Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
11:01 - 17/08/2018

Η USGS προειδοποιεί για εκπομπές δηλητηριωδών αερίων στο Εθνικό Πάρκο: Τα τοξικά αέρια του Yellowstone μπορούν να σκοτώσουν τα ζώα … Toυς άνθρωπους;

Το ηφαίστειο YELLOWSTONE είναι το θέμα της μεγάλης συζήτησης για το αν θα υπάρξει σημαντική έκρηξη στο μέλλον – αλλά τώρα οι αρχές του Εθνικού Πάρκου έχουν ένα πιό πιεστικό ζήτημα για να ανησυχούν, καθώς οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι τα τοξικά αέρια εξαερίζονται από το Υπερηφαίστειο.

Ο Εθνικός Δρυμός του Yellowstone φιλοξενεί χιλιάδες θερμές πηγές και ζεστούρες που εκπέμπουν σύννεφα από τα πιο ακίνδυνα, σάπια αέρια. Αλλά στα βαθύτερα μέρη στην έρημο του Yellowstone, οι τοξικοί καπνοί του θανατηφόρου αερίου είναι αρκετά ισχυροί για να σκοτώσουν.

Οι επιστήμονες USGS που μελετούν το ηφαίστειο του Yellowstone έχουν προειδοποιήσει για τον συνεχώς παρόντα κίνδυνο στο τελευταίο τεύχος των εβδομαδιαίων https://volcanoes.usgs.gov/volcanoes/yellowstone/article_home.html
Δεκάδες ζώα του Yellowstone έχουν πέσει νεκρά τελευταία σαν αποτέλεσμα της εισπνοής τοξικών αναθυμιάσεων. Οι δύο δολοφόνοι είναι τα δηλητηριώδη επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και υδρόθειου (H2S), τα οποία συγκεντρώνονται γύρω από τα επίπεδα του εδάφους.

Τα περισσότερα από τα αέρια που εκπέμπονται από το δίκτυο υδροθερμικών σωλήνων του Yellowstone είναι αβλαβή αέρια υδρατμών. Αλλά η απόκρυψη αυτών των εκπομπών μπορεί να είναι συγκεντρώσεις τοξικών αερίων, τα οποία έχουν αποδειχθεί θανάσιμα για τα ζώα.

Το CO2 είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο επειδή είναι άοσμο και άχρωμο αέριο. Το H2S από την άλλη πλευρά είναι ευκολότερο να εντοπιστεί χάρη στη χαρακτηριστική μυρωδιά των σαπωνιών, αλλά το αέριο είναι επίσης άχρωμο και εύφλεκτο. Και τα δύο αέρια τυπικά συγκεντρώνονται γύρω από τα επίπεδα του εδάφους επειδή είναι βαρύτερα από τον αέρα. Αυτό μπορεί να είναι απολύτως θανατηφόρο για τη βοσκή των ζώων στα χωράφια των πάρκων με τις μύτες τους κοντά στο έδαφος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο αέρας θα αραιώσει το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρόθειο σε χαμηλές συγκεντρώσεις που δεν απειλούν την υγεία ανθρώπων και ζώων. Ωστόσο, σε ορισμένες πολύ σταθερές ατμοσφαιρικές συνθήκες, αυτά τα σχετικά βαριά αέρια μπορούν να συσσωρευτούν σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου και να δημιουργήσουν σοβαρό κίνδυνο.

Κάτω από τις περισσότερες καιρικές συνθήκες, οι επισκέπτες δεν θα ενοχλούνται από τις εκπομπές αερίων που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των μαγευτικών υδροθερμικών περιοχών του Yellowstone. Ωστόσο, όπως συνιστάται από την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, οι άνθρωποι θα πρέπει να παραμείνουν ενήμεροι για τους πιθανούς κινδύνους αερίων κατά την εξερεύνηση αυτών των περιοχών και να φύγουν αμέσως εάν αισθανθούν άρρωστοι. Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία ανθρώπινων θανάτων λόγω έκθεσης σε αέρια στο Yellowstone , τα μαθήματα του Death Gulch και του Norris bison παρέχουν προειδοποιήσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*