Η ανακάλυψη του αιώνα: Ο Άρης διαθέτει οξυγόνο για να στηρίξει ζωή!

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Geoscience, ο «κόκκινος πλανήτης» διαθέτει ικανές ποσότητες οξυγόνου, προκειμένου να στηρίξει… ζωή!

Πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Ο Άρης δεν διαθέτει ατμόσφαιρα όμως η Γη. Πώς, παρόλα αυτά, διαθέτει οξυγόνο; Πρόκειται για μία ακόμη επιστημονική υπερβολή; Και όμως, η απάντηση είναι «όχι, δεν πρόκειται για υπερβολή». Κοντά στους πόλους του «κόκκινου πλανήτη», διαπιστώθηκε πρόσφατα πως «κρύβεται» ένα παχύ στρώμα πάγου. Ένα στρώμα από νερό, σε στερεά μορφή, που βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια του πλανήτη.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση ήταν μία έκπληξη για τους επιστήμονες. Ως εκ τούτου, μελέτησαν πιο προσεκτικά τα νέα δεδομένα. Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Λόγω του πάγου κοντά στην επιφάνεια, ο πλανήτης βρέθηκε ότι διαθέτει ελάχιστες ποσότητες οξυγόνου. Ελάχιστες, μεν, ικανές δε να συντηρήσουν ζωή για οργανισμούς όπως τα μικρόβια, ή μεγαλύτερα μονοκύτταρα πλάσματα, όπως τα… σφουγγάρια!

Πρόκειται για τεράστια υπόθεση. «Έτσι εξηγούνται οι οξειδωμένοι βράχοι που βρέθηκαν στον κόκκινο πλανήτη», δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής της έρευνας, η οποία αναμένεται να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα στην εξερεύνηση του πλανήτη, που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να αποτελέσει το επόμενο «σπίτι» του ανθρώπινου είδους. «Η δουλειά βρίσκεται μόλις στο πρώτο της βήμα σε σχέση με το δόγμα που θέλει να πανηγυρίζουμε για τη σημασία του… νερού στον Άρη. Είναι όμως ένα βήμα», πρόσθεσε.

Το σενάριο μετατροπής του Άρη σε… Γη

«Κανείς δεν γνωρίζει αν στον Άρη υπήρξε, υπάρχει ή θα υπάρχει ζωή. Τέτοιες διαπιστώσεις, ωστόσο, μας δείχνουν τις προοπτικές», τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας, προσθέτοντας ότι «μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι στο Άρη μπορούν να επιβιώσουν μόνο μικρόβια που δεν χρειάζονται οξυγόνο για να ζήσουν. Τώρα…».

Επόμενες βήμα; Ο εντοπισμός οι άλμες, τα σημεία που ο πάγος δεν είναι τόσο… κρύος, ώστε να γίνουν έρευνες και να καταλήξουν σε συμπεράσματα που μπορεί να «ξεκλειδώσουν» πολλά από τα μυστήρια του «κόκκινου πλανήτη».

pronews.gr

Loading...

8 thoughts on “Η ανακάλυψη του αιώνα: Ο Άρης διαθέτει οξυγόνο για να στηρίξει ζωή!

 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΤΕΣ says:

  Παπαριές της Νέας Τάξης. Πάντα υπήρχε «ζωή» στον Άρη και το γνωρίζουμε αυτό από «άλλες» πηγές. Το θέμα είναι γιατί καταστράφηκε αυτή η ζωή. Και τώρα που..έφτιαξαν τη Γη και την ποιότητα της ζωής μας εδώ, σ΄αυτόν τον υπέροχο Πλανήτη που σίγουρα έχει και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για ποιοτική ζωή, πάνε να φτιάξουν και ζωή στον Άρη! Άραγε γιατί «κόπτονται» τόσο πολύ να μεταναστεύσουν στον Άρη ως δεύτερο «σπίτι» του ανθρώπου; Μας ρώτησαν αν θέλουμε; Όχι ασφαλώς! Νομίζουν οι ΗΛΙΘΙΟΙ ότι θα επιβιώσουν έτσι σκατά όπως έκαναν τη Γη, ειδικά αν την καταστρέψουν ολοσχερώς με την αφροσύνη και τις λάθος αποφάσεις τους, σε μια ενδεχόμενη μοιρασιά ξανά των φυσικών πόρων, τους οποίους εξάντλησαν με τον πλέον αισχρό και ατιμωτικό τρόπο. Εκείνο που ΔΕΝ γνωρίζουν είναι ότι, αν καταστραφεί η Γη ή ερημωθεί από ζωή ο Πλανήτης μας, αυτοί θα γλιτώσουν καταφεύγοντας στον Άρη, ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν θα επιβιώσουν για πολύ εκεί, όπως και οι «προηγούμενοι» που πήγαν με το ίδιο τρισάθλιο σκεπτικό.
  Αν πάψει να «λειτουργεί» το ψυχοσωματικό ελατήριο της Γαίας (όπως το λέω κι ας εννοήσει όποιος έχει τη γνώση), τότε όλο το σύστημα θα καταρρεύσει και θα πεθάνει κάθε ζωντανός άνθρωπος και οργανισμός όπου και αν βρίσκεται στο Ηλιακό μας Σύστημα, που δεν είναι τόσο «ηλιακό» όσο θέλουν μερικοί να πιστεύουμε.
  Η Γαία ήταν πάντα το Α και το Ω, το κέντρο του Συστήματος, που όλοι οι ζωτικοί «βραχίονες» ξεκινούν από εδώ και καταλήγουν πάντα πάλι εδώ. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμυθάκια της Νέας Τάξης που μας φορολογεί αισχρά, μαζεύει τον ιδρώτα μας σταγόνα σταγόνα για να ετοιμαστούν οι εκλεκτοί να αποδράσουν στον Άρη, όταν εμείς θα «φλεγόμαστε» στο Πυρηνικό ολοκαύτωμα που μας ετοιμάζουν.
  Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και αυτά περί «επιστημονικών» ανακαλύψεων είναι όπως αρχικά τα χαρακτήρισα εύστοχα και διόλου τυχαία: Παπαριές για το πόπολο.

 2. ΚΑΡΙΜΠΟΥ says:

  Τα λεγε ο Γιανναρος αλλα τα ντουγανια εδω τον εκραζαν….
  Ρε λιμοταγαρα οταν ο Γιανναρος κ μερικα μελη της ΟΕΑ τσαρκαρανε στον Μαρς εσεις ακουγατε θριλερ του Μιχαλακη που ξεβαψε κ φορουσατε ασπρο σοσονι…
  Λεμεδες

 3. Γηινος απο την Αφροδιτη says:

  Δεκα στρεματα παραθαλασσια ποσο να στοιχιζουν εκει? Μοναστηρια τυπου μετεωρων και θιβετ »’επιτρεπουν »’ να κτιστουν εκει ? Υπαρχουν σαρδελες εκει ? Θα τοποθετηθουν και νομαρχες εκει?

 4. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  Φαντασμένα φανταστικά φαντάσματα και τα μυαλά στα κάγκελα. Τραγικό που υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν.

 5. wooolfos says:

  Ο Άρης και η Σελήνη ήταν ακριβώς όπως είναι η γη, με ατμόσφαιρα, νερό. πλανήτες γεμάτοι ζωή. Άνθρωποι κατοικούσαν εκεί πριν ο πλανήτης γίνει αφιλόξενος.

  Όπως όλα στο σύμπαν γεννιούνται, μεγαλώνουν και πεθαίνουν. Ο Άρης και η Σελήνη είναι τα κουφάρια που έχουν απομείνει από τους άλλοτε ζωντανούς αυτούς οργανισμούς.

 6. Ιωλκαίος says:

  Επιστήμονες του κ@λου! Τριάντα χρόνια πρίν, άλλα έλεγαν. («Δεν υπάρχει νερό στον Άρη, δεν υπάρχει αέρας.») Αν και διέθεταν ψηφιακά όργανα φασματοσκοπίας, στα οποία το υδρογόνο και το νερό του Σύμπαντος κάνουν «μπάμ». Και τόσα χρόνια μετά, ούτε μιά συγνώμη γιά τα ψέμματά τους στον φορολογούμενο που τους ταΐζει.
  Βέβαια, θέλανε να συσκοτίσουν τα πράγματα, για χάρη των Αμερικανών. (Οι οποίοι θέλανε να είναι οι μόνοι που θα αποικίσουν τον Άρη, και προφανώς γιά στρατιωτική χρήση, τουλάχιστον στην αρχή.) Αλλά τέτοια καμώματα δεν είναι επιστήμη. Καραγκιοζιλίκια είναι.

 7. Inept says:

  Yes, there is atmosphere on Mars, and now they are pumping more greenhouse gases to increase the effect of heat, radiation protection and atmospheric pressure. There atmosphere generators that are used specifically for that.

  In the colony observed that there is a fully functioning unit.
  The main supplier of gas to the reptilians is a depot station of Iapetus.
  These gases are measured by the generator of atmosphere at the time of teleportation.

  It is a rapid process of equilibrium for colonization.
  Mars is small, easily adaptable to current technology.
  The atmospheric composition is very different to that stated by your scientists. Today is approx. 45% Nitrogen, 37% carbon dioxide, carbon monoxide 0.1%, 16% Oxygen 1.5% Argon, 0.5% other noble gases and water vapor.

  In a few months will be comfortable to breathe with the increase of oxygen in the bottom layer because today, still requires the use of gas masks to help to breath but, it’s changing very fast.
  You may notice that Mars is getting brighter in the night sky; this is due to the fact that its atmosphere is increasing the volume of gases.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *