in

Γνωστός ραβίνος: «Το κάψιμο της Παναγίας των Παρισίων ήταν θεϊκή τιμωρία για το κάψιμο χιλιάδων Ταλμούδ στο Παρίσι τον 13ο αιώνα»

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

ΚΟ: Όσοι ευθέως ή ενδόμυχα χάρηκαν (!) ή δεν λυπήθηκαν με την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, ας γνωρίσουν ότι μαζί τους συντάσσεται γνωστός σιωνιστής ραββίνος.

“Η πυρκαγιά της Notre Dame μπορεί να είναι θεϊκή τιμωρία, λέει γνωστός ραβίνος που ζητάει από τους «θεοφοβούμενους Εβραίους» να απέχουν από τη θλίψη.

“Η κορυφαία θρησκευτική σιωνιστική φιγούρα επικαλείται το κάψιμο του Ταλμούδ του 13ου αιώνα ως πιθανό λόγο για την καταστροφική πυρκαγιά.

“Η πυρκαγιά στη Notre Dame de Paris, η οποία κατέστρεψε σοβαρά τον αρχαίο καθεδρικό ναό τη Δευτέρα, ήταν πιθανώς θεϊκή τιμωρία, δήλωσε γνωστός Ισραηλινός ραβίνος την Τετάρτη 17 Απριλίου, επικαλούμενος την καύση εβραϊκών γραφών του 13ου αιώνα.

“… όταν του ζητήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση: “Έτσι δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ήταν τιμωρία;” ο ραβίνος έγραψε: «Είναι δυνατόν, τελικά». Η πρώτη μεγάλη καύση των Ταλμούδ ήταν στο Παρίσι, εκεί στην πλατεία του καθεδρικού ναού της Παναγίας.

“Ο ραββίνος Aviner δήλωσε ότι ήταν αποτέλεσμα της δίκης του Παρισιού”, στην οποία Εβραίοι σοφοί της Γαλλίας εκείνης της εποχής αναγκάστηκαν να έρθουν αντιμέτωποι με Χριστιανούς σοφούς. Το αποτέλεσμα ήταν η καύση του Ταλμούδ. “Τα βιβλία του Ταλμούδ οδηγήθηκαν στην πλατεία της Notre Dame σε 20 άμαξες … και κάηκαν εκεί, δηλαδή 1.200 βιβλία Ταλμούδ”.

“Ο γεννημένος στην Γαλλία Shlomo Aviner, που είναι τώρα ραβίνος του οικισμού Beit El της Δυτικής Όχθης, δήλωσε επίσης ότι είναι μια mitzvah – μια πράξη που γίνεται από θρησκευτικό καθήκον – να πυρπολείς εκκλησίες στο Ισραήλ …”

Πηγή: Yotam Berger, για την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, 17 Απριλίου 2019

“Ο ραβίνος Shlomo Aviner, ο ραβίνος του οικισμού Beit El και επικεφαλής του Ateret Yerushalayim yeshiva, δήλωσε ότι ο Χριστιανισμός είναι για εμάς ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός σε όλη την ιστορία”.

Πηγή: Times of Israel, 17 Απριλίου 2019

“Η μεγάλη χριστιανική εκκλησία στο Παρίσι καίγεται. Πρέπει να λυπούμαστε για αυτό, ή πρέπει να χαρούμε, καθώς [ο καθεδρικός ναός] είναι ειδωλολατρία, που αποτελεί mitzvah να καεί;” – Ισραηλινός ραβίνος Shlomo Aviner

“Αρκετοί εξαιρετικά σημαντικοί ραβινικοί ηγέτες, ο πιο σημαντικός από αυτούς, ο Μαϊμονίδης, έκρινε ότι οι εκκλησίες είναι τόποι ειδωλολατρίας και πρέπει να καταστραφούν.

Πηγή: Mondoweiss

Στις 17 Ιουνίου 2015, η καθολική εκκλησία “των άρτων και των ιχθύων” (θεωρείται ότι στο σημείο εκείνο ο Χριστός έκανε το γνωστό θαύμα) πυρπολήθηκε από φανατικούς Ιουδαίους

Υστερόγραφο από τον Michael Hoffman:

Υπάρχουν πολυάριθμα κτίρια στην Αμερική που φέρουν το όνομα του ραβίνου Μωυσή Μαϊμωνίδη, του «σοφού» που λατρεύεται τόσο από την λίμπεραλ όσο και από τη δεξιά ιντελιγκέντσια στη Δύση, παρά το γεγονός ότι ο ραβίνος Μαϊμωνίδης:

• Δήλωσε ότι ο Ιησούς Χριστός πήρε αυτό που άξιζε όταν σκοτώθηκε.

• Δίδαξε ότι οι χριστιανικές εκκλησίες πρέπει να καίγονται. (Ο Μαϊμωνίδης παραμένει η halachic έμπνευση για τον εμπρησμό εκκλησιών μέχρι σήμερα).

• Δήλωσε ότι οι μαύροι άνθρωποι δεν είναι ανθρώπινοι (Maimonides, The Guide of the Perplexed [University of Chicago Press, 1963, εισαγωγή Leo Strauss], vol. 2, σελ. 618-619).

Το ίδιο το Βαβυλωνιακό Ταλμούδ είναι το πιο ιερό βιβλίο του Ορθοδόξου Ιουδαϊσμού, γεμάτο με ακύρωση του βιβλικού νόμου του Θεού, προειδοποιήσεις για κάψιμο χριστιανικών βιβλίων και ψέματα, διάπραξη του κακού ανώνυμα και καταστροφή των μη Εβραίων. Επιπλέον, το Βαβυλωνιακό Ταλμούδ διδάσκει ότι ο Ιησούς ήταν ένας μάγος, η Μητέρα του μια πόρνη και ότι ο Ιησούς είναι τώρα στην κόλαση που καίγεται για πάντα σε καυτά περιττώματα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλοί ευγενείς Ιουδαίοι αντιτίθενται στο περιεχόμενο του Ταλμούδ και το έχουν απορρίψει.

Σε αντίθεση με τον Ταλμουδικό Ιουδαϊσμό, ο Ιησούς μας δίδαξε να αγαπάμε τους εχθρούς μας και να ευεργετούμε όσους μας διώκουν. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στον Θεό (Ρωμαίους 12:19).

Η πρώιμη και μεσαιωνική Καθολική Εκκλησία αντιτάχθηκε πράγματι στο Ταλμούδ, βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στη μαρτυρία πρώην Ιουδαίων μελετητών του Ταλμούδ όπως ο Nicholas Donin, Εβραίος ο οποίος έγινε καθολικός και συμμετείχε στη συζήτηση των Παρισίων εναντίον των ραβίνων.

Αιώνες αργότερα, όμως, κατά την Αναγέννηση, στην ιεραρχία της Εκκλησίας της Ρώμης εισχώρησαν ξένα στοιχεία και οι πάπες άρχισαν να τιμούν τις ραββινικές παραδόσεις και το δόγμα που περιέχεται στην Καμπάλα και το Ταλμούδ. Για παράδειγμα, η λεπτότερη έκδοση του Ταλμούδ εκείνης της εποχής, η έκδοση Bomberg, δημοσιεύθηκε υπό την παπική αιγίδα της Αναγέννησης της Βενετίας, 1519-1523.

ΚΟ / πηγή

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 Comments

Leave a Reply
 1. Συνεχως πιβεβαιωνουν οτι ειναι αρρωστοι.νιωθουν οτι εχουν απεραντη εξουσια και θα κανουν οτιδηποτε που ουτε η φαντασια μας δεν θα μπορει να πιασει.

 2. Το ταλμούδ και η καμπάλα αυτά είναι μαγικά βιβλία, όχι η Παλαιά Διαθήκη, που προετοιμάζει την Καινή Διαθήκη, δηλαδή την έλευση του Ιησού Χριστού. Πως όμως να δεχθούν οι Ραββίνοι σαν τον Μωυσή Μαϊμωνίδη την Παλαιά Διαθήκη, όταν οι πρόγονοί του έχουν φονεύσει όλους τους Προφήτες και το είπε και ο Ιησούς Χριστός, όταν τους κατηγόρησε ότι φόνευσαν τους Προφήτες και μίλησε για το αθώο αίμα που χύθηκε από τον Άβελ το Δίκαιο μέχρι τον Ζαχαρία, τον Πατέρα του Ιωάννου το Προδρόμου, τον οποίο εφόνευσαν μεταξύ του Ναού και του Θυσιαστηρίου, αλλά δεν ανοίγουν τα μάτια τους να δουν την αλήθεια. Να δουν ότι η αλήθεια δεν είναι πράγμα, ούτε ιδέα, αλλά Πρόσωπο του Πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Δεν βλέπουν τα θαύματα, το Άγιο Φως, τα Ιερά Λείψανα. Θα έλθει όμως καιρός που και οι Εβραίοι, όσο λίγοι και αν είναι αυτοί που θα το κάνουν, θα αναγνωρίσουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι πράγματι ο Μεσσίας και Σωτήρας του Κόσμου και αυτό το λέει η Αποκάλυψη του Ιωάννου. Εξάλλου κυρίως για αυτούς και για τους Χριστιανούς βέβαια, αλλά κυρίως για αυτούς έχουν έλθει οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ, για να μην πλανηθούν. Αυτά και Καλή Ανάσταση

 3. Το κάψιμο της Παναγίας των Παρισίων ήταν θεϊκή τιμωρία για το κάψιμο χιλιάδων Ταλμούδ στο Παρίσι τον 13ο αιώνα…..

  Τώρα τον …. ανέχεσαι (άλλη λέξη υπήρχε) ή οχι κ. πρόεδρε;
  Σε σχετικά πολύ μικρή απόσταση από τη Νοτρ Νταμ,
  δηλαδή τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Παρισίων
  κτισμένος τιμής ένεκεν,
  στο όνομα της Παναγίας,
  διότι η Θεομήτωρ επισκέφθηκε την Γαλλία μετά τον μαρτυρικό θάνατο δια Σταυρώσεως του Υιού Της & Σωτήρα μας, Κυρίου Ημών Ιησού του Χριστού,
  κοντά λοιπόν βρίσκεται η ” μεγάλη συναγωγή του Παρισιού “της πόλεως.
  Μπείτε google γράψτε/πληκτρολογήστε το ΜΣΠ & θα σας εμφανίσει αμέσως την θέση ενώ ειδικά το Παρίσι είναι γεμάτο από δαύτες.
  Γειτονάκια πώς να πούμε με 2 km & 770m (2,77 χιλ.) απόσταση όλη κι όλη,
  μισή ώρα δρόμος χαλαρά με τα πόδια,
  τόσο κοντά.
  Οι συνειρμοί είναι δικοί σας & οι Ουρανοί δικοί μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΝΕΙΣ; ΝΤΡΟΠΗ ! ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΈΦΙΠΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΦΡΟΝΙΜΑ