ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Guardian: Πεδίο δράσης της μαφίας τα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα

· Κατοχικά Νέα

Θύματα εγκληματικών ομάδων από Ελληνες και Αλβανούς πέφτουν οι πρόσφυγες στα κέντρα κράτησης μεταναστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «στόχος της μαφίας οι πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα» σημειώνεται ότι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες αποτελούν τα «ιδανικά θύματα για πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών και δουλέμπόριο».

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα οι πληροφορίες για τις «ανησυχητικά επικίνδυνες καταστάσεις σε πολλές από τις εγκαστάσεις για τους πρόσφυγες» φτάνουν σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία τεσσάρων νέων κέντρων φιλοξενία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υπερπληθυσμού.

«Αν δεν γίνει τίποτα προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής αυτών των προσφύγων προβλέπω μεγάλη καταστροφή» προειδοποιεί εθελοντής αμερικανικής καταγωγής που εργάζεται στο καμπ Ελπίδα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με 55 κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα η Ελλάδα έχει στην πράξη γίνει “μαύρη τρύπα” για τους πρόσφυγες αφού η ΕΕ και οι βαλκανικές χώρες έχουν κλήσει τα σύνορά τους προκειμένου να τους αποκλείσουν. Σε ιδιωτικές συζητήσεις αρκετοί Έλληνες αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι αριθμοί των μεταναστών αυξάνονται καθώς υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια ότι η συμφωνία που υπεγράφη πριν από 5 μήνες ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία είναι έτοιμη να καταρρεύσει» γράφει η Helen Smith για τον Guardian.

iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από «μαζική» ρωσική επίθεση στο ΚίεβοΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε Κίεβο και Μπορισπίλ: τέσσερις νεκροί, τουλάχιστον 14 τραυματίες και έκτη συνεχής ημέρα συναγερμών

Κολομβία: 20 αντάρτες νεκροί σε κυβερνητικούς βομβαρδισμούς στο ΓκουαβιάρεΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Ταυτοποιήθηκε ο «Τίγρης» μεταξύ των 20 νεκρών στο Γκουαβιάρε – όπλα, συλλήψεις και νέα στοιχεία για την επιχείρηση Αζαρίας

Ηφαίστειο Σιναμπούνγκ: Η Ινδονησία ανεβάζει τον συναγερμό μετά από στήλη τέφρας 3.500 μέτρωνΔΙΕΘΝΗ

Ηφαίστειο Σιναμπούνγκ: Η Ινδονησία ανεβάζει τον συναγερμό μετά από στήλη τέφρας 3.500 μέτρων

3 απαντήσεις στο “Guardian: Πεδίο δράσης της μαφίας τα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα”

    • Μήπως λέω μήπως έπίτηδες όλη αυτός ο επηρεασμός για να φιλοτιμηθούμε ακομη περισσοτερο για τα όντα ????

  1. Δεν λένε καλύτερα ότι ο λόγος νέων χοτ σποτ γίνονται διοτι οι λαθρομετανάστες είναι περισσότεροι από τους Έλληνες παρά ότι πέφτουν θύματα από εμάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά