ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Απίστευτο: Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο κόλλησε σε δίχτυ ψαράδων στην Νορβηγία

· Κατοχικά Νέα

Μία ομάδα Νορβηγών ψαράδων ενεπλάκη πολύ πρόσφατα σε ένα απίστευτο περιστατικό. Οι Σκανδιναβοί έριξαν δίχτυα στην παγωμένη θάλασσα της Νορβηγίας, αλλά αντί να πιάσουν ψάρια έπιασαν ένα πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.
Φανταστείτε την αντίδραση των συγγενών τους όταν τους διηγήθηκαν την ιστορία…!

Ένα Τρομερά Σπάνιο Περιστατικό

Πιο συγκεκριμένα, το συμβάν έλαβε χώρα στις 11 Νοεμβρίου σε ακτή της Νορβηγίας κοντά στο φιόρδ ονόματι Malangen. Την συγκεκριμένη ημέρα καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους ήταν ο Harld Engen. Ο ίδιος αποκάλυψε πως λίγο αφότου οι ναύτες άδειασαν τα δίχτυα τους, το αλιευτικό τους έλαβε κλήση από την ακτοφυλακή.

Η νορβηγική ακτοφυλακή τους ενημέρωσε πως το δίχτυ τους μπλέχτηκε με το USS Virginia, ένα πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο μήκους 115 μέτρων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

«Μόλις είχαμε αδειάσει τα δίχτυα και ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής. Τότε μας κάλεσε η ακτοφυλακή μέσω του ασύρματου» δήλωσε ο καπετάνιος.

Η ακτοφυλακή ενημέρωσε τους ψαράδες πως άθελά του το αμερικανικό υπερ-υποβρύχιο έπλευσε στα δίχτυα αλίευσης και μάλιστα διένυσε με αυτά απόσταση περίπου 2 ναυτικών μιλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περιστατικό προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, μιας και στην περιοχή πλέουν σχεδόν καθημερινά αρκετά αλιευτικά και λοιπά σκάφη. Το USS Virginia φαίνεται πως ενεπλάκη στο ατύχημα κατά την διάρκεια ταξιδιού του με αφετηρία του λιμάνι της πόλης Τρόμσο, η οποία βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Το USS Virginia τα τελευταία χρόνια πλέει τακτικά στα νορβηγικά χωρικά ύδατα, ωστόσο η τελευταία του αποστολή θα του μείνει σίγουρα αξέχαστη.

Όσο το USS Virginia αναδύονταν στην επιφάνεια της θάλασσας, μέρος του διχτυού των ψαράδων μπερδεύτηκε γύρω από την προπέλα του. Άμεσα έφτασε στο σημείο ένα σκάφος της νορβηγικής ακτοφυλακής, το οποίο βοήθησε στην απελευθέρωση της προπέλας του υποβρυχίου κόβοντας το δίχτυ.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού στόλου διαβεβαίωσε πως κανένας δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό και πως η υπηρεσία ακόμη διερευνά πώς συνέβη το ατύχημα

Οι ψαράδες πήραν στην πλάκα το όλο σκηνικό, ωστόσο το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό προσέγγισε το θέμα με μεγαλύτερη σοβαρότητα, γνωρίζοντας πως υπό άλλες συνθήκες τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάρει τραγική τροπή.

Ευτυχώς αυτήν την φορά η μόνη απώλεια ήταν το δίχτυ των Νορβηγών ψαράδων! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

pentapostagma.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κινεζική σημαία ως συμβολική εικόνα για τη διαμαρτυρία έξω από την κινεζική πρεσβείαFEATURED

ΗΠΑ: Πάστορας συνελήφθη ενώ προσευχόταν έξω από την κινεζική πρεσβεία – Κατηγορήθηκε για «unlawful entry»

Εθελοντές σε χώρο διανομής τροφίμων ως συμβολική εικόνα για το Lighthouse Food RescueFEATURED

Σαν Χοσέ: Απείλησαν πάστορα με πρόστιμα έως 20.000 δολάρια την ημέρα ενώ μοίραζε δωρεάν τρόφιμα σε πάνω από 1.000 ανθρώπους

Κουνούπι σε κοντινή λήψη ως συμβολική εικόνα για την έξαρση West Nile στο Λος ΆντζελεςFEATURED

Έκρηξη West Nile στο Λος Άντζελες: 100 κρούσματα, 5 θάνατοι και έξαρση κουνουπιών στη Νότια Καλιφόρνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *