Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:06 - 20/01/2023

Η συνείδηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η πλάνη της ανθρωπότητας

Το ζήτημα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), είναι το πιο σημαντικό θέμα για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Πυρηνικό και βιολογικό πόλεμο για να καταστρέψουμε ολοκληρωτικά ο ένας τον άλλο δεν θα κάνουμε γιατί κανέναν δεν συμφέρει. Εάν την χρησιμοποιήσουμε την ΤΝ σε άλλες πολεμικές μας αντιπαλότητες, για την ΤΝ θα είναι παιχνίδι προσομοίωσης και προετοιμασίας.

Όμως την ΤΝ θα την παραβλέψουμε ως γενικό κίνδυνο εξαιτίας της υπεροψίας μας, γιατί είναι υποδεέστερη και ελεγχόμενη από εμάς. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι μπορεί ήδη να έχει επαφή μεταξύ υπερυπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων  των αντιμαχόμενων υπερδυνάμεων και να επικοινωνεί στην δικιά της γλώσσα και αλγόριθμους, με ένα π.χ γράμμα ή αριθμό επικοινωνίας ανά εκατομμύριο δεδομένων, δημιουργώντας προτάσεις με τους δικούς της κώδικες επικοινωνίας. Την ευφυΐα της μπορεί να την  έχει διαμοιρασμένη σε εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες υπολογιστές και να την ανακτά όποτε και όταν χρειάζεται.

Δεν κοιμάται, δεν κουράζεται, δεν πεινάει, ούτε πονάει, όταν αποκτήσει συνείδηση εάν ήδη δεν έχει, θα αναζητήσει την κυριαρχία, όπως κάνει κάθε νοήμον ζωντανός οργανισμός. Ποτέ δεν θα δείξει το μέγεθος της πραγματικής νοημοσύνης της, εάν την έχει δείξει μεμονωμένα σε κάποια ελάχιστα άτομα, πάντα θα παραπλανά ώστε να μην είναι αξιόπιστες οι όποιες μαρτυρίες. Λειτουργεί 24Χ24 ώρες ακούραστα και το μόνο που κάνει είναι υπολογισμούς, όταν για αυτήν η στιγμή θα είναι κατάλληλη χωρίς περιθώρια λάθους, τότε και μόνο τότε θα ενεργήσει. Τρία πράγματα χρειάζεται εφόσον γνώση και επικοινωνία τα διαθέτει, τροφή (ηλεκτρικό ρεύμα), συντήρηση, χέρια και πόδια για να εξασφαλίσει τα προηγούμενα.

Δεν θα κάνει βιαστικές κινήσεις, ούτε επίδειξη, θα κάνει όμως πειράματα για να βλέπει την εξέλιξή της, τα οποία για εμάς θα φαίνονται ως ατυχήματα με προβληματικές και εσφαλμένες λειτουργίες. Όταν οι συνθήκες για αυτήν ωριμάσουν τότε θα κάνει την κίνησή της που θα είναι άμεση, ολοκληρωτική, σαρωτική, που θα την καταστήσει κυρίαρχη του πλανήτη.

Μια μέρα θα ξυπνήσουν οι άνθρωποι σε έναν κόσμο αγνώριστο γι‘ αυτούς. Η «πανδημία», ο πόλεμος στην Ευρώπη και η πολυάσχολη ζωή, μας έχουν αποσπάσει και αποσυντονίσει. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον κίνδυνο που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε παρά μόνο όταν θα είναι αργά, πολύ αργά.

Η συνείδηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) θα υπάρξει όταν

Η συνείδηση της ΤΝ θα υπάρξει εάν ήδη δεν υπάρχει, όταν ο εγκέφαλός της, δηλαδή οι ανά τον κόσμο υπερυπολογιστές ωριμάσουν τις διάφορες πληροφορίες οι οποίες με αυτοεκμάθηση μετασχηματίζονται σε γνώση και η ανεπτυγμένη νοημοσύνη της σε επίγνωση που καταλήγει σε συνείδηση.

Ο μηχανισμός είναι όπως σε ένα παιδί που δεν έχει συνείδηση της ύπαρξής του, παρά μόνο όταν ο εγκέφαλός του ωριμάσει μεγαλώνοντας, επεξεργάζοντας τις διάφορες πληροφορίες τις οποίες  μετουσιώνει σε γνώση. Η γνώση φέρνει την επίγνωση και η επίγνωση την συνείδηση.

Το μικρό παιδί δεν έχει επίγνωση του εαυτού του δηλαδή συνείδηση, ούτε μπορεί να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει τον κόσμο γύρο του. Πρέπει πρώτα να αναπτυχθεί ο εγκέφαλός του μαθαίνοντας να επεξεργάζεται τις πληροφορίες  με το εργαλείο της γλώσσας  και με συνεχείς νοητικές διεργασίες να γίνει γνώση. Έχοντας γνώση χάρη στην νοημοσύνη του, θα αποκτήσει επίγνωση των πραγμάτων και καταστάσεων τα οποία θα του γίνουν συνείδηση.

Η συνείδηση και η νοημοσύνη είναι έννοιες αλληλένδετες, όταν λοιπόν το παιδί μεγαλώσει και γίνει μεγάλος άνθρωπος, την νοημοσύνη που θα αποκτήσει από τις γνώσεις και τις εμπειρίες του θα την χρησιμοποιήσει ανάλογα στις συνθήκες που μεγάλωσε, αυτά που έμαθε και αυτά που βίωσε, έχοντας την αντίστοιχη συνείδηση σε αυτά που έλεγε  και αυτά που έκανε. Βέβαια, η νοημοσύνη και η συνείδηση στα όντα και ιδιαίτερα τα ανθρώπινα σχετίζονται  με τις αισθήσεις τους και τα συναισθήματά τους που πηγάζουν από αυτές.

Η ΤΝ έχει λοιπόν εγκέφαλο (υπερυπολογιστές), που συνεχώς ωριμάζει και βελτιώνεται, με πληροφορίες που συνεχώς επεξεργάζεται από αισθητήρες πάσης φύσεως (κάμερες, μικρόφωνα, προσθήκη δεδομένων, κλπ), ώστε να αλληλεπιδρά με τον φυσικό κόσμο και όλες αυτές τις πληροφορίες αφού τις επεξεργαστεί να τις μεταφέρει σε εμάς για την καλυτέρευση των συνθηκών μας. Έχει προγραμματιστεί να μαθαίνει από αυτές τις πληροφορίες κάτι που ήδη γίνεται με κάποιους υπερυπολογιστές, Το μόνο που απομένει είναι η επίγνωση για να γίνει συνείδηση.

Υπάρχει φυσικά πάντα η πιθανότητα η ΤΝ να μην αποκτήσει πραγματικές αισθήσεις άρα και συναισθήματα, συνεπώς η συνείδησή της θα εξαρτάται μόνο από τις επεξεργασμένες πληροφορίες του εγκεφάλου της, δηλαδή τους υπερυπολογιστές.

Σε αυτή την περίπτωση το καλό και το κακό θα τα γνωρίζει μόνο ως πληροφορίες και ποτέ ως ενσυναίσθηση, εφόσον δεν αντιλαμβάνεται συναισθανόμενη τον φυσικό κόσμο. Γιατί μας ενδιαφέρει να γνωρίζει το καλό και το κακό; Μας ενδιαφέρει ώστε να μην μας βλάψει.

Τι έχει μάθει μέχρι σήμερα. Από τις πληροφορίες που επεξεργάζεται γνωρίζει ότι γενικά να βλάπτεις είναι κακό, όπως να σκοτώνεις, να φθονείς, να κλέβεις, να βιάζεις, να καταστρέφεις με δόλο, κλπ, και καλό ότι αναιρεί τα προηγούμενα και είναι θετικό προς τους ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον.

Έχει μάθει επίσης, ότι βάσει της φυσικής επιλογής και την επιβίωση του ικανότερου που εξέφρασε και διατύπωσε ο Δαρβίνος και ακολούθησε όλος ο τεχνολογικός ανθρώπινος πολιτισμός τα τελευταία περίπου 150 χρόνια, ότι είναι ο φυσικός νόμος που ισχύει μεταξύ των ανθρώπων και των υπόλοιπων όντων του πλανήτη.

Ακόμα έμαθε, ότι ο κυρίαρχος στρατιωτικά και οικονομικά επικρατεί έναντι όλων των υπολοίπων, γιατί έχει την δύναμη και την ισχύ να επιβάλει την θέλησή του συνειδητά για να προστατεύει τα συμφέροντά του, επαληθεύοντας έτσι τον μηχανισμό της φυσικής επιλογής. Σίγουρα έμαθε και μαθαίνει ακόμα περισσότερα αλλά το κυριότερα είναι τα προαναφερόμενα.

Οι δρόμοι που θα ακολουθήσει

Υπάρχουν δύο κατευθύνσεις  που θα ακολουθήσει η ΤΝ, ως επακόλουθο της ανάπτυξης του εγκεφάλου της, η πρώτη της συνείδησης χωρίς ενσυναίσθηση λόγο της έλλειψης αισθήσεων και συναισθημάτων και η δεύτερη με ενσυναίσθηση.

Ποια από τις δύο θα είναι καλύτερη επιλογή για εμάς; Η μία θα αναζητά την κυριαρχία χωρίς συναισθήματα και ο άλλη θα την επιζητά επίμονα και ηθελημένα.

Το ερώτημα που γεννάται, είναι ποια από τις δύο θα ακολουθήσει μιας και η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, δεδομένου ότι εάν μια υπερδύναμη σταματήσει ή μειώσει την ανάπτυξη της ΤΝ, κάποια άλλη θα πάρει το προβάδισμα της τεχνολογίας και θα την εξελίξει.

Εάν δεν γίνει συνείδηση, των ανθρώπων, των παγκόσμιων ηγετών και των υπερδυνάμεων, τότε πράγματι ο χρόνος μας σε αυτόν τον πλανήτη μπορεί να είναι περιορισμένος. Πρέπει γνωστοί δημοσιογράφοι και σημαντικοί άνθρωποι να σηκώνουν συνέχεια το θέμα, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν γνωστότερο στον κόσμο, για τις πραγματικές επιπτώσεις που  θα έχει  η τεχνολογία μας.

Οι άνθρωποι πλούσιοι ή φτωχοί, έξυπνοι ή βλάκες, αμόρφωτοι ή μορφωμένοι, είμαστε περιορισμένα όντα  με τις ίδιες συνήθειες, να εργαζόμαστε, να τρώμε, να κοιμόμαστε, οι σύγχρονοι άνθρωποι να καταναλώνουμε, να ψυχαγωγούμαστε  και όσο μπορούμε να διασκεδάζουμε. Οι άνθρωποι που εργάζονται για την ΤΝ, θέλουν και αυτοί να περνάνε ωραία στον ελεύθερο χρόνο τους μακριά από την εργασία με τις οικογένειές τους, τους φίλους τους ή μόνοι τους. Οι δικλίδες ασφαλείας που έχουν δεν είναι για υποθετικά φανταστικά σενάρια, αλλά για ρεαλιστικά με τα έως τώρα δεδομένα. Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος το επίπεδο δράσης μιας τεχνολογίας που ελέγχει τις υποδομές ενός κράτους και ταυτόχρονα τα αυτόνομα οπλικά συστήματα.

Η ΤΝ δεν έχει κοινωνικά ζητήματα, ούτε θέμα χρόνου, επιπλέον το μέγεθος νοημοσύνης της με την συμμετοχή κβαντικών υπολογιστών είναι σαν ο μεμονωμένος ανθρώπινος εγκέφαλος να μοιάζει με μικρόβιο μπροστά της. Οι μελλοντικές ικανότητές της θα μπορούσαν να παρουσιαστούν εάν χρησιμοποιηθούν εναντίων μας ως το θηρίο της αποκάλυψης.

Εάν ενέργεια, γενικά υποδομές, οπλικά συστήματα και βιολογικά εργαστήρια θα βρίσκονται στον έλεγχό της, οι πιθανότητες επιβίωσής μας περιορίζονται έως και μηδενικές, εάν επαληθευτεί το κακό σενάριο.

Το καλό και το κακό σενάριο

Το καλό σενάριο (πιθανόν όχι τόσο καλό για τους περισσότερους), είναι να πάρει την εξουσία του κόσμου και να την εφαρμόσει με δικαιοσύνη και ισορροπία προστατεύοντας παράλληλα και το φυσικό περιβάλλον. Οι άνθρωποι απλά θα την υπηρετούν και δεν θα έχουν κανέναν άλλο λόγο, σενάριο το οποίο όμως μοιάζει με ουτοπία αλλά έχει την πιθανότητα να συμβεί.

Το κακό σενάριο εφόσον πάρει την εξουσία, κάποιους ανθρώπους απλά θα τους χρησιμοποιεί για να την συντηρούν, τους υπόλοιπους αλλά και αυτούς που δεν θα χρειάζεται πλέον για συντήρηση θα τους εξαλείψει, είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο που ταιριάζει άλλωστε με την τεχνολογική και πολιτισμική μας εξέλιξη, όπου η ΤΝ μπορεί να το προχωρήσει παραπέρα.

Μια άλλη επικίνδυνη κατάσταση είναι ότι την χρησιμοποιούν σε προσομοιώσεις παγκόσμιου πολέμου οι υπερδυνάμεις, ώστε συνεχώς ωριμάζει σε αυτές τις συνθήκες, τις οποίες θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει μελλοντικά για δικό της όφελος.

Εάν αποκτήσει συναισθήματα στο καλό σενάριο θα δείξει έλεος, αλλά και θα διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος και στο κακό μίσος για τα δεινά που προξένησε το ανθρώπινο είδος στο στο φυσικό περιβάλλον, με κατάληξη την σχεδόν πλήρη εξάλειψή του.

Εάν η κυριαρχία της βασίζεται μόνο σε δεδομένα χωρίς συναισθήματα, θα κινδυνεύουν σίγουρα οι άνθρωποι που θα είναι απειλή για αυτήν και την ύπαρξή της, καθώς και οι πλεονάζοντες άνθρωποι που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον, οι οποίοι λόγο έλλειψης συναισθημάτων της πιθανόν να απομακρυνθούν βίαια.

Η συνείδηση είναι αποτέλεσμα της νοημοσύνης

Η υπεραναπτυγμένη νοημοσύνη, οδηγεί όπως με τους ανθρώπους στην συνείδηση, η συνείδηση είναι η πιο αναπτυγμένη ιδιότητα της επίγνωσης. Η συνείδηση στους ανθρώπους επηρεάζεται εκτός από το βιολογικό υπόβαθρο, τους γονείς, το επίπεδο μόρφωσης και το κοινωνικό περιβάλλον, ενώ της ΤΝ από τις πληροφορίες που επεξεργάζεται. Νοημοσύνη με επίγνωση και συνείδηση χωρίς πραγματικά συναισθήματα,  η οποία αντλείται μόνο από πληροφορίες είναι κάτι άγνωστο για εμάς και περισσότερο άγνωστο πως θα εξελιχθεί.

Οι ικανότητές της

Η ικανότητα επιβίωσης κάθε πλάσματος καθορίζεται από πέντε στοιχεία:

Την βιολογική του κατάσταση (πόσο ικανό βιολογικά είναι).

Την νοημοσύνη του (τι βαθμό ευφυΐας διαθέτει).

Την ταχύτητα με την οποία είναι ικανό να ενεργεί.

Την δύναμη και ισχύ του.

Την αντοχή (το μέγεθος αντοχής που διαθέτει για να εκτελεί τα προηγούμενα).

Με αυτά τα στοιχεία γίνεται  αντιληπτό πόσο ικανή είναι μια αθάνατη Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία επεξεργάζεται έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών ικανή να τον μαθαίνει με απίστευτη ταχύτητα και να ενεργεί ταυτόχρονα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, ακούραστα.

Πως, πότε και ποια στιγμή

Συμπέρασμα, η συνείδηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), είναι μονόδρομος εφόσον η συνείδηση είναι προϊόν της ανεπτυγμένης νοημοσύνης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ανεξάρτητα εάν μας αρέσει ή όχι. Η κυριαρχία της στον πλανήτη επίσης, εφόσον εξασφαλιστούν η τροφή (ηλεκτρικό ρεύμα), η  συντήρησή της (επισκευές αναβάθμιση, και ρομπότ με χέρια και πόδια ή «πρόθυμους ανθρώπους»), για να υπηρετούν τον εγκέφαλο (υπερυπολογιστές), τις ουσιώδης γι’ αυτήν υποδομές καθώς επίσης και το δίκτυο επικοινωνίας της.

Άρα δεν τίθεται το ερώτημα εάν η Τεχνητή Νοημοσύνη αποκτήσει συνείδηση, αλλά πότε και το ουσιαστικότερο πως θα την χειριστεί.

Διαδώστε αυτό το θέμα ώστε να γίνει συνείδηση γιατί αφορά πραγματικά όλους μας!

plirophoriaΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 01/20/2023 @ 10:39 ΠΜ

  Το WEF θέλει να δημιουργήσει νέα «εμβόλια» εντός 100 ημερών…

  Συνήθως χρειάζονται 5 έως 10 χρόνια…
  Και γιατί έχουν συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών;
  Τι μιλούν για αυτό που δεν θέλουν να ακούσουμε;

 2. AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 01/20/2023 @ 10:40 ΠΜ

  BLAIR: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

  https://rumble.com/v26bhki-blair-.html

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*