιεινής που τηρούν οι επιχειρήσεις. Οι σπάνιες περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης και ανακλήσεις προϊόντων αποτελούν μεγάλη είδηση για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2024 περισσότερα από 100.000 πακέτα κομμένου ψωμιού ανακλήθηκαν όταν σε δύο από αυτά βρέθηκε ένας τεμαχισμένος αρουραίος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία ιδιωτικού αεροσκάφους, όχι του Learjet N722BD και όχι από το δυστύχημαΔΙΕΘΝΗ

ΗΤΑΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ LEARJET ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Γήπεδο ποδοσφαίρου, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από τον αγώνα Τενερίφη ΑνδόραΔΙΕΘΝΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 30 ΤΟΥ Ο ΧΕΣΟΥΣ ΝΤΕ ΜΙΓΚΕΛ: Η μοιραία σύγκρουση στο γήπεδο, η ανακοπή και το πένθος σε όλο το ποδόσφαιρο

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενδεικτική φωτογραφίαΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ: Οι κάλπες ανοίγουν για το Κογκρέσο, 57 εκατομμύρια ψήφισαν ήδη και ο πόλεμος στο Ιράν βαραίνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *