in

Η ΩΡΑ της Τουρκίας να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

putin-erdogan

Η ΩΡΑ της Τουρκίας να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ;
Τέτοιο καψόνι δεν το αντέχουν οι γείτονες για πολύ καιρό ακόμα.
Να βλέπουν Κυριακάτικα να περνάει από τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου η Ρωσική Αρμάδα.

¨Με φανερό δέος αλλά και μεγάλη ταραχή τα τουρκικά ΜΜΕ παρακολουθούσαν σήμερα το πρωί της Κυριακής επί ώρα ένα μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο καθώς περνούσε με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια τα Στενά του Βοσπόρου.

Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή, 4/9 και ώρα 06,30 π.μ., το ρωσικό πολεμικό πλοίο, Caesar Kunikov, με νούμερο 158 bordo, πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου ενώ οι Τούρκοι είχαν στηθεί από πολλές μεριές και παρακολουθούσαν την διέλευση του.

Το πλοίο γύρω στις 09. π.μ. έφτασε στα Στενά του Ελλησπόντου και διάβηκε το Τσανάκ Καλέ για να ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το πλοίο κατευθύνεται προς την ρωσική βάση της Ταρτούς στην Συρία, όπου και αναμένεται να ενισχύσει την ρωσική δύναμη ενώ προβλέπεται να αποβιβάσει αριθμό Ρώσων κομάντος καθώς και ορισμένα οπλικά συστήματα. ¨ http://nikosxeiladakis.gr 4Οκτωβρίου 2015

Και να βλέπουν Δευτεριάτικα να παραβιάζεται ο ¨εθνικός εναέριος χώρος ¨τους στο μαλακό τους υπογάστριο στα σύνορα με την Συρία.

¨Το NATO σε άτυπη σύνοδο λόγω ΜΙΑΣ παραβίασης Ρώσων στη Τουρκία!
Εξηγήσεις στην Άγκυρα για την παραβίαση του εναέριου χώρου της από Ρωσικά μαχητικά έδωσε η Μόσχα σύμφωνα με το RIA Novosti.

Η Ρωσία ενημέρωσε την Άγκυρα ότι το περιστατικό με το στρατιωτικό αεροσκάφος στο τουρκικό εναέριο χώρο ήταν λάθος και δεν θα επαναληφθεί με τη Ρωσική πλευρά στη Τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα. ¨ 5 Οκτωβρίου 2015 http://national-pride.org/
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ στους Τούρκους δεν αντέχεται για πολύ.

Τι μέλλει γενέσθαι;
Ο γρηγορότερος εφοδιασμός της Συρίας από τους Ρώσους γίνεται μέσω θαλάσσης δια μέσου των Στενών του Βοσπόρου και του Ελληνικού Αρχιπελάγους του Αιγαίου.

Όσο τα πράγματα θα σφίγγουν στην Συρία ,τόσο οι Τούρκοι θα τρίζουν τα δόντια τους βλέποντας προς τα ΣΤΕΝΑ.

Αν κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ αυτόματα αποκλείουν την Ρωσία από την δυνατότητα να εφοδιάσει την Συρία με στρατιωτικό εξοπλισμό και όχι μόνο γιατί μαζί θα αποκλειστεί και το Ρωσικό Ανθρώπινο Δυναμικό που ενεργεί αυτές τις ημέρες ατύπως κατά των τζιχαντιστών.

Τα γεωπολιτικά προβλήματα κατεβαίνουν με φόρα στα Στενά του Βοσπόρου και στο Αιγαίο… λέγαμε στις 18 Μαρτίου 2014 .

¨Το νομικό πλαίσιο των Στενών του Βοσπόρου χρήζει πολλών ερμηνειών και είναι στην ευχέρεια του ελεγκτού των Στενών δηλ. της Τουρκίας να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν και σύμφωνα με της γεωπολιτικές συγκυρίες που υφίστανται αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή.

Το σπίρτο άναψε την φωτιά με την προσάρτηση της Κριμαίας και η φωτιά πλέον επεκτείνεται στο διπλωματικό προς το παρόν μέτωπο δια μέσου Μαύρης Θαλάσσης, Στενών του Βοσπόρου και πιθανώς λίαν συντόμως στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου.

Στα Στενά του Βοσπόρου που είναι οι θαλάσσιες Θερμοπύλες της Ευρώπης,
η ιστορία κατέγραψε τις καλύτερες και σημαντικότερες στιγμές με την χιλιόχρονη Ρωμαίικη Ιστορία της Αυτοκρατορίας και από ότι φαίνεται η μοίρα της είναι να συνεχίσει να καταγράφει στο ίδιο μέρος και άλλα συγκλονιστικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν.

Σε αυτό το σημείο που η μακρινή Αιγαιοπελαγίτικη Αύρα με το παγωμένο αγέρι της Μαύρης Θάλασσας φτιάχνουν το καλύτερο μικροκλίμα της Ευρώπης πρόκειται να στηθεί η μεγαλύτερη στρατηγική παγίδα και να διαδραματισθεί η αντίστοιχη τραγωδία.

Φυσικά οι νατοϊκοί Τούρκοι θα προβληματισθούν να κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων την στιγμή μάλιστα που η απόσταση και ο χρόνος δράσης των Ρωσικών Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης μειώθηκε κατά πολύ μετά την ηπειρωτική προβολή της Ρωσικής Κυριαρχίας μέσω της Κριμαίας στην Μαύρη Θάλασσα και σήμερα μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας.

Αντίθετη απόφαση των Τούρκων θα είναι αποτέλεσμα τελικής διεργασίας εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων , αφόρητων πιέσεων , διπλωματίας ανταλλαγμάτων περιοχών στην ευρύτερη περιοχή ή και προβοκάτσιας που συνηθίζεται στις μέρες μας.

Πως νομιμοποιείται αυτό το γεγονός του κλεισίματος των ΣΤΕΝΩΝ;

Από την ιστορία των διασκέψεων που αφορούν τα Στενά του Βοσπόρου διαβάζουμε..

Η τελική διάσκεψη που έγινε στην Ελβετική πόλη Μοντρέ με διαπραγματευτές από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Γιουγκοσλαβία και τις τότε χώρες που βρεχόταν από τη Μαύρη Θάλασσα στις 20 Ιουλίου 1936 είχε ως αποτέλεσμα να υπογραφεί η αντίστοιχη συνθήκη.

Η Τουρκία αποκτούσε πάλι το δικαίωμα να οχυρώσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων. Την ίδια μέρα, 30.000 Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στις επίμαχες περιοχές.

Νέοι κανονισμοί καθόρισαν το συνολικό εκτόπισμα των πολεμικών πλοίων που θα περνούν σε καιρό ειρήνης, ενώ ειδικά η Σοβιετική Ένωση δεν χρειαζόταν άδεια για τα δικά της πλοία, εκτός από τα αεροπλανοφόρα και τα υποβρύχια.
Σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία μπορεί να απαγορεύει τη διέλευση πολεμικών πλοίων.

Αν, όμως, δεν μετέχει στον πόλεμο, δεν μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση ναυτικών δυνάμεων που εκτελούν απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών (του ΟΗΕ πλέον) ή δυνάμεων που ανήκουν σε κράτος με το οποίο έχει υπογράψει συνθήκη αμοιβαίας βοήθειας (π.χ. χώρας μέλους του κατοπινού ΝΑΤΟ). Και πάλι η Τουρκία ως είθισται μπορεί να τα ερμηνεύσει με τον δικό της τρόπο.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να έχουν τα Στενά ανοικτά.

Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Πώς μπορεί να εμπλακεί η Τουρκία και να έχει την καλύτερη δικαιολογία προς τον σκοπό αυτόν;

Ακριβώς απέναντι από τα Στενά δηλ στην θαλάσσια περιοχή του Ελληνικού Αρχιπελάγους οι Τούρκοι έχουν μια πολυποίκιλη γκάμα προβοκατόρικων ευκαιριών.

Διεθνείς διάδρομοι ναυσιπλοΐας του Αιγαίου, η πολυσυζητημένη ΑΟΖ με τα συμπαραμαρτούμενα της βλ. ενεργειακά κοιτάσματα, γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα κ.α

Είναι λοιπόν το καλύτερο ¨εύφλεκτο υλικό¨ το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυτίλι για να ανάψει ευρύτερες γεωπολιτικές ανατροπές και μάλιστα εν μέσω προεκλογικών συνθηκών σ την Τουρκία.¨
Φυσικά η Ρωσία δεν θα μείνει απαθής σε αυτές τις ενέργειες των Τούρκων. Ουσιαστικά η ίδια τους προκαλεί να πράξουν το απονενοημένο που θα φέρει πολύ κόσμο στην γειτονιά μας.

ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ

Η ιστορία ΕΊΝΑΙ ΑΜΕΊΛΙΚΤΗ και ανακυκλώνεται μάλιστα φέρνει με το ζόρι τους απογόνους των Λατίνων και τους Τούρκους να αναμετρηθούν μαζί ΤΗΣ και να πάρουν στα ΣΤΕΝΑ το αντίδωρο των ιστορικών εγκληματικών τους πράξεων που ΚΑΤΑΓΡΆΦΗΚΑΝ εναντίον του Έλληνα-Ορθόδοξου πολιτισμού και της Ρωμιοσύνης που δεν πέθανε όπως θα ήθελαν , αλλά σαν σπινθήρας σιγοκαίει στις στάχτες της ιστορίας για να δώσει όποτε πρέπει στον κόσμο όχι φωτιά αλλά ΦΩΣ.
ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΦΤΑΝΕΙ.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. Σημερα είναι μια πολύ κακη μερα αν και ο ηλιος είναι υπεροχος.
  Εχω καιρο τωρα που προσπαθω να κρατησω τον θυμο, σημερα όμως είμαι πολύ θυμωμενη.
  Κουραστηκα να διαβαζω καθημερινα, ποσοι ανθρωποι σκοτωθηκαν, λες και είναι μυγες.
  Βαρεθηκα, να αποφασιζουν οι αλλοι για μενα χωρις εμενα.
  Σιχαθηκα, τα παιχνίδια των ισχυρων και σιχαθηκα και ολους εμας που κοιμομαστε.
  Αηδιασα, με το θρασος αυτων που πιστευουν ότι μπορουν να οριζουν τη ζωη μου, ενώ στην πραγματικοτητα είναι τα πιο γελοια κατασκευάσματα.

 2. Ο Ερντογάν σε πανικό και φοβισμένος από τη Ρωσία
  Πληροφοριακά Στοιχεία
  Δημοσιεύθηκε : 06 Οκτώβριος 2015

  fShare
  inShare
  erntogan

  Ο Ταγίπ Ερντογάν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη Ρωσία πως «θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα χάσει πολλά εάν χάσει έναν φίλο σαν την Τουρκία».

  Συγκεκριμένα, από τις Βρυξέλλες ο Ερντογάν ανέφερε ότι «επίθεση στην Τουρκία σημαίνει επίθεση στο ΝΑΤΟ», υπογραμμίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχτεί προσωρινά τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου στο πλαίσιο των επιδρομών επί του συριακού εδάφους.

  «Η θετική σχέση μας με τη Ρωσία είναι γνωστή. Αλλά αν η Ρωσία χάσει έναν φίλο σαν την Τουρκία, με τον οποίο συνεργάζεται σε πολλά θέματα, θα χάσει πολλά, και θα πρέπει να το ξέρει αυτό» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βέλγο ομόλογό του Σαρλ Μισέλ.

  Η προειδοποίηση Ερντογάν έρχεται την ώρα που γίνεται βροχή δηλώσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας για τις ρωσικές παραβιάσεις. Η Τουρκία κατήγγειλε πως την Κυριακή έγινε και δεύτερη παραβίαση του εναέρου χώρου της και κάλεσε εκ νέου τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα να απολογηθεί.

  Η έκτακτη σύνοδος των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ διεξήχθη τη Δευτέρα με την καταδίκη της παραβίασης του τουρκικού ενάεριου χώρου και με μια προειδοποίηση προς τη Μόσχα να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές «κατά της συριακής αντιπολίτευσης και κατά πολιτών».

  «Οι σύμμαχοι διαμαρτύρονται έντονα την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας και καταδικάζουν την παραβίαση του ΝΑΤΟϊκού εναέριου χώρου» σημειώνεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας.

  Την Τρίτη ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γένς Στόλτενμπεργκ επανήλθε λέγοντας πως η ρωσική παραβίαση «δεν μοιάζει με ατύχημα» για να εισπράξει την απάντηση της Μόσχας ότι γίνεται απόπειρα διαστρέβλωσης του στόχου των ρωσικών επιδρομών στη Συρία.

  Οι ρωσικές επιδρομές έχουν ανοίξει νέο μεγάλο κεφάλαιο αντιπαράθεσης με τη Δύση, η οποία αμφισβητεί ότι στόχος της επιχείρησης είναι το Ισλαμικό Κράτος καταγγέλλοντας ότι ζητούμενο της Ρωσίας είναι η υποστήριξη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ έναντι των αντικαθεστωτικών οργανώσεων που βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο.

  Από τη μεριά τους, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που περιπολούσαν κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία στοχοποιήθηκαν δύο φορές από εχθρικά ραντάρ στη Συρία. Σε σχετική ανακοίνωση δεν είναι ξεκάθαρο ποιος φταίει γι΄αυτή την πράξη.

  Σύμφωνα με το ισχυρισμούς του τουρκιού Γενικού Επιτελείου στην ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο, λέγεται αρχικά ότι μαχητικό αεροσκάφος MIG-29, άγνωστης εθνικότητας, εγκλώβισε με το ραντάρ του τα τουρκικά αεροσκάφη επί 4 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Ομοίως έπραξε, σύμφωνα με το τουρκικό επιτελείο, και επίγειο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας για διάστημα 4 λεπτών και 15 δευτερολέπτων.

 3. Ο πόλεμος Ρώσιας-Τουρκίας ξεκίνησε…
  Πληροφοριακά Στοιχεία
  Δημοσιεύθηκε : 06 Οκτώβριος 2015

  fShare
  inShare
  rwsia tourkia

  Θορυβημένη μοιάζει η Τουρκία μετά τη διέλευση του ρώσικου πολεμικού πλοίου Caesar Kunikov, με νούμερο 158 bordo, από τα Στενά του Βοσπόρου την Κυριακή το πρωί. Το πλοίο κατευθύνθηκε προς την ρωσική βάση της Ταρτούς στην Συρία, προκειμένου να ενισχύσει την ρώσικη δύναμη, αποβιβάζοντας Ρώσους κομάντος και οπλικά συστήματα. Όπως όλα δείχνουν, η παρουσία των Ρώσων στα ύδατα του Βοσπόρου αποτελεί αναγκαίο κακό για τους Τούρκους, αφού ο εφοδιασμός της Συρίας γίνεται από θαλάσσης, δια μέσου των Στενών και του Ελληνικού Αρχιπελάγους του Αιγαίου. Με το “κλείσιμο” των Στενών, αυτομάτως διακόπτεται ο εφοδιασμός στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ αποκλείεται το Ρωσικό Ανθρώπινο Δυναμικό, το οποίο αυτές τις μέρες ενεργεί ατύπως κατά των τζιχαντιστών.

 4. Αληθινές βγήκαν οι προφητείες του πατέρα Καλαίδη: “Τους Τούρκους να μην…”
  Πληροφοριακά Στοιχεία
  Δημοσιεύθηκε : 06 Οκτώβριος 2015

  fShare
  inShare

  pateras

  Πραγματικότητα έγιναν οι προβλέψεις του πατέρα Καλαίδη, όσον αφορά τους Τούρκους. Πολλά είναι τα θέματα που τον απασχολούν όμως και έχει μιλήσει για αυτά.

  ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

  http://voicenews.gr/index.php/ellada/41705-2015-10-06-14-11-29.html

 5. Έκτακτο: Προκαλεί την Ρωσία ο Ερντογάν…
  Πληροφοριακά Στοιχεία
  Δημοσιεύθηκε : 06 Οκτώβριος 2015

  fShare
  inShare
  erntogan1

  Στις έντονες διαμαρτυρίες της Τουρκίας για την παραβίαση του εναερίου χώρου της, από ρωσικά μαχητικά, προστίθεται και η σημερινή προειδοποίηση του Ταγίπ Ερντογάν προς τη Μόσχα ότι «θα χάσει πολλά» αν συνεχίσει έτσι.

  Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μαζί με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Μισέλ Σαπέν, ο Ερντογάν μιλώντας για τη συριακή κρίση και την εμπλοκή της Ρωσίας σε αυτή ότι «Η Ρωσία θα χάσει πολλά αν χάσει έναν φίλο όπως η Τουρκία». Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε μάλιστα πως η Τουρκία δε μπορεί να ανεχτεί τις «συχνές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της».

  Την ίδια ώρα, επισήμανε πως μία επίθεση στην Τουρκία «σημαίνει επίθεση στο ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε ότι η «καλή σχέση με τη Ρωσία είναι γνωστή. Αλλά αν η Ρωσία χάσει έναν φίλο όπως η Τουρκία, με την οποία έχει συνεργαστεί για πολλά ζητήματα, θα χάσει πολλά και αυτό θα έπρεπε να το ξέρει».

  καλος μακακας κι αυτος τα βαζει με τον ρωσο καικε !!!!!!!!

 6. Μεγάλη Ανησυχία στην Άγκυρα… Μετά τους Ρώσους στην Περιοχή και οι Κινέζοι
  BY IOANNA ON 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 • ( ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ )
  ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
  Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στην Άγκυρα οι ειδήσεις που μεταδίδονται και από τα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία μετά τους Ρώσους και οι Κινέζοι μπαίνουν στο «παιχνίδι» της Συρίας υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, με άκρως αρνητικές συνέπειες για την ίδια την Τουρκία.

  Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ( εφημερίδες Hürriyet, Millyet, Star, Türkiye), η Κίνα έκανε γνωστό πως στέλνει στρατιωτικούς συμβούλους στην Συρία στο πλευρό των Ρώσων αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην ρωσική επέμβαση υπέρ του Ασαντ.

  Εκτός όμως από αυτή την είδηση, ταραχή προκαλεί στους Τούρκους η είδηση ότι οι Κινέζοι στέλνουν στην περιοχή πολεμικά αεροσκάφη με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο του Ιράκ, Takaddum Üssü, ενώ στην θαλάσσια περιοχή της ρωσικής βάσης στην Ταρτούς, αναμένεται να πλεύσει το κινέζικο αεροπλανοφόρο Liaoning προς υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων.

  Η κινεζική ανάμειξη στην συριακή κρίση, όπως μεταδίδεται από την Άγκυρα, αναμένεται να διευρυνθεί τις επόμενες μέρες, γεγονός που προκαλεί επιπρόσθετη ανησυχία στους Τούρκους καθώς βλέπουν ότι τα πράγματα γίνονται όλο και πιο σοβαρά μετά τις παραβιάσεις των ρωσικών μαχητικών του τουρκικού εναέριου χώρου.

  Να δούμε τώρα τους «νταήδες» του Αιγαίου!

  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
  nikosxeiladakis.gr

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

 7. Έκτακτο: Νέο χτύπημα Πούτιν εναντίων Τουρκίας
  Πληροφοριακά Στοιχεία
  Δημοσιεύθηκε : 06 Οκτώβριος 2015

  fShare
  inShare
  russiaturkey

  Δυσμενές προβλέπεται το μέλλον για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας, καθώς οι πρόσφατες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς έχουν αρχίσει να ενοχλούν ιδιαίτερα το Κρεμλίνο, το οποίο αποφάσισε να αντεπιτεθεί κάνοντας χρήση οικονομικών μέσων.

  Πιο αναλυτικά, το το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax» αναφέρει ότι ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας κολοσσού «Gazprom», Αλεξέι Μίλερ, αποφάσισε την μείωση χωρητικότητας του επερχόμενου Ρωσο-Τουρκιού αγωγού φυσικού αερίου «Turk Stream», στα 32 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Αυτή η απόφαση έχει ως γνώμονα τις απαιτήσεις που ζητούνται στην βόρεια Ευρώπη», καθώς η προέκταση του «Nord Stream-1», με την ονομασία «North Stream-2», έχει ήδη προγραμματιστεί για το 2019.

  Ο κ Μίλερ στην συνέχεια του δημοσιεύματος τονίζει ότι η στρατηγική του αγωγού «North Stream-2» έχει ως στόχο την διατήρηση και την ανάπτυξη του εμπορίου και των υποδομών της ΕΕ.

  Με βάση τα σχέδια ο αγωγός θα περνά κάτω από την Βαλτική Θάλασσα έως την Γερμανία και από εκεί σε Ολλανδία και Γαλλία, με προβλεπόμενη συνολική χωρητικότητα τα 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

  Το έργο όμως δεν σταματά εκεί καθώς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αναφέρεται ότι την άνοιξη του 2016 η Gazprom αναμένεται να υπογράψει συμφωνία και με την Κίνα, σχετικά με τον «δυτικό αγωγό», με την Ρωσία πλέον να αποτελεί ενεργειακό κολοσσό τόσο σε Ασία όσο και σε Ευρώπη, παρέχοντάς της τρομερά προνόμια και επιρροή.

  Τέλος όσον αφορά την Τουρκία, η απόφαση της Ρωσίας να την βγάλει σταδιακά εκτός σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την χώρα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επιρροής, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα βαρύ σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει

 8. Δηλαδή τι περίμεναν οι Σκατότουρκοι? Αυτός ο ελεεινός λαός πολλά μας τά΄χει πεί και πολύ τον μπαμπούλα μας έχει κάνει με τις πλάτες άλλων και φυσικά με την βοήθεια των δικών μας προδοτών. Θα το φάει το κεφάλι του ο Σουλτάνος. Τι νομίζει? Οτι θα τον υπερασπιστεί η συμμαχία σε μια ανοιχτή σύγκρουση με την Ρωσία? Αυτοί έχουν ιστορικό με την προδοσία των κατώτερων συμμάχων τους. Μόνο δικά μας παιδιά μην σκοτωθούνε από εντολές των προδοτών
  να συμμετάσχουν υπέρ της Τουρκίας(!!!!!!!!!!) λόγω ΝΑΤΟ(το φαντάζεστε?) και για να μην ανακατευτούν άμεσα και για να δημιουργηθεί σοβαρό θέμα στις σχέσεις των δύο χωρών Ελλάδας-Ρωσίας. Με τέτοια μουνόπανα που έχουμε να κάνουμε όλα μπορούμε να τα περιμένουμε. Πάντως εάν γίνει κάτι τέτοιο και δεν βγούμε στούς δρόμους να τα κάνουμε όλα λίμπα, γης μαδιάμ πως το λένε, δεν θα είμαστε ούτε για φτύσιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ένα βήμα πιο κοντά στους κβαντικούς υπολογιστές

Γιατί και πάλι δεν θα βγουν οι αριθμοί