HANDELSBLATT: «H ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ» !!!

Σε μια απίστευτη κυνική ομολογία προχώρησε η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt»: Ούτε λίγο ούτε πολύ, η εφημερίδα, που ουκ ολίγες φορές επιτέθηκε στην Ελλάδα, καταγράφει το πώς «η τρόικα έκανε τις χώρες πειραματόζωα»!

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Επιδείνωσαν και επιμήκυναν την κρίση, που ξεκίνησε το 2008 στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Ε.), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ); Απαίτησαν ως τρόικα από τις κυβερνήσεις, οι οποίες χρειάζονταν τα προγράμματα βοήθειας, υπερβολικές περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων; Πίεσε γενικά πάρα πολύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να γίνουν;

Για τον Ολιβιέ Μπλανσάρ, o oποίος διετέλεσε επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ από το 2008 έως το 2015, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη εδώ και πολύ καιρό. Το 2010 τασσόταν ακόμα υπέρ των περικοπών δαπανών ως κύριο μέσο για την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως αυτή στην Ελλάδα, αλλά ήδη από το 2013 δημοσίευσε με τον αντιπρόσωπό του Ντάνιελ Λι μια έκθεση, η οποία ισοδυναμούσε με παραδοχή ενοχής. Η οικονομία στις χώρες του προγράμματος είχε καταρρεύσει πολύ περισσότερο από τις προβλέψεις. Από αυτό, οι δύο συντάκτες της έκθεσης συμπέραναν ότι οι κρατικές προσπάθειες λιτότητας επιβράδυναν περισσότερο από το αναμενόμενο τις οικονομικές επιδόσεις.

Τεχνικά διατυπωμένο, αυτό σημαίνει ότι ο πολλαπλασιαστής των κυβερνητικών δαπανών δεν βρισκόταν στο σύνηθες 0,5, αλλά σαφώς πάνω από το 1. Επομένως, η μείωση του προϋπολογισμού κατά ένα ευρώ συμπιέζει την οικονομική επίδοση όχι μόνο κατά μισό ευρώ, αλλά περισσότερο από ένα ευρώ. Ετσι, όμως, η αυστηρή πολιτική λιτότητας ερχόταν σε αντίθεση με τον στόχο της μείωσης του δείκτη χρέους».

Αφού στη συνέχεια στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον… θρησκευτικό πόλεμο μεταξύ Γερμανών και Αγγλοσαξόνων οικονομολόγων και πολιτικών, τονίζεται: «Εάν η ανάλυση που έγινε από την ομάδα της ΕΚΤ είναι ορθή, τότε οι Αγγλοσάξονες είχαν δίκιο στην κριτική τους και η κρίση στις ιδιαίτερα πληγείσες χώρες του Νότου θα ήταν συντομότερη και λιγότερο βαθιά, αν οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη είχαν ακούσει νωρίτερα τα επιχειρήματά τους».

ΠΗΓΗ: dimokratianews.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

5 thoughts on “HANDELSBLATT: «H ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ» !!!

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ says:

  -Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΒΡΥΖΕΙ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ [ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΜΑΝΕΚΕΝ ] ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑΖΙ [ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ]…ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΩΡΗ…

  – ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ…

 2. John says:

  HANDELSBLATT: «H ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΠΕΤΟΣΙΩΝΑΖΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ» !!!!!!!!!

 3. LUPUS IMMORTALIS says:

  Αυτοί οι τσόγλανοι είναι ακομπλεξάριστοι και το ομολογούν κυνικά.»Ναι ρε χάπατα, γουστάραμε και σας καταστρέψαμε». Εμείς εδώ αντί να ξεσηκωθούμε με σιδερόβεργες να τα κάνουμε όλα βίδες απαιτώντας τουλάχιστον τις χαμένες μας ζωές πίσω( εμείς, όχι οι κυβερνώντες), συμπεριφερόμαστε ως ευνουχισμένοι κάπροι προς πάχυνση ,τρέχουμε να ακουμπίσουμε τον ΕΝΦΙΑ(αυτόν που καταργήθηκε και θα τον επαναφέρει ο Κούλης),κρατσανάμε τις συντάξεις των γονέων μας αφού αυτοί πλέον δεν έχουν όρεξη,βουλιάζουμε καθημερινά τα καφέ και τα τσιπουράδικα,πουλάμε φατσιμάρι,τουιτάρουμε και ποστάρουμε ασύστολα,αγνοόντας την σημαντική διαφορά του κοιλαρά από τον φουκαρά. Ο μεν κοιλαράς επιδεικνύει μέγεθος ευμάρειας ο δε φουκαράς μέγεθος φτώχειας ενίοτε πνευματικής!Τελικώς τα μνημόνια δεν είναι αρκετά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *