12:22 - 20/05/2016

Η Μονσάντο Των «Μεταλλαγμένων» Μπαίνει Στην Ευρώπη Από Την Πόρτα!

Η Μονσάντο Των «Μεταλλαγμένων» Μπαίνει Στην Ευρώπη Από Την Πόρτα!

Του Κωνσταντίνου Βέργου*
Αν ως τώρα η ποιότητα των τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε διασφαλιστεί, χάρη στις σθεναρές προσπάθειες των κρατών μελών, ίσως αυτό από αύριο να μην συμβαίνει, καθώς αλλάζουν πολλά!

Η Ευρώπη, είτε το θέλουμε, είτε όχι, γίνεται το κέντρο των εταιριών μεταλλαγμένων τροφίμων! Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην συμφωνία TTIP, αλλά σε κάτι πολύ διαφορετικό!

Αναφερόμαστε στην είσοδο, από την πόρτα (!), της μεγαλύτερης εταιρίας μεταλλαγμένων τροφίμων του κόσμου στην Ευρώπη, της Αμερικάνικης Μονσάντο!

Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί πώς θα γίνει η εταιρία Μονσάντο να έρθει από τις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απάντηση είναι απλή, με την μέθοδο του «Δούρειου Ίππου», δηλαδή με εξαγορά! Και αν όλα αυτά σας φαίνονται φαντασία, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

Αρχικά φαίνονταν πως η Monsanto θα έμπαινε στην Ευρώπη αγοράζοντας την Ελβετική εταιρία Syngenta, όμως εκείνη δέχτηκε την προσφορά από την εταιρεία ChemChina πριν 2 μήνες, και έτσι τώρα η Μονσάντο είναι ο στόχος.

Η Μονσάντο καθίσταται πλέον στόχος εξαγοράς από δύο μόνο εταιρίες. Η μία είναι η Γερμανική BASF και η άλλη είναι Γερμανική BAYER. Θα πει κάποιος, και τι τρέχει αν μια Γερμανική εταιρία του μεγέθους της BASF ή της δύναμης της BAYER εξαγοράσει την «παγκόσμια βασίλισσα των μεταλλαγμένων», Monsanto; Συμβαίνουν πολλά! Η σωστότερα, πάρα πολλά, καθώς οι τεράστιες αυτές πολυεθνικές εταιρίες ‘κουμαντάρουν’ στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν καθορίζονται νομοθεσίες σε πολλά προϊόντα, από φάρμακα ως φυτοφάρμακα ή τρόφιμα!

Η Γερμανική BASF είναι η μεγαλύτερη εταιρία χημικών στον κόσμο! Έχει Πωλήσεις που ξεπερνάνε τα 70 δισ. ευρώ και διαθέτει θυγατρικές σε 80 χώρες. Με την σειρά της η BAYER, με Πωλήσεις πάνω από 45 δισ. ευρώ ετησίως, η οποία παράγει όχι μόνο φάρμακα αλλά και φυτοφάρμακα, έχει όχι μόνο το δίκτυο αλλά και την δύναμη να προωθήσει όχι απλά τα προϊόντα της Monsanto γενικώς, αλλά ασφαλώς έχει κάθε λόγο να τα προωθήσει στην Ευρώπη ολοσχερώς!

Η Μονσάντο, παρότι εταιρία με τζίρο 15 δισ., έχει …

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΜΟΛΟΣΣΟΣ 05/20/2016 @ 3:21 ΜΜ

    ΠΟΙΑ ΜΟΣΑΝΤΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*