ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η άνοδος στις τιμές του χρυσού – Ξεπέρασε τα 2.640 δολάρια ανά ουγγιά

· Κατοχικά Νέα

Ενισχύθηκε μετά την έγκριση από τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν επικαιροποιημένου πυρηνικού δόγματος

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η άνοδος στις τιμές του χρυσού καθώς ξεπέρασε τα 2.640 δολάρια ανά ουγγιά, αφού σημείωσε άνοδο άνω του 2% τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας.

Την Τρίτη, ο χρυσός ενισχύθηκε, μετά την έγκριση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν επικαιροποιημένου πυρηνικού δόγματος που επέκτεινε τις προϋποθέσεις για τη χρήση ατομικών όπλων και η Ουκρανία πραγματοποίησε το πρώτο της πλήγμα στη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους.

Οι επενδυτές συνήθως αναζητούν ασφάλεια στο πολύτιμο μέταλλο σε περιόδους γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ισχύς του χρυσού αυτή την εβδομάδα υποβοηθήθηκε επίσης από τη διολίσθηση του δολαρίου ΗΠΑ, το οποίο ανακάλεσε κάποια από τα ισχυρά κέρδη που σημειώθηκαν στον απόηχο της προεδρικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

«Ο αυξημένος γεωπολιτικός κίνδυνος, σε συνδυασμό με την ευρεία αβεβαιότητα της αγοράς και τις αυξανόμενες ανησυχίες για άγνωστους κινδύνους από την πανδημία, έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για την αγορά χρυσού ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο», ανέφερε σε σημείωμά της η αναλύτρια της Standard Chartered Plc, Σούκι Κούπερ «Αλλά οι μακροοικονομικοί παράγοντες – συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου ΗΠΑ και των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων – είναι πιθανό να δώσουν τον τόνο βραχυπρόθεσμα».

Το ράλι των ράβδων χρυσού έχει έχει ενισχυθεί πάνω από 25% φέτος, με τα κέρδη να υποστηρίζονται από τις αγορές των κεντρικών τραπεζών, τη στροφή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προς τη νομισματική χαλάρωση και τις γεωπολιτικές εντάσεις στην Ευρώπη καθώς και στη Μέση Ανατολή.

Η Goldman Sachs υποστήριξε ότι το μέταλλο θα οδεύσει προς τις 3.000 δολάρια ανά ουγγιά το επόμενο έτος.

pronews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

H τέλεια «οικονομική καταιγίδα»

Κατεστραμμένο κτίριο – συμβολική φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Νέος απολογισμός στην Κομισουβάχα – 43 νεκροί και ένας επιζών βρέθηκε ζωντανός

Βιομηχανική εγκατάσταση – συμβολική εικόνα διυλιστηρίουΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΣΙΑ: Πάνω από 200 drones στην περιοχή Ριαζάν – Φωτιά κοντά σε μεγάλο διυλιστήριο και φόβοι για τα καύσιμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *