ΓΚΡΙΖΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ

Διάτρητα να μέτρα ασφαλείας

 

Την επομένη της δολοφονίας του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα έγραψα στην Ελεύθερη Ώρα (Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016):

“Οι πρώτες ουσιαστικές μας πληροφορίες, κάνουν λόγο, ότι η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, ήταν μια καλοστημένη προβοκάτσια των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, προκειμένου να δυναμιτίσουν την τριμερή συνάντηση της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν στη Μόσχα για το συριακό ζήτημα, αλλά ταυτόχρονα να βάλουν βόμβα στα θεμέλια της προσέγγισης των σχέσεων Πούτιν και Ερντογάν, που ομαλοποιήθηκαν μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου κατά του Τούρκου Σουλτάνου. Άλλωστε, ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για προβοκάτσια που είχε ως στόχο την ειρήνη στη Συρία”.

Επίσης, ανέφερα και την εκδοχή “που συζητιέται έντονα και αναλύεται δεόντως, η οποία υποστηρίζεται από το τούρκικο καθεστώς, ότι δηλαδή η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη υποκινήθηκε από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ορκισμένο εχθρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ”.

Υπάρχουν πολλά γκρίζα σημεία στη δολοφονία.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας, τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις, που προήλθαν από ανθρώπους που γνωρίζουν τις ακριβείς διαδικασίες τέτοιων εκδηλώσεων, όπου μετέχουν υψηλότατα στελέχη – όπως ο Ρώσος Πρέσβης – χωρών σε άλλη χώρα. Και μάλιστα όχι της οποιασδήποτε χώρας. Εδώ μιλάμε για τον Πρέσβη μιας από τις δυο παγκόσμιες υπερδυνάμεις, τη Ρωσία, σε μια χώρα – την Τουρκία – υψηλότατου κινδύνου, που τα μέτρα ασφαλείας αξιωματούχων άλλων χωρών θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Σε τέτοιες υψηλές προσωπικότητες λοιπόν, τη φύλαξη και την ασφάλεια την χρεώνεται, εκτός της προσωπικής ασφάλειας του ξένου αξιωματούχου, επικεφαλής αξιωματικός με ομάδα της υπηρεσίας ασφαλείας υψηλών προσώπων της κάθε χώρας. Στην προκειμένη περίπτωση, η Τουρκία.

Από το σημείο αυτό και μετά, γεννώνται πάρα πολλά ερωτήματα:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, καταγράφηκε ότι ο δολοφόνος βρέθηκε στην αίθουσα της δολοφονίας του Ρώσου Πρέσβη, ως απλός φιλοθεάμων πολίτης. Επιδεικνύοντας στον έλεγχο εισόδου την υπηρεσιακή του ταυτότητα. Άρα δεν μπορεί να ήταν ο επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας του Ρώσου αξιωματούχου. Αφού δεν ήταν επικεφαλής λοιπόν, πως βρέθηκε ολομόναχος πίσω από τον Πρέσβη, μια θέση που είθισται να καταλαμβάνει μόνο ο επικεφαλής της φρουράς του ξένου αξιωματούχου;

Συγκλονιστικά ερωτήματα προς την τουρκική πλευρά.

Στο σημείο αυτό βρίσκονται οι τεράστιες ευθύνες της Τουρκίας. Από τη στιγμή που ο δολοφόνος εισήλθε στην αίθουσα οπλισμένος. Από τη στιγμή που σίγουρα τα ανώτερα κλιμάκια Ασφαλείας της Τουρκίας γνώριζαν ότι ο δολοφόνος διακατεχόταν από ακραίες αντιρωσικές θέσεις και ήταν σκληρός ισλαμιστής. Έτσι, πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ήταν ολομόναχος πίσω από τον Πρέσβη; Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι με μεγάλη άνεση έβγαλε το πιστόλι και πυροβόλησε τον Ρώσο Πρέσβη; Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι έβγαλε στη συνέχεια το απύθμενο μίσος του με κραυγές επάνω από το πτώμα του δολοφονημένου και έκοβε βόλτες με άνεση στην αίθουσα, χωρίς για αρκετή ώρα να επέμβει κάποιος από την ομάδα της ασφάλειας του Ρώσου Πρέσβη;

Στη συνέχεια, γιατί τον εκτέλεσαν επί τόπου και δεν τον τραυμάτισαν απλώς, ούτως ώστε να τον έχουν οι τουρκικές ανακριτικές αρχές στη διάθεσή τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο δράστης ενήργησε ιδιοτελώς ή υποκινούμενος από τρίτους;

Ποιος δηλαδή, φρόντισε να του κλείσει ερμητικά το στόμα; Ποιος είχε συμφέρον;

Που βρισκόταν η προσωπική ασφάλεια του Ρώσου Πρέσβη;

Όπως ανέφερα παραπάνω, ο δολοφονημένος δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο. Ήταν ο Πρέσβης μιας παγκόσμιας υπερδύναμης που είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας και ειδικότερα μεταξύ των Πούτιν και Ερντογάν.

Το βλέπουμε και σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες του Χόλυγουντ, τέτοια υψηλά πολιτικά πρόσωπα να φρουρούνται από εκπαιδευμένους πράκτορες της χώρας τους.

Έτσι, ο Ρώσος Πρέσβης έπρεπε να έχει δίπλα του, κοντά του, την προσωπική ασφάλειά του, που είθισται να είναι από το FSB (πρώην KGB) και θα έπρεπε να βρίσκονται και στα νότα του Ρώσου αξιωματούχου. Γιατί δεν ήσαν εκεί;

Γιατί επέτρεψαν την πρόσβαση σε ένα άνδρα, αξιωματικό της τουρκικής ασφαλείας εν ενεργεία, να βρίσκεται πίσω από τον Πρέσβη χωρίς να είναι ο επικεφαλής;

Γιατί “αποκοιμήθηκαν” όλοι αμέσως μετά τη δολοφονική απόπειρα;

Εκτός και εάν “εγκατέλειψαν” το Ρώσο Πρέσβη Αντρέι Καρλόφ και τον άφησαν μόνο του στην εν ψυχρώ εκτέλεσή του!!

Πάντως κατά το παρελθόν, ανά τον κόσμο, τέτοιες δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες και οι φάκελοι κλείνουν χωρίς περαιτέρω διερεύνηση!!

Επανέρχομαι…

 
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.apostoloupanos.gr

 
 

Loading...

7 thoughts on “ΓΚΡΙΖΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ

 1. Τhe best name says:

  – EΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝΕ Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΣΤΕΙΣΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ. . . .ΓΙΑΤΙ??

  -ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΡΑΜΠ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΥΤΙΝ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
  -ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ, ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΙΣΙΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝΕ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.

  -ΑΡΑ ΑΝ ΗΠΑ ΚΑΙ «ΕΣΣΔ» ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΤΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΝΕΙ ΧΑΛΑΡΑ ΑΠΟ ΕΞΩ, ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΥΥΥ ΠΙΘΑΝΗ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ (ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ Η ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ), ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΑΑΛΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΤΗΣ 2 ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ,ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

  -ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΑΝΕ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.
  ΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΕΝΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ.

  -ΤΟ ΙΣΙΣ. . . ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΙΣ, ΕΙΝΑΙ 2 ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ?

  -ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΗΠΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ, ΤΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.
  ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ «ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ».

  – ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΟ ΔΟΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

  -ΤΩΡΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΚΑΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ «ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ Ο»
  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΛΑΝΤ, ΟΜΠΑΜΑ, ΟΤΣΑΛΑΝ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΣΒΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ Ο, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΚΛΠ.
  ΑΡΑ ΠΙΘΑΝΟΣ ΣΕ «ΚΟΝΤΙΝΟ» ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
  «Τhe best name»

 2. mnk says:

  Εμένα, μάλλον δημόσια εκτέλεση μου θυμίζει το σκηνικό, προς παραδειγματισμόν. Δεδομένου ότι οι σχέσεις Ρωσσίας-Τουρκίας δεν διαταράχτηκαν απ’ το γεγονός και δεδομένου ότι ο πρέσβης διενεργούσε τις διαπραγματεύσεις με αρχηγούς τζιχαντιστικών ομάδων, μήπως πιάστηκε να παίζει περίεργα παιχνίδια; Το σενάριο, που «βλέπει» το δικό μου μυαλό, είναι το εξής: Ο πρέσβης ήταν διπλός πράκτορας. Βλέποντας η κυβέρνηση Ερντογκάν πως το ΝΑΤΟ τους χρησιμοποίησε και τους εξαπάτησε στην υπόθεση της Συρίας, και πως κινδυνεύουν να έχουν το τέλος του Ιράκ και της Λιβύης, στράφηκαν προς την Ρωσσία και παρέδωσαν τον διπλό πράκτορα ως ένδειξη καλής θελήσεως. Και μετά τον εκτέλεσαν παρεούλα.

  • mnk says:

   Μην ξεχνάμε πως την επόμενη μέρα σκότωσαν κι άλλον υπάλληλο της Ρωσσικής πρεσβείας και δεν έγινε καθόλου ντόρος γι’ αυτό, πέρασε στα ψιλά. Με κατασκοπευτικό θρίλερ μοιάζουν τα γεγονότα.

 3. Μανιάτη Βηρσαβεέ says:

  Υπήρξε και η εκδοχή ότι δεν έγινε δολοφονία και ότι από την ανάλυση των φωτογραφιών φαινόταν ότι δεν έγινε τίποτε. Μπορεί όμως και να έγινε, δηλαδή επειδή κατά καιρούς δημοσιεύονται εκδοχές διάφορες ότι γίνονται ψεύτικες δολοφονίες ή ψεύτικες τρομοκρατικές επιθέσεις, είπαν ότι, σύμφωνα με την ανάλυση των φωτογραφικών το χέρι του δολοφόνου ήταν έξω από την κάννη. Η πιο πιθανή εκδοχή όμως είναι ότι και η Ρωσία ήθελε να βγει από τη μέση, αν δηλαδή έγινε πράγματι δολοφονία και για αυτό είχε μείνει μόνος του με τον δολοφόνο, χωρίς δική του φρουρά. Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ο Πούτιν είναι να ερευνήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, γιατί δεν είχε φρουρά. Και όμως θα πρέπει να ήταν ο ίδιος ο επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας, αλλά δεν το λένε, διότι τότε θα φανεί ότι ήθελαν όλοι να τον φάνε και οι Ρώσοι, διότι ενδεχομένως θα ήταν διπλός πράκτορας ή θα είχε κάνει κάποιο σοβαρό λάθος και αυτό φαίνεται, όπως είπαμε και από το ότι δεν είχε φρουρά από Ρώσους αξιωματικούς. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η δολοφονία του άλλου στη Μόσχα, δηλαδή αυτοί οι δυο μπορεί να συνδέονταν. Στο κόσμο των μυστικών υπηρεσιών όλα γίνονται. Αλλά την αλήθεια δεν θα τη μάθουμε ποτέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *