10:44 - 15/07/2022

Η Θερμοκρασία Της Γης Σημείωσε Απότομη Πτώση Τον Ιούνιο, Όπως Και Η Ηλιακή Δραστηριότητα

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Παρά τις ολοένα και πιο ηχηρές κραυγές του κατεστημένου για “τρομακτικό ζέσταμα της Γης” και τις απογοητευτικές και αδιάκοπες συσκοτίσεις τους και το μάζεμα κερασιών, ο πλανήτης Γη στην πραγματικότητα ΠΑΓΩΣΕ τον περασμένο μήνα, συνεχίζοντας την τάση που ξεκίνησε το 2016.

Σύμφωνα με τους 15x δορυφόρους AMSU της NASA/NOAA που μετρούν κάθε τετραγωνική ίντσα της κατώτερης τροπόσφαιρας (όπου διαμένουμε εμείς οι άνθρωποι), ο πλανήτης Γη ήταν στην πραγματικότητα θερμότερος στα τέλη της δεκαετίας του 1980 (κατά τη διάρκεια της πολιτικής υιοθέτησης της θεωρίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη).

DR ROY SPENCER

Εμβαθύνοντας λίγο στα δεδομένα, τα οποία προέρχονται από τον Dr. Roy Spencer και τον Dr. John Christy του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Huntsville, η έκδοση 6.0 της παγκόσμιας μέσης ανωμαλίας της κατώτερης θερμοκρασίας της τροπόσφαιρας για τον Ιούνιο του 2022 δείχνει μόλις 0,06 βαθμούς. C.

Αυτό συνεχίζει τη συνολική πτωτική τάση που παρατηρείται από τις αρχές του 2016 – τώρα περίπου 0,65 C deg. C από τότε.

Η γραμμική τάση θέρμανσης από τον Ιανουάριο του 1979 ανέρχεται σε +0,13 C/δεκαετία (πρόσφατα μειώθηκε από +0,14 C/δεκαετία). Αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας, αντί να συνδέεται με την αύξηση των επιπέδων του CO2 στην ατμόσφαιρα, συσχετίζεται απόλυτα με το “Σύγχρονο Ηλιακό Μέγιστο” (1914 – 2000) – μια περίοδο πολύ υψηλής ηλιακής δραστηριότητας, της υψηλότερης δραστηριότητας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Αντίθετα, η περίοδος χαμηλής ηλιακής παραγωγής στην οποία βρισκόμαστε τώρα (η οποία ξεκίνησε το 2008) αποδεικνύεται πραγματικά ιστορική – η πιο αδύναμη δραστηριότητα των τελευταίων δύο αιώνων, στην πραγματικότητα- και ο αντίκτυπός της στη θερμοκρασία της Γης αρχίζει να παίρνει διαστάσεις “χιονοστιβάδας”.

Υπάρχει η θεωρία ότι κατά τη διάρκεια του επόμενου ηλιακού κύκλου (26) -δηλαδή στις αρχές του 2030- η δραστηριότητα θα μπορούσε να πέσει σε έναν γκρεμό, με αποτέλεσμα ο Ήλιος να παραμείνει “άδειος” -χωρίς ηλιακές κηλίδες- ακόμη και κατά τη διάρκεια της ανόδου προς το μέγιστο.

Μια τέτοια παρατεταμένη περίοδος χαμηλής ηλιακής παραγωγής θα εγκαινίαζε, όπως έχει συμβεί σε κάθε προηγούμενη περίπτωση, το επόμενο Μεγάλο Ηλιακό Ελάχιστο (ή αλλιώς Μικρή Εποχή των Παγετώνων) – μια πτώση “μόλις” 2C κάτω από τον πολυετή κανόνα θα ήταν υπεραρκετή για να προκαλέσει κάτι τέτοιο.

Επιστρέφοντας στα δεδομένα UAH του Ιουνίου, οι διάφορες περιφερειακές αποκλίσεις του LT από τον μέσο όρο των 30 ετών επισημαίνονται παρακάτω:

Σημειώστε, όλες οι περιοχές -εκτός από την Αρκτική (βλ. σύνδεσμο παρακάτω)- ψύχθηκαν τον περασμένο μήνα- ωστόσο, ξεχώρισε η τροπική ανωμαλία (20N-20S) – με -0,36 βαθμούς. C, ήταν ο ψυχρότερος Ιούνιος του Τροπικού εδώ και 22 χρόνια.

Η Γη ΨΥΧΕΤΑΙ – μια πραγματικότητα που πρέπει να ανησυχεί τουλάχιστον τους υποστηρικτές του κόμματος AGW: με κάθε 0,1 C που ψύχεται ο πλανήτης μας, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρηθεί η πολιτικοποιημένη αφήγησή τους περί “καταστροφικής ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη”.

Ωστόσο, η προπαγάνδα εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο.

Και ακόμη και καθώς ο πλανήτης ΨΥΧΕΤΑΙ μπροστά στα μάτια μας, οι πιστώσεις/φόροι για τον άνθρακα κερδίζουν συνεχώς έδαφος, όπως και η εξάπλωση των δαπανηρών και αποτυχημένων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε βάρος των προσιτών και αξιόπιστων ορυκτών καυσίμων. Αλλά όπως θρηνεί ο Gustave Le Bon: “Οι μάζες ποτέ δεν διψούσαν για αλήθεια. Απομακρύνονται από τις αποδείξεις που δεν είναι του γούστου τους, προτιμώντας να θεοποιούν το λάθος, αν το λάθος τους σαγηνεύει. Όποιος μπορεί να τους εφοδιάσει με ψευδαισθήσεις είναι εύκολα ο αφέντης τους- όποιος επιχειρεί να καταστρέψει τις ψευδαισθήσεις τους είναι πάντα το θύμα τους”.

Η συνέχιση αυτής της τάσης ΨΥΞΗΣ είναι πιθανή κατά τους επόμενους μήνες (με την παραμικρή αναποδιά στην πορεία: το κλίμα είναι κυκλικό, άλλωστε), καθώς η χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα, η La Nina και τα επακόλουθα της τερατώδους έκρηξης της στρατόσφαιρας της Hunga Tonga συνεχίζουν να επηρεάζουν το κλίμα μας.

–> Μείωση της ηλιακής δραστηριότητας
Ο ηλιακός κύκλος 25 εξελίσσεται όπως αναμενόταν. Μετά από μια κάπως φλογερή άνοδο τους τελευταίους μήνες, η δραστηριότητα εξακολουθεί να ακολουθεί τον ιστορικά αδύναμο κύκλο του 24, βοηθούμενη από την απότομη πτώση που παρατηρήθηκε τον περασμένο μήνα.

Οι αριθμοί των ηλιακών κηλίδων, ένα εξαιρετικό βαρόμετρο για την ηλιακή δραστηριότητα, έχουν καταγραφεί για τον Ιούνιο του 2022.

Όπως διατυπώθηκε πρόσφατα, η παραγωγή έχει σημειώσει κάποια πτώση – η οποία απεικονίζεται στο παρακάτω ενημερωμένο διάγραμμα SILSO.

Η “ενεργητική” έναρξη του 25ου ηλιακού κύκλου έβαλε κάποιους στον πειρασμό να υποθέσουν ότι ο κύκλος θα είναι πολύ ισχυρότερος από τον προκάτοχό του, αλλά “όχι τόσο γρήγορα”, προειδοποίησε τον Φεβρουάριο ο Dr Ron Turner, αναλυτής του ερευνητικού ινστιτούτου ANSER στη Βιρτζίνια.

Ο Dr Turner, ο οποίος μελετά τους ηλιακούς κύκλους εδώ και πολλά χρόνια, υπενθύμισε κάτι σχετικό με τον προηγούμενο κύκλο (SC24) – θερμάνθηκε γρήγορα, όπως κάνει τώρα ο ηλιακός κύκλος 25, αλλά στη συνέχεια “κόλλησε” νωρίς για να γίνει ο πιο αδύναμος κύκλος εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

“Πήρα τους αριθμούς των ηλιακών κηλίδων από τα πρώτα χρόνια του SC24 και τους επικάλυψα στον SC25”, εξήγησε ο Turner: “Ταιριάζουν σχεδόν απόλυτα”.

Σημειώστε το παρακάτω γράφημα.

Δείχνει πόσο παρόμοια είναι η πορεία του SC25 (πράσινη γραμμή) με αυτή του SC24 (ροζ γραμμή).

Σημειώστε επίσης πόσο αδύναμος είναι ο SC25 σε σύγκριση με τους άλλους πιο πρόσφατους κύκλους (21, 22 και 23).

[solen.info]

Το επόμενο διάγραμμα συγκρίνει τον SC25 με τους ιστορικά αδύναμους κύκλους 12, 13, 14 και 16 (1878 έως 1933 – το Εκατονταετές Ελάχιστο).

Είναι σαφές ότι ο SC25 είναι ασθενέστερος και από αυτούς (σημειώστε ότι η “βουτιά” του Ιουνίου δεν έχει ακόμη σχεδιαστεί, όπως και στο παραπάνω διάγραμμα).


[solen.info]

Ο ηλιακός κύκλος 25 εξελίσσεται εντός των παραμέτρων του αναμενόμενου – είναι ένας ακόμη ιστορικά αδύναμος κύκλος.

Πάντα υποστήριζα ότι δεν θα είναι μέχρι τον Ηλιακό Κύκλο 26 που θα απειληθούμε με την προοπτική ενός πραγματικού Μεγάλου Ηλιακού Ελαχίστου, καθώς οι σωρευτικές επιπτώσεις των δεκαετιών χαμηλής δραστηριότητας (από το 2008) σε συνδυασμό με την “μη εμφάνιση” που θα είναι ο SC26 θα οδηγήσουν τη Γη στον επόμενο κυκλικό γύρο σοβαρής ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΨΥΞΗΣ.
************

Δικτυογραφία

Earth’s Temperature Saw A Sharp Drop In June, As Did Solar Activity – Electroverse

telegra.ph

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*